לפני כמה שבועות, החלו להישמע צעקות מתא מספר 1 באגף 7 של כלא איילון. עד אותו רגע, זה היה תא משפחתי, שבו כלואים יחד סבא ונכדו: הנכד הוא צעיר בן 18, שנידון למאסר של כמה חודשים בגין מעורבות בגניבת אופנוע; הסבא, הוא מי שבעבר נחשב ליעד מספר אחת של משטרת ישראל, ובמשך שנים היה העבריין הכי מפורסם במדינה: רוזנשטיין, זאב רוזנשטיין. "מפקדת האגף מ' לא עפה על רוזנשטיין, כי הוא כל הזמן היה מתווכח איתה", מספר אסיר שהיה עד לתקרית, הנחשפת פה לראשונה. "לפני כחודש, פרץ ביניהם שוב ויכוח, ואז מ' התעצבנה והחליטה להעניש אותו. אבל כשהיא הוציאה את רוזנשטיין לתא המְתנות, הנכד שלו התווכח איתה, ורצה לצאת יחד איתו. נהיה בלגן. רוזנשטיין היה במשך שבע שעות בהמתנות, וכשהוא חזר, היא הפרידה ביניהם והעבירה את רוזנשטיין מתא מספר 1 לתא מספר 13, בסוף המסדרון".
עוד סיפורים פליליים למנויים:
למה בכלל שמו אותם יחד?
"כי רוזנשטיין הוא אדם שלא קל להסתדר איתו, וזה פחות כאב ראש לסוהרים לשים אותו עם בן משפחה, מאשר עם אדם זר".
5 צפייה בגלריה
זאב רוזנשטיין. ''לא קל להסתדר איתו''
זאב רוזנשטיין. ''לא קל להסתדר איתו''
זאב רוזנשטיין. ''לא קל להסתדר איתו''
(צילום: ערן יופי כהן)
היום זאב רוזנשטיין כבר בן 65, וסובל מסוג של סרטן עור ומנפיחות ברגליים. אבל 16 שנה מאז מאסרו, השם והמעמד של "הזאב" נותרו מספיק חזקים, בשביל שגם "הכבדים" של אגף 7 וגם הסוהרים יעדיפו כמה שפחות להסתבך עם מי שבמשך עשורים ארוכים נחשב לקיסר הבלתי מעורער של עולם הפשע הישראלי.
אחרי לא פחות משבעה ניסיונות לחסלו, החשש כי הוא עדיין מסוכן הוא הסיבה לכך שלמרות מצבו הבריאותי, בכל השנים הללו, המדינה מתנגדת לשחרורו המוקדם. בשבוע שעבר הגיש רוזנשטיין לבית המשפט ערעור נגד החלטת ועדת השחרורים האחרונה של השב"ס, שלא לקצר את מאסר 17 השנה שנפסק לו. חברי ועדת השחרורים, שקיבלו לידם את דוח המודיעיני הסודי, ציינו כי הוא מצביע על כך ש"רוזנשטיין ממשיך בפעילות פלילית תוך כדי מאסרו". זה כבר הניסיון השישי של רוזנשטיין לקצר את עונשו, לא כולל שתי בקשות חנינה שהגיש - האחת לנשיא פרס, השנייה לנשיא ריבלין, שתיהן נדחו. "אין סיכוי שימליצו לקצר את עונש המאסר שלו", מעריך גורם במערכת החוק. "מטבע הדברים, ברור שאחד כמו רוזנשטיין, שרוב שנותיו עסק בפשע, לא יחזור להיות ד"ר שמוצא תרופה לקורונה. לעבריינים בקנה מידה כזה, תמיד נשארים אויבים בחוץ, או שהם מתאוששים ומתחילים לתפעל את העסק מחדש".
