שתף קטע נבחר

צילום: AFP

40,000 מתו מקורונה בברזיל: "קברים" בחוף קופקבנה

הנגיף ממשיך להשתולל בברזיל, עם יותר מ-800,000 נדבקים. במחאה נגד בולסונרו, בחוף בריו נחפרו 100 קברים סמליים לקורבנות: "הוא לא מבין שזה אחד המשברים הדרמטיים בהיסטוריה שלנו". תומך של הנשיא השחית אותם: "טרוריסטים שמאלנים". 9,000 ברזילאים ישתתפו בניסוי סיני לפיתוח חיסון

מספר קורבנות הקורונה בברזיל, ממוקדי ההתפרצות הקשים ביותר של הנגיף בעולם בימים אלו, חצה הלילה (ו') את רף ה-40,000. רשויות הבריאות במדינה דיווחו על 1,239 חולים נוספים שמתו ביממה האחרונה, ובכך עלה מספר המתים הכולל ל-40,919.

 

משבר הקורונה - עוד מהעולם:

חצי מיליון נדבקו ברוסיה: מחאה על משאל העם של פוטין

פחות אנוכיים, יותר לאומנים: העולם בקורונה

2 מיליון נדבקים בארה"ב: "הפגנתם? לכו להיבדק"

האם נגיף הקורונה התפרץ בסין כבר באוגוסט?

 

מספר הנדבקים המאובחנים בברזיל עומד כעת על 802,828, כאשר ביממה האחרונה אובחנו במדינה עוד 30,412 נשאים או חולים. מבחינת מספר הנדבקים ברזיל ממוקמת שנייה בעולם, אחרי ארה"ב, ובמספר הקורבנות היא שלישית, אחרי ארה"ב ובריטניה. יצוין כי כבר זמן רב שההערכה היא שמספר הנדבקים האמיתי במדינה, כמו באזורים רבים אחרים בעולם, גבוה בהרבה מהמספר הרשמי, בשל מחסור בבדיקות.

  (צילום: רויטרס)
הקברים הסמליים בקופקבנה. "אחד המשברים הדרמטיים ביותר בהיסטוריה של ברזיל"(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ברזיל, נזכיר, הפכה בשבועות האחרונים למוקד החריף ביותר של התפרצות הקורונה ברחבי אמריקה הלטינית, שמדינות רבות בה מדווחות כעת על התפשטות מהירה של הנגיף בשטחן. לפי ספירה של סוכנות הידיעות הצרפתית AFP, הלילה עלה מספר הנדבקים הכולל באמריקה הלטינית ליותר מ-1.5 מיליון איש, מתוך כשבעה מיליון איש שאובחנו ברחבי העולם. מספר המתים באזור עומד על כ-73,000, ויותר ממחצית מהם כאמור בברזיל.

 

במדינה ניטש ויכוח חריף בסוגיית ההגבלות על הציבור שמטרתן לבלום את התפשטות הנגיף. הנשיא ז'איר בולסונרו, נזכיר, מתנגד להגבלות על הכלכלה שהטילו מושלי מדינות המחוז, הגבלות שלדבריו גורמות נזק חמור יותר מהמגפה עצמה.

  (צילום: AFP)
"טרוריסטים שמאלנים". האיש שהפיל את הצלבים בחוף(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בולסונרו, שזלזל בנגיף וכינה אותו "שפעת קטנה", סופג ביקורת חריפה על האופן שבו ניהל את המשבר. בצל המגפה והחקירה שמנוהלת נגדו בחשד להתערבות בענייני מערכת אכיפת החוק, הסקרים מצביעים על פגיעה בפופולריות של הנשיא, אך איש הימין – יש אמרו ימין קיצוני – ממשיך ליהנות מתמיכה יציבה מצד ה"בייס" שלו, שמהווה כ-30% מהברזילאים.

 

על רקע חציית אבן הדרך העגומה הלילה, כלי התקשורת בברזיל הקדישו תשומת לב רבה למפגן מחאה בחוף קופקבנה המפורסם בריו דה ז'ניירו. במסגרת מפגן זה חפרו מתנגדי הנשיא 100 "קברים" בחול בחוף והציבו מעליהם צלבי עץ שחורים. "הנשיא לא מבין שזהו אחד המשברים הדרמטיים ביותר בהיסטוריה של ברזיל", אמר מארגן המחאה, אנטוניו קרלוס קוסטה.

