שתף קטע נבחר

צילום: AFP

המאבק בנגיף לא נגמר: ברזיל במוקד, זינוק בהודו והגבלות בבייג'ינג

במוקדי ההתפשטות הנוכחיים של נגיף הקורונה אין סימן להאטה, במוקדים שבלמו אותה חוששים מגל שני. ברזיל כבר שנייה בעולם במספר המתים עם יותר מ-42,000, בהודו "הגרוע מכל טרם הגיע". מקרי הדבקה מקומיים בבירת סין לראשונה זה 50 יום, גם בארה"ב חוששים: "אנחנו בכיוון הלא-נכון"

 

 

"המאבק עדיין לא נגמר". כך הזהיר השבוע ארגון הבריאות העולמי – ונראה שאכן כך: ברזיל עקפה הלילה (בין שישי לשבת) את בריטניה במספר המתים מנגיף הקורונה, ועם כמעט 42,000 מתים היא מדורגת כעת שנייה בעולם. מי שמדורגת ראשונה בעולם בנתון עגום זה, ארה"ב, חוזרת לשגרה בהדרגתיות, אך מדינות רבות בה מדווחות כעת על עלייה במספר המאושפזים בבתי החולים.

 

משבר הקורונה – עוד מהעולם:

חצי מיליון נדבקו ברוסיה: מחאה על משאל העם של פוטין

מחאה גם בברזיל: "קברים" בחוף קופקבנה

פחות אנוכיים, יותר לאומנים: העולם בקורונה

2 מיליון נדבקים בארה"ב: "הפגנתם? לכו להיבדק"

 

גם במוקד הראשון בעולם של התפרצות הנגיף, סין, חוששים מהתפרצות מחודשת, ובבירה בייג'ינג אסרו על כניסת תיירים וסגרו שווקים ומתחמי מגורים בעקבות מקרי הדבקה מקומיים, לראשונה אחרי 50 יום.

  (צילום: AFP, רויטרס)
(צילום: AFP, רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
"קברים" במפגן מחאה בחוף קופקבנה בריו דה ז'ניירו(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בברזיל, שבימים אלו מהווה את אחד המוקדים החמורים ביותר בעולם של התפשטות הנגיף, דיווחו הלילה רשויות הבריאות על עוד 909 חולי קורונה שמתו מסיבוכי הנגיף. בכך עלה מספר המתים הכולל במדינה ל-41,828. ברזיל, אחת המדינות המאוכלסות בעולם עם 212 מיליון תושבים, עקפה כאמור בכך את בריטניה.

 

מבחינת מספר הנדבקים ברזיל מדווחת כעת על 828,810 בני אדם שאובחנו כנשאים או כחולים, אך המומחים מזהירים כי המספר האמיתי בכלכלה הגדולה ביותר באמריקה הלטינית גבוה בהרבה, בשל מחסור בבדיקות. גם בנתון זה מדורגת ברזיל שנייה בעולם, אחרי ארה"ב. ד"ר מייק ראיין, בכיר בארגון בריאות העולמי, אמר בתדרוך לעיתונאים במטה הארגון בז'נבה כי ישנם אזורים בברזיל שנמצאים ב"שלב קריטי", וכי יחידות בטיפול נמרץ בבתי החולים באזורים אלו נמצאים ברמת תפוסה של 90%.

  (צילום: רויטרס)
תיאר את הנגיף כ"שפעת קטנה". נשיא ברזיל בולסונרו(צילום: רויטרס)
 

גרפיטי בסאו פאולו  (צילום: AFP)
ציור קיר שמתאר את נשיא ברזיל במשחק משיכת חבל לצד נגיף הקורונה, כשמולם עובדי מערכת הבריאות. "באיזה צד של החבל אתה?", נכתב(צילום: AFP)

נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו, נזכיר, התנגד מתחילת הדרך להטלת ההגבלות בטענה שהנזק שייגרם מהן לכלכלה גרוע יותר מהנזק שתגרום המגפה עצמה. הוא התעמת עם מושלי מדינות המחוז בברזיל שלא נשמעו לדרישותיו והטילו הגבלות כאלו בכל זאת, אם כי כעת, אחרי שבועות ארוכים, בחלק מהאזורים כבר מתחילים להסיר את ההגבלות למרות המשך התפשטות הנגיף, והשבוע קניונים בסאו פאולו ובריו דה ז'ניירו נפתחו מחדש.

 

מלבד ברזיל, מוקד משמעותי נוסף כעת של התפרצות הקורונה הוא הודו. המומחים מזהירים כי "הגרוע מכל" טרם הגיע ושהמגפה שם עדיין לא בשיאה. רק הבוקר דיווחה הודו על מספר הנדבקים היומי הגבוה ביותר שלה עד כה – 11,458 אובחנו כנשאים או כחולים ביממה האחרונה. מספר הנדבקים הכולל בהודו עומד כעת על יותר מ-300,000. כמו בברזיל, גם בהודו ההערכה היא שמספר הנדבקים בפועל גבוה הרבה יותר. מניין המתים בהודו מהנגיף עומד לפי שעה על 8,884 איש.