אבל בשנה הבאה, כללי המשחק הזה עומדים להשתנות. העונש שנגזר עליו יגיע לקיצו, וגם אם המדינה תרצה וגם אם לא - רוזנשטיין אוטוטו יוצא מהכלא. ואז השאלה הגדולה היא מה ומי מחכים לזאב שם בחוץ. בינתיים, בחודשי המאסר האחרונים שנותרו לו, ממשיך רוזנשטיין לחיות את חייו, כפי שחי עד כה: לפי חוק אחד. החוק של רוזנשטיין.
בית הסוהר איילון שברמלה נחשב בקרב העבריינים לכלא קשה, אבל האגף שבו רוזנשטיין מרצה את עונשו, אגף 7, שזכה לשם סל"ע (סיכוי לעתיד), הוא בעל תנאים טובים יותר משאר האגפים. "לכל מי ששפוט למאסר עולם או למאסר ממושך, זה נחשב חלום להגיע לכאן", הסבירו השבוע אסירים מהאגף, שעימם שוחחנו. "אמנם לא מדובר באגף לקראת שחרור, אבל אסיר שהתנהגותו טובה, והוא ממושמע ומגלה נכונות להשתלב ולהשתקם - ירצה לעבור לפה".
למה? מה שונה ב-7?
"כי אסיר ששפוט ארוך, נמאס לו מהאגפים ומהבעיות שלהם, עם הסמים והעישון והמריבות והקטטות והבלגן. הוא רוצה להתקדם, לנוח".
"ושלא תטעי", מוסיף אסיר ותיק אחר. "אין פה לוקסוס. יש צפיפות, ארבעה־שישה אסירים בכל תא, אין מזגנים, ובחלק מהתאים יש שירותי כריעה (כלומר, ללא אסלה - ש"מ). חצר הטיולים קטנה, ויש רק חדר כושר קטן, שמכיל רק מוטות מתח ושק אגרוף".
אז למה העבירו את רוזנשטיין לפה?
"צריך להבין, שאחד כמו רוזנשטיין דווקא יכול להיות מסכן בכלא. הוא מגיע, עם כל התדמית של ראש ארגון פשע, מפורסם, עם אגו. ואם הוא ילך ראש בראש עם השב"ס, יכולים להזיק לו. גם אסירים אחרים יכולים לנסות".
אף על פי ששמו הולך לפניו, יש אסירים שעלולים לפגוע בו?
"כן, מהדור של הצעירים. אם יש עבריין בן מיעוטים, אתיופי או רוסי, הם לא מכירים אותו. בשבילם הוא כמו כולם, והם לא נתנו לו כבוד. בגלל זה היה לו יותר קשה להסתגל".
ובאגף 7? למה אצלכם זה שונה?
"כי פה, היכולת של שב"ס למעקב ופיקוח עליו יותר גדולה. אמנם שמו אותו עם עבריינים כבדים, אבל עם מה שנקרא, 'מעטפת חזקה מבחינה מודיעינית'".
שזה אומר?
"הכוונה שיש באגף שטינקרים כבדים. רוזנשטיין לא אחד מהם, ומעריכים אותו על זה. אבל בסל"ע יש הרבה אסירים ששוכבים בלילה ובונים תוכניות איך לבדות מידע תמורת קבלת טובת הנאה. בגלל זה, סל"ע גם אגף יותר 'רגוע', וגם בחלקו הגדול מורכב מעבריינים ותיקים. והוותיקים כן יודעים מה אומר השם 'רוזנשטיין'. למרות שצריך להיות ברור: עם כל הכבוד לו, פה באגף, אין כזה דבר 'מלך'".
5 צפייה בגלריה
כלא איילון בו מרצה רוזנשטיין את המאסר
כלא איילון בו מרצה רוזנשטיין את המאסר
כלא איילון בו מרצה רוזנשטיין את המאסר
(צילום: ליהיא קרופניק)
אולי אין מלך, אבל האסירים עימם שוחחנו מספרים כי בתא של רוזנשטיין, שכאמור הופרד לאחרונה מנכדו והועבר לתא 13 באגף, הוא שוּכן רק עם עוד שני אסירים. האחד הוא תומר פריינטה, סוחר משוק פתח־תקווה שדקר למוות אדם משום שחשד כי גנב שק תפוחי אדמה מהבסטה שלו, ונידון ל־21 שנה; השני הוא דוד גוסטום, שהורשע בעבירות מין נגד קטינים באינטרנט, ונידון למאסר של שש שנים ושמונה חודשים.
התא שלו, כמו כל תא באגף, מצויד בטלוויזיה, מכשיר די־וי־די ופלטה חשמלית. האסירים מנקים את התא בסבב כל יום: אחד מנקה, אחד מרוקן את הזבל, אחר שוטף. רוזנשטיין, מספרים אסירים, "מפשיל את השרוולים ומנקה כמו כולם. אין לו ברירה, הוא גם עושה תורנויות ניקיון באגף, והוא גם היה תורן חוליה".
ומה רוזנשטיין עושה במהלך היום?
אסיר באגף: "בעבר הוא למד. השלים עשר שנות לימוד, הוציא ציונים יפים וגם השתתף בסדנה. עכשיו הוא לא עובד ולא לומד. הוא קם לספירה, משתתף בתורנויות, קורא, מבשל. בשישי־שבת הוא דופק שינה כמה שהוא רוצה. לא מפריעים לו".
ובשאר הזמן?
"הוא אוהב לקרוא ספרים ועיתונים, והוא אוהב לשחק. שש־בש, רֶמי. הוא חזק ברמי. באגף אסור להמר על כלום, אבל אם התוצאות שלו במשחק לא טובות - כי צריך לעשות חישוב מהיר ויש כאלה שמנצחים אותו - הוא לא יודע להפסיד בכבוד. כשהוא מפסיד, האסירים יורדים עליו: 'עם כל הרכוש שיש לך אנחנו יותר חכמים ממך?' או: 'איך עשית את כל הכסף שלך בחוץ, אם פה אתה לא מצליח'. ורוזנשנטיין מתעצבן מזה"
.
ואיך הוא מסתדר מבחינה רפואית?
"כולם פה יודעים שיש לו סרטן בעור, ואם הוא יוצא לשמש יש לו בעיה. הוא מקבל תרופות, עובר טיפולים, ומוציאים אותו למר"ש (מרכז רפואי שב"ס - ש"מ) בליווי כל פעם. יש לו גם בעיה ברגל, בגלל זה הוא הפסיק לרוץ בחצר".
"הוא חולה, נמצא בטיפולים", אומרת השבוע איבון רוזנשטיין, אשתו. "זה לא שמצבו הידרדר, אבל הוא מטופל בשב"ס ולא נותנים לו לצאת לבית חולים".
מתי ראית אותו בפעם האחרונה?
"אין ביקורים כבר שלושה חודשים בגלל הקורונה, אבל הוא מתקשר אליי, ואנחנו מדברים הרבה כל יום".
בינתיים גם לא מסכימים לשחרר אותו.
"כן, דחו לו עוד פעם את הבקשה. לא אומרים לו למה. 'מידעים'. את מכירה את כל הסיפורים האלה. אני לא נכנסת לזה. יש אחד בשמיים, הוא למעלה מחליט על כל אחד. כנראה שכל אחד צריך לגמור את התיקון שלו. זאת האמונה שלי. בזכות האמונה הזאת אני חיה".
איזה מידעים יש עליו?
"יכול להיות שבשושו מישהו מוסר מידע עליו. לא יודעים. אבל זאביק הוא אדם חזק נפשית. אני שואלת אותו, איך אתה מרגיש עם כל זה שדוחים לך? והוא אומר: הכל בסדר".
אסירים עימם שוחחנו מספרים שרוזנשטיין הוא לא אסיר שקל להסתדר איתו. "הוא עובר כל הזמן מתא אחד לתא אחר, כי יש לו בעיה", מספר אסיר באגף. "עד עכשיו הוא לא מסתגל ולא יכול להתמודד טוב עם האנשים".
למה?
"כי יש בעיה איתו, שהוא קמצן אחול שרמוטה. אדם שכל הזמן תופס את הכיסים שלו מפחד, ולא רוצה לתת לאחרים. אם הוא היה מחלק פה ושם קצת, היה לו יותר נחמד בכלא. בקודים שלנו, אם אתה אסיר עשיר ויש לך שם - אז אתה צריך להיות יותר לארג', אם לא, אתה נחשב זבל של בן אדם. בגלל זה שמו אותו בסל"ע".
למה? מה היה עלול לקרות לו באגף אחר?
"אם הוא היה באגף 9 ולא נותן סיגריה למישהו - היו פורצים לו את הארון, או לוקחים לו את כל הכסף של הקנטינה. לדעתי רוזנשטיין לא היה מסוגל לשרוד עם העבריינים המסוכנים כמו באגף 9 או 5 בלי להיות איתם לארג', כמו שהוא מתנהג פה. אסיר שם יכול לתת לו כוס בראש או דוקרן ולהעיף אותו. יש באגף 9 עבריינים מהשטחים שיכולים להרוג מישהו בדקה, תמורת 10,000 שקלים. נרקומן שרוצה סם, יכול לשפוך עליך שמן חם. למה מי אתה?"
5 צפייה בגלריה
זאב רוזנשטיין. אסירים מספרים על אסיר קמצן
זאב רוזנשטיין. אסירים מספרים על אסיר קמצן
זאב רוזנשטיין. אסירים מספרים על אסיר קמצן
(צילום: אלכס קולומויסקי)
בכלא איילון, כמו במרבית בתי הכלא, יש שני דברים בעלי ערך: אוכל וחשבון הקנטינה. על שניהם, כך מספרים אסירים, רוזנשטיין שומר באדיקות. השב"ס מספק שלוש ארוחות בסיסיות ולא הרבה מעבר. לכן, האסירים רוכשים מוצרים משלימים בקנטינה, מעין סופרמרקט עם סורגים: קפה, תה, סוכר ומשקאות קלים, שימורים, עוגות וממתקים.
האסירים מספרים שבגלל משבר הקורונה העלה השב"ס את סכום ההפקדה לקנטינה ל־1,600 שקלים בחודש, שמחולקים לפעמיים - 800 שקל כל שבועיים. אבל לא לכל האסירים יש כסף להפקיד בקנטינה, והם נאלצים להסתפק באוכל של השב"ס. כתוצאה מכך התפתחה באגף מעין "מערכת רווחה": אסירים שיכולים להרשות לעצמם, נוהגים לרכוש מזון בקנטינה, ולחלקו לנזקקים. רוזנשטיין, כך טוענים אסירים שעימו באגף, פחות בעניין.
האמת שזו זכותו.
אסיר באגף: "כן, אבל בכלא נהוג שאסיר שיש לו, צריך לחלק. היה פה אסיר, ראש משפחת פשע, שהיה רואה עניים שאין להם, ודואג שיפקידו להם כסף בקנטינה. הם היו קונים לו מה שהוא רצה ברוב הכסף, כביכול עבורם, אבל היה נשאר להם 200־300 שקל, שיקנו לעצמם מה שצריך. ככה לו היה חשבון קנטינה הרבה יותר גדול, הם נהנו מכמה מאות שקלים ששם להם בצד - והוא צבר עוצמה. אבל רוזנשטיין לא"
.
ומה עם הארוחות שהכלא מחלק?