 

קוסטה מתח גם ביקורת על כך שבולסונרו לא מביע לדבריו סולידריות עם הקורבנות של הנגיף. "אלפים מתו. משפחות מתאבלות. אנשים מובטלים. ברגע כזה היית מצפה שהנשיא של הרפובליקה יספק מילות של נחמה, יביע חמלה, יתנהג באופן אחראי ויצביע על דרך קדימה. במקום זאת, אנחנו רואים אותו מצטרף להפגנות אנטי-דמוקרטיות, אומר לעיתונאים לשתוק, רוכב על סוסים ואופנועי ים ועושה על האש".  

נגיף קורונה נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו נפגש עם תומכים בלי מסכה (צילום: MCT)
"במקום לנחם, הוא מפגין". בולסונרו בהפגנה נגד הסגר בתחילת החודש, בלי מסכה(צילום: MCT)

נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו ב הפגנה נגד ה סגר ברזיליה ()
 

מפגן הקברים לא עבר בשקט מצד תומכי הנשיא, ואחד מהם הפיל חלק מהצלבים שהוצבו מעליהם. לפי הדיווחים בתקשורת המקומית הוא צעק וכינה את הפעילים שחפרו את הקברים "טרוריסטים שמאלנים". אדם אחר, שאמר כי בנו בן ה-25 מת מקורונה, העמיד מחדש את הצלבים שהופלו. ב"גרדיאן" הבריטי ציינו כי זמן קצר לאחר השחתת מפגן המחאה, הפעילים הציבו דגל על החול שעליו נכתב: "ברזיל, ארץ הקברות".

 

"זו כזו טרגדיה", אמרה מרסיה לוסיה-דיאז, שחלפה ליד מפגן המחאה בקופקבנה. "זה מפחיד לראות את הצלבים, אבל זה באמת קורה. הרשויות סותרות את עצמן ואנחנו לא יודעים מה לעשות".

 

למרות שהנגיף ממשיך להתפשט במהירות בברזיל, בכמה אזורים הסירו אתמול חלק מההגבלות על התושבים. בערים ריו דה ז'ניירו וסאו פאולו, ששתיהן נפגעו קשות מהנגיף, פתחו מחדש את הקניונים אחרי 83 ימים שבהם היו סגורים. על רקע זעקתם של אנשי העסקים שנפגעו מהשבתת הפעילות הכלכלית, וחרף אזהרות מומחי הבריאות, פתיחת הקניונים הוקדמה בשבוע.

  (צילום: AFP)
תורים בכניסה לקניון בסאו פאולו. מרכזי הקניות נפתחו אחרי 83 ימים(צילום: AFP)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  (צילום: Getty Images)
9,000 חולים ישתתפו בניסוי סיני לפיתוח חיסון. בבית חולים בריו דה ז'ניירו(צילום: Getty Images)
 

העסקים נפתחו חדש למרות שהברזילאים ציינו אתמול את חג הלחם והיין הקדושים הנוצרי (Corpus Christi), יום חג לאומי במדינה. תורים ארוכים נראו בכניסה לקניונים שנפתחו מחדש בריו, והקונים המתינו בהם שעות ארוכות. בתוך החנויות נשמרו בקפדנות הנחיות הריחוק הפיזי. "באתי לקנות משהו מהר, ואז אני הולכת", אמרה אחת הקונות בקניון בדרום ריו.

 

בתוך כך, אתמול הודיעה ממשלת מדינת המחוז סאו פאולו כי הגיעה להסכם עם חברה סינית להשתתפות בניסוי רחב היקף לפיתוח חיסון לנגיף. במסגרת ההסכם, 9,000 ברזילאים ישתתפו בניסוי שיחל ביולי, כחלק מהשלב השלישי והאחרון של פיתוח החיסון לפני הפצתו בהיקף נרחב. אם החיסון יהיה יעיל, הוא ייוצר לפי ההסכם בברזיל. מושל סאו פאולו, ז'ואאו דוריה, אמר שהחיסון אמור להיות זמין לציבור הרחב במחצית הראשונה של 2021.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
צלבים בקופקבנה. מפגן המחאה בריו
צילום: רויטרס
מומלצים