 

ארה"ב ב"כיוון הלא-נכון"

בארה"ב, המוקד החריף ביותר של התפרצות הנגיף, חוששים מהתפרצות מחודשת של הנגיף בעקבות עלייה במספר האבחונים בכמעט חצי מ-50 המדינות שמרכיבות אותה, וכן בשל ההפגנות ההמוניות בעקבות רצח ג'ורג' פלויד. כמה מהן אף מדווחות על עלייה במספר חולי הקורונה שמאושפזים בבתי החולים.

  (צילום: AP)
"הגרוע מכל עדיין לא הגיע". קוברים את הקורבנות של הנגיף בהודו(צילום: AP)

  (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

טקסס וצפון קרוליינה דיווחו אתמול על מספר האשפוזים הגבוה ביותר שלהן מאז הגעת הנגיף לארה"ב – אם כי פקידים בשתי המדינות מציינים ששיעור ההדבקה אצלם נמוך מאוד ביחס למדינות אחרות בארה"ב.

 

למרות שבינתיים לא מדובר בזינוק משמעותי, המומחה הראשי של ממשל טראמפ למחלות מידבקות, ד"ר אנתוני פאוצ'י, הזהיר בלילה האחרון מפני מה שכינה "צפצופי אזהרה", שעלולים להפוך לדבריו להתפרצות שלא תהיה עליה שליטה.

 

בראיון לרשת CNN פאוצ'י הכיר בכך שעם הסרת ההגבלות על הכלכלה ועל תנועת התושבים תהיה עלייה מסוימת במספר הנדבקים, אך הוסיף: "כאשר אתה רואה יותר אשפוזים, זה סימן אזהרה ברור לכך שאתה נמצא בסיטואציה שבה אתה הולך בכיוון הלא נכון". בארה"ב מתו מנגיף הקורונה יותר מ-114,000 איש, ויותר מ-2 מיליון אובחנו כנשאים או כחולים.

3082 ()
"אנחנו בכיוון הלא נכון". ד"ר אנתוני פאוצ'י

Проверка на коронавирус в штате Юта. Фото: AP ()
"לא לקחת צעד קדימה ואז אחד אחורה". בדיקת קורונה ביוטה
 

החשש מהתפרצות מחודשת מעכב את החזרה לשגרה בכמה מהמדינות בארה"ב. באורגון, שביום חמישי דיווחה על שיא במספר היומי של נדבקים חדשים, המושלת קייט בראון אמרה כי תמתין עם מתן אישורים לפתיחת מחוזות נוספים במדינה. "אנחנו למעשה במצב של 'אור צהוב' ברחבי אורגון. זה הזמן להמתין שבוע אחד לפני הקלות נוספות", אמרה בראון, שחברה במפלגה הדמוקרטית.

 

גם ביוטה, המושל הרפובליקני ג'רי הרברט הודיע אתמול כי יעצור זמנית את המשך פתיחת הסגר ברוב אזורי ארצו, עד שניתן יהיה להבין מדוע גם שם נרשמה עלייה במספר הנדבקים. "אני לא רוצה ללכת קדימה ואז לקחת צעד אחורה", אמר הרברט.

 

"מצב חירום מלחמתי" בבייג'ינג

בינתיים, במוקד שבו התפרץ לראשונה נגיף הקורונה, חוששים גם שם מהתפרצות מחודשת. בבירת סין, בייג'ינג, סגרו היום 11 מתחמי מגורים בדרום העיר בעקבות גילוי שבעה נדבקים חדשים, שישה מהם רק היום. לפי סין, מדובר במקרי ההדבקה המקומיים הראשונים שהתגלו בבייג'ינג אחרי 50 יום.

שוק מזון בסין נסגר עקב הקורונה (צילום: רויטרס)
אחד השווקים שנסגרו בבייג'ינג(צילום: רויטרס)

שוק מזון בסין נסגר עקב הקורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שוק מזון בסין נסגר עקב הקורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שוק מזון בסין נסגר עקב הקורונה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

כל הנדבקים, כך אמרו הרשויות שם, ביקרו בשוק המזון שינפאדי – אחד הגדולים בעולם והגדול ביותר בעיר, עם יותר מ-4,000 אוהלים. השוק נסגר וכך גם תשעה בתי ספר וגני ילדים סמוכים. בייג'ינג הודיעה גם כי תבטל באופן מיידי אירועי ספורט ותאסור ביקורי תיירים ממחוזות אחרים בתוך סין.

 

צ'ו ג'ונוויי, בכיר ברובע פנגטאי בבייג'ינג, אמר בתדרוך הבוקר כי הרובע נמצא ב"מצב חירום מלחמתי". הוא ציין כי 517 בדיקות נעשו לאנשי שוק שינפאדי שנסגר, והתוצאות של 45 מהן היו חיוביות. הוא הדגיש כי איש מאלו שאובחנו כנשאים לא פיתח תסמינים של המחלה COVID-19.

 

"תחקיר ראשוני מצביע על כך שהנדבקים הללו היו במגע עם סביבה מזוהמת בשוק. איננו יכולים לשלול מקרים נוספים בעתיד", אמר פאנג שיגואו מהמרכז לבקרת מחלות של בייג'ינג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מפגן מחאה בריו דה ז'ניירו
צילום: רויטרס
מומלצים