"בכלא אומרים: 'רוזנשטיין אוהב את הבטן שלו יותר מדי'. הוא לא נוגע באוכל של הכלא, חוץ מירקות ופירות. הוא לא אוהב את האוכל שלהם. כשהוא היה בכלא שאטה, הייתה לו בעיה עם אסיר חוליה שחילק אוכל, וזה הגיע לעימות מילולי על חתיכת עוף קטנה, שהתפתח לסכסוך עם חייל ממשפחת כראג'ה. מאז הוא מעדיף לבשל לעצמו כל יום".
איך זה בעצם עובד?
"יש בתא פלטה וגם כמה פלטות במטבחון, והאסירים עומדים שם בתור ומבשלים. כשמגיע אסיר חוליה עם העגלה, הוא צועק 'אוכל!' ואז מכל תא יוצא אליו אסיר עם קערה או סיר, ומביא אוכל לכל החמישה־שישה שאיתו בתא".
ורוזנשטיין?
"אין לו פרוטקציה, הוא מקבל כמו כולם. אבל רוזנשטיין יוצא, בוחר לו שם עגבנייה, פלפל, או חצי בצל, ועושה להם שמה סרט אם הוא מוצא שם משהו מקולקל או לא טוב. הוא אוהב לאכול אוכל בריא. הרבה סלט ירקות. הוא סיפר שבכלא בארה"ב הוא היה אוהב לאכול ברוקולי. ואם הוא מבשל לעצמו, הוא לא אוהב לחלק. מטבוחה, חצילים. הוא שורף בימי שישי חציל בשום על הפלטה. לפעמים זה מוציא לאסירים את העיניים".
והוא אוכל לבד?
"הוא לא נותן לאף אחד לגעת בסיר שלו, ומאכיל אחרים רק אם נשאר לו אוכל".
ותגיד, בכל הזמן שהוא שם ראיתם אותו פעם נשבר?
"רוזנשטיין? לא, בוודאות שלא".
התנאים הללו בכלא שונים מאוד ממה שרוזנשטיין התרגל אליהם. הנער מיפו, בן לאב ניצול שואה, שהחל את דרכו כפורץ ושודד בנק, הפך בתחילת שנות האלפים לעבריין הכי מפורסם במדינה. הוא נסע במרצדס, בילה בבתי קפה, כיכב במדורי הרכילות. גנגסטר סלב. במשטרה השקיעו מאמצים מטורפים בניסיון לשים יד על היעד מס' אחת שלהם. אבל רוזנשטיין לא עשה את הטעות שנתנה להם צ'אנס.
נקודת המפנה הייתה בדצמבר 2003. פיצוץ של מטען גדול שיועד לחסלו בדרום תל־אביב, הרג שלושה אזרחים תמימים שהיו בסביבה. לימים, תטען המשטרה כי מאחורי ניסיון החיסול עומד ארגונו של איציק אברג'יל, אבל כשרוזנשטיין הובא להעיד בנושא, הוא שמר נאמנות לקודים של ותיקי העולם התחתון, ושתק.
במשטרה הבינו שרוזנשטיין הוא ליגה אחרת, והם זקוקים לעזרה. תחת שם הקוד "רעידת אדמה", נולד מבצע משותף של משטרת ישראל והסוכנות האמריקאית למלחמה בסמים (די־אי־איי). רוזנשטיין נעצר, הוסגר לארה"ב ושם הואשם בהיותו חלק מרשת עולמית להברחת כדורי אקסטזי. "הזאב" הסכים לעסקת טיעון, ונידון ב־2007 ל־12 שנות מאסר, אותן הוא מרצה בארץ. תוך כדי מאסרו, הואשם רוזנשטיין גם בהזמנת הרצח של העבריין רפי וייצמן, התנקשות שבמהלכה נרצחו עוד שני עבריינים בחוף שלדג בטבריה. אבל גם הפעם המשטרה לא הוכיחה שהוא עומד מאחורי הרצח, סעיף האישום תוקן לקשירת קשר לביצוע פשע, ובמסגרת עסקת טיעון נוספו לרוזנשטיין עוד חמש שנות מאסר. העונש הכולל, 17 שנה, אמור להסתיים בנובמבר 2021.
