שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

מאלף לאפס: יום ללא דו"חות קורונה

בעקבות פקיעת תוקף התקנות לשעת חירום, שעליה דווח לראשונה ב-ynet, לא נאכפו היום עבירות כמו אי עטיית מסכה במקומות ציבוריים והפרת בידוד. מסתמן: פקחים לא יחלקו קנסות. "לא עברו את ההכשרה הנדרשת"

היערכות ