שתף קטע נבחר

צילום: AP, EPA

אלפים חלפו על פני ארונו של ג'ורג' פלויד: "ישנה את עתיד ארה"ב"

14 יום מאז פרוץ המחאות על מותו של ג'ורג' פלויד, המתינו אלפים בעיר יוסטון כדי לחלוק כבוד אחרון לאיש שמותו הצית מחאות ענק: "רצינו להיות חלק". אחיו של פלויד: "גם במודע היה מקפח את חייו עבור איחוד העולם". ביידן נפגש עם המשפחה. טראמפ: יש במשטרה כמה תפוחים רקובים

 

 

ארצות הברית ציינה הלילה (בין שני לשלישי) את היום ה-14 להפגנות בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד. ההפגנות צוינו בערים השונות בדרכים שקטות, בין היתר בניו יורק, לוס אנג'לס וגם באטלנטה. בעיר יוסטון שבמדינת טקסס, ניצלו אלפי בני אדם את האפשרות לעבור על פני ארונו של פלויד ולחלוק כבוד אחרון לאיש שמותו הצית מחאות שכדוגמתן לא נראו בארה"ב שנים רבות.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

חולפים על פני ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: רויטרס)
אלפים המתינו עבור שניות. בוכים בכנסייה(צילום: רויטרס)

אחיו של ג'ורג' פלויד, פילונס, אמר בטקס שהתקיים בכנסייה ביוסטון שהוא ושאר אחיו זוכרים את ג'ורג' כ"ענק עדין", כ"מודל ענק לחיקוי" וכ"איש נפלא, אבא ובן אדם". רודני, האח הצעיר, אמר כי "אם הוא היה יודע שעליו לקפח את חייו כדי לאחד את העולם, מהיכרות איתו, אני יודע שהוא היה עושה זאת". פילונס הוסיף כי הוא בטוח שיושג צדק עבור אחיו. "נשיג את הצדק. לא ניתן לדלת הזו להיסגר", אמר.

חולפים על פני ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: AP)
(צילום: AP)

חולפים על פני ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

חולפים על פני ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

חולפים על פני ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: Getty Images)
(צילום: Getty Images)

ההלוויה המאולתרת ברחובות לוס אנג'לס(צילום: AFP)

(צילום: AFP)

 

תחת השמש הקופחת של טקסס, המתינו האלפים בחולצות עם תמונתו של פלויד ובחולצות עם המשפט "אני לא יכול לנשום" – המשפט שעליו חזר פלויד בזמן שצווארו נמחץ תחת הברך של השוטר דרק שובין, שנאשם ברצח שלו. הם המתינו שעות כדי לעבור על פני ארונו של פלויד למשך כמה שניות, לפני הלווייתו שתתקיים היום. פלויד צפוי להיקבר לצד אמו בעיירה פירלנד הסמוכה ליוסטון.

 

חולפים על פני ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: AFP)
ארונו של פלויד מוכנס אל הכנסייה(צילום: AFP)

חולפים על פני ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

 

 

חלק מאותם אנשים שהגיעו לחלוק לפלויד כבוד אחרון הכירו אותו אישית, בעוד אחרים טסו או נסעו שעות ממדינות אחרות בארה"ב. אלה שלא יכלו לעשות זאת, בחרו לערוך מיצג דומה להלוויה. בלוס אנג'לס, לדוגמה, קיימו מאות בני אדם הלוויה מאולתרת, בדיוק בזמן שהחלה החליפה על פני ארונו של פלויד. במדינת טנסי, תושבי ממפיס שתקו למשך כמה רגעים כדי להתייחד עם זכרו של פלויד.

 

ברייסי ברנט עברה על פני ארונו של פלויד בזמן שחבשה מסכה שעליה נכתב 8:46 – הזמן שרותק פלויד לרצפה על-ידי השוטר. "כל האנשים השחורים אינם עבריינים. כל האנשים הלבנים אינם גזענים וכל השוטרים לא רעים. הבורות באה בכל הצבעים. זה מה שחשבתי עליו כשחלפתי על פני הארון", אמרה ברנט בת ה-66.

חולפים על פני ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: AP)
זוכרים אותו כאבא וכבן אדם. פילונס פלויד(צילום: AP)

חולפים על פני ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

חולפים על פני ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

חולפים על פני ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: Getty Images)
(צילום: Getty Images)

עוברים על ארונו של ג'ורג' פלויד (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

קומיל אדמס נסעה במשך יותר משבע שעות עם משפחתה מהעיר אוקלהומה סיטי כדי לחלוף על פני הארון. יחד עם שני ילדיה בני ה-8 וה-10, היא לבשה חולצות שחורות שעל גבן נכתב "אני לא יכול לנשום". לדבריה, "צפינו בהפגנות בטלוויזיה וזעמנו בבית. לפעמים ההפגנות גרמו לנו לבכות", אמרה אדמס. "לאור העובדה שהמחאה הזו גורמת לשינוי – רצינו להיות חלק ממנה".

 

מראשוני החולפים על פני ארונו של פלויד היה המושל הרפובליקני של טקסס, גרג אבוט. "ג'ורג' פלויד הולך לשנות את העתיד של ארה"ב. הוא לא מת לשווא", קבע אבוט. "חייו יישארו מורשת חיה לדרך שבה אמריקה וטקסס מתמודדות עם הטרגדיה הזו".

 

ביידן נפגש עם משפחתו של פלויד

סגן הנשיא לשעבר והמועמד הדמוקרטי לנשיאות בבחירות השנה, ג'ו ביידן, נפגש עם בני משפחת פלויד היום. בפגישה שארכה יותר משעה הביע ביידן את תנחומיו. "הוא הקשיב, שמע את כאבם והשתתף בצערם", אמר עורך הדין של משפחת פלויד. "הקשיבו האחד לשני – זה מה שירפא את אמריקה. זה מה שעשה סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן עם משפחתו של ג'ורג' פלויד".

ג'ו ביידן עם משפחתו של ג'ורג' פלויד (צילום: טוויטר)
ג'ו ביידן, דודו של ג'ורג', עורך דינם של משפחת פלויד ופוליטיקאים לאחר המפגש(צילום: טוויטר)

מיצג בית קברות מאולתר של נפגעי האלימות המשטרתית בארה
מיצג בית קברות מאולתר של נפגעי האלימות המשטרתית במיניאפוליס. "לא נקצץ בתקציב"(צילום: EPA)

בימים האחרונים, על רקע ההפגנות ליד הבית הלבן וההתמודדות במקביל עם מגפת הקורונה, הציבור האמריקני מחמיץ את פניו אל מול הנשיא דונלד טראמפ. סקר של רשת CNN העלה כי ביידן זוכה ל-55% מקולות הציבור, אל מול 41% בלבד של הנשיא טראמפ. בסקר נבדקה גם עמדת האמריקנים על ההפגנות והאירועים האחרונים.

 

הסקר מצא כי רוב האמריקנים חשים שהגזענות היא בעיה משמעותית בארה"ב וכי מערכת המשפט באמריקה נותנת העדפות ללבנים על פני שחורים. במקביל, יותר מ-80% מהמשתתפים בסקר אמרו כי ההפגנות שפרצו בעקבות מותו של פלויד הן מוצדקות. על-פי הסקר, האמריקנים נותנים משקל רב יותר כעת לענייני גזע מאשר כלכלה או בריאות. על-פי CNN, רק 38% מהמשתתפים בסקר חושבים שטראמפ מתנהל כראוי. זאת, לצד 57% מהמשתתפים שחשים שהוא לא מתנהל כראוי כנשיא.

דונלד טראמפ (צילום: AP)
"רוצים להבטיח שאין תפוחים רקובים". טראמפ(צילום: AP)

עם זאת, יש לציין כי מדובר בסקר שמבטא את הלך הרוח בקרב הציבור האמריקני בלבד. הסקר לא מבטא אינדיקציה לתוצאות הצפויות בבחירות שיתקיימו ב-3 בנובמבר השנה, בין השאר בשל שיטת האלקטורים.

 

בלילה אמר גורם בקמפיין של טראמפ כי הנשיא יחזור לקיים עצרות בחירות בעוד שבועיים, אחרי שלושה חודשים שבהם נעצרו כל הקמפיינים על רקע מגפת הקורונה. הנשיא לא קיים עצרות מאז 2 במרץ, אז התקיימה העצרת האחרונה שלו בשארלוט, צפון קרוליינה. לפי שעה לא ברור איפה ומתי תתקיים בדיוק העצרת הראשונה של הנשיא.

 

אמש התייחס טראמפ לדרישה לקצץ בתקציבי המשטרה בארה"ב, על רקע הקריאות לעצור את האלימות המשטרתית. "לא יהיה קיצוץ. לא יהיה פירוק של המשטרה שלנו", אמר טראמפ במפגש שקיים בבית הלבן. "אנחנו רוצים להבטיח שאין לנו תפוחים רקובים שם (במשטרה), אבל 99% מהם אנשים נהדרים ועושים את עבודתם לתפארת".

 

הוקרא האישום נגד השוטר הדורך

דרק שובין, שנאשם ברצח של פלויד, הופיע היום לראשונה בבית המשפט, אולם על-גבי מסך ולא הגיע פיזית אל האולם. בדיון שנערך בעניינו הוקרא כתב האישום נגדו, ולצד זאת – החליט השופט לקבל את בקשת התביעה וקבע כי שובין יוכל להשתחרר בערבות תמורת מיליון ו-250 אלף דולר ללא תנאים, או להשתחרר תמורת מיליון דולר ערבות עם תנאים.

דרק צ'אובין בכלא (צילום: Hennepin County Sheriff's Office)
דרק שובין(צילום: Hennepin County Sheriff's Office)

מדובר בין היתר בהופעה בדיונים עתידיים בבית המשפט, איסור לעבוד ברשויות החוק או באבטחה, הפקדה של כלי נשק ורישיונות להחזקה בהם, איסור לעזוב את מדינת מינסוטה ואיסור ליצור קשר עם משפחתו של ג'ורג' פלויד. הוא גם יצטרך לאשר את הסגרתו בתמורה לשחרורו.

 

שובין ועורך דינו לא התנגדו לבקשת התביעה, שלמעשה ביקשה להעלות את סכום הערבות שנדרש כדי לשחררו מהכלא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חולפים על ארונו של פלויד ובוכים
צילום: רויטרס
מומלצים