5 צפייה בגלריה
ניסיון החיסול ב-2003
ניסיון החיסול ב-2003
ניסיון החיסול ב-2003
(צילום: מיכאל קרמר)
במהלך כל השנים הללו, רוזנשטיין כמעט שלא יצא לחופשות, למעט כמה חופשות מיוחדות, כמו לרגל חתונות בניו ולביקור חשאי באישון לילה של אמו החולה. כשהאם נפטרה, רוזנשטיין אפילו לא הורשה לצאת ללוויה שלה. המדינה התנגדה כמעט לכל בקשה כזו שלו.
אבל אם עוד פה ושם רוזנשטיין זכה לחופשות, מבחינת המשטרה והפרקליטות, שחרור מוקדם של היעד מספר אחת (בדימוס) שלהם - זה טאבו מוחלט. אסירים ששוחחנו עימם טענו כי בין כותלי הכלא, רוזנשטיין מספר שלא יחזור לפשע, וכי "הוא ביזנס־מן ויש לו עסקים חוקיים של בתי קזינו בחו"ל". אבל במשטרה ובשב"ס חושבים אחרת. על פי גורם שמקורב לנושא, בשב"ס ובמשטרה חושדים כי רוזנשטיין נעזר כעת בחיילים של ראשי פשע מהמגזר הערבי. "הם אלה ששומרים לו על נכסיו ודואגים שאחרים לא יתפסו לו אותם", טוען הגורם.
לסנ"צ (בדימוס) עו"ד ניסים דאודי, מי שהיה מראשי צוות החקירה שעבד על תיק רוזנשטיין עם האמריקאים, יש הסבר נוסף: רוזנשטיין - שמאז ומתמיד היה אחד העבריינים היותר מתוחכמים בשטח - מבין שהעולם התחתון הישראלי עומד לפני המפץ הגדול הבא. בתיק 512, שמתנהל כבר כמה שנים בבתי המשפט, עומדים לדין כמה מאלו שהמשטרה מגדירה כ"ראשי ארגוני פשיעה" המרכזיים במדינה. אם יורשעו, זו יכולה להיות ההזדמנות לקאמבק עבור זאבים ותיקים. דאודי: "אני מניח שהוא קורא את העתיד ומבין מה קורה במפת הפשיעה בארץ. הוא רואה שכל חבריו הולכים להיעלם, ומי שצובר כרגע כוח ומעמד הם ארגוני הפשיעה מהמגזר הערבי, ולכן הוא מנסה לחבור אליהם ומצד שני להרחיב את קשריו".
אז לדעתך, ל"זאב" יש עדיין שיניים?
"אמנם מהרגע שהוא נכנס לכלא, הוא לכאורה נחלש: חלק מחייליו נטשו אותו, ולוואקום שנוצר נכנסו ארגוני פשיעה יריבים כמו אברג'יל, מוסלי ואחרים, שהשתלטו על הרבה מאוד תחומי שליטה שלו. עם זאת, המידעים שלנו הצביעו על כך שרוזנשטיין כל הזמן פעיל מהכלא. זה הבסיס להתנגדות של הפרקליטות והמשטרה לשחרורו. אז לדעתי הוא ממש לא סוס מת במפת הפשיעה הישראלית".
אסירים סיפרו על בתי קזינו בחו"ל.
"ככל שידוע, גם ארגוני הפשיעה המתחרים שלו מחזיקים ברומניה ובהונגריה בתי קזינו, והם השתלטו לו על רוב העסקים. אבל עדיין נותרו לרוזנשטיין חלקים, למרות שקטנים מאוד ביחס למה שהיה לו בעבר".
וכסף? המדינה הרי חוששת שיחזור לפעילות, אבל בשביל זה צריך הרבה מאוד כסף.
"מידיעה שלי, רוזנשטיין היה מאוד עשיר. בזמנו היו לו ערימות על ערימות של כסף, והונו הוערך בכ־120 מיליון שקלים. אדם שיש לו כסף, יש לו כוח, והוא יוכל לקנות אנשים. כלומר, בהנחה שרוזנשטיין ימחק את השם שיצא לו בין העבריינים".
איזה שם?
"שהוא לא מסוגל לתגמל חיילים נאמנים שלו".
פרקליטיו של רוזנשטיין, עורכי הדין אביגדור פלדמן וימימה אברמוביץ', אומרים השבוע שמדינת ישראל בעצם מנסה לברוח מהאחריות לשחרורו של רוזנשטיין. "בלתי אפשרי להילחם בדוחות הסודיים האלה", הם אומרים. "הם משתמשים בנימוק הזה בכל דיון, כי הם לא מעוניינים לשחרר אותו וגם השופטים לא מוכנים לקחת על זה אחריות. מדובר באדם מבוגר, שכבר יושב 16 שנה ללא חופשות רגילות, חולה בסרטן העור. המחלה שלו לא מאוד אגרסיבית, אז מבחינתם שגם הסרטן שלו יחכה עד שהוא ישתחרר. הם ממצים איתו את מידת הדין עד הטיפה האחרונה".
5 צפייה בגלריה
עו''ד אביגדור פלדמן, מפרקליטיו של רוזנשטיין. ''בלתי אפשרי להילחם בדוחות סודיים''
עו''ד אביגדור פלדמן, מפרקליטיו של רוזנשטיין. ''בלתי אפשרי להילחם בדוחות סודיים''
עו''ד אביגדור פלדמן, מפרקליטיו של רוזנשטיין. ''בלתי אפשרי להילחם בדוחות סודיים''
(צילום: אורן בן חקון)
מידע מודיעיני? קשרים עם ארגוני פשיעה מהמגזר? מיליונים? גם פרקליטו בעשור האחרון ועד לאחרונה, עו"ד מיקי חובה, מכחיש. "'מידע מודיעיני' לא יכול להיות מילת קסם", הוא אומר. "רוזנשטיין לא ילד. יש לו אישה וילדים ונכדים, שאת חלקם הוא לא מכיר. אין לו עבירות משמעת בכלא, או עבירות פליליות אחרות. הכל מפי השמועה. זאת לא ראיה ולא חומר מוצק. על כל פיפס שרוזנשטיין אומר, כל שיחת טלפון שהוא עושה, מגישים דוח מודיעיני".
למשל?
"אם הוא משחק שש־בש עם אסיר ומתעצבן - זה הופך לדוח מודיעיני על 'הֵלך רוח'. היה אירוע שרוזנשטיין עבר ליד אסיר ששוחח בטלפון הציבורי. האסיר אמר לו: 'יש לך ד"ש מהררי'. רוזנשטיין ענה: 'תמסור לו בחזרה'. מה עשו מזה? מידע מודיעיני על 'קשרים עם עבריינים'. ואת יודעת מה שיא האבסורד?"
מה?
"שהייתה לו עתירה לקבל נעליים אורתופדיות, והביאו מידע מודיעיני למה לא. בסוף בית המשפט אישר לו. מידע מודיעיני. הרי בעוד שנה הוא אמור ממילא להשתחרר. ואז? מה יגידו אז?"
שאלה טובה. נצ"מ בדימוס דאודי, בשנה הבאה רוזנשטיין ממילא משתחרר. ומה אז?
"תהיה תקופה של מתח כדי לבחון תנועות ומגמות שלו. יהיו מי שיחששו, כי רוזנשטיין הוא אדם שומר טינה. אבל אם ארגונים ירגישו איום - הם ינסו להשבית אותו או לפגוע בו".
פורסם לראשונה: 08:09, 12.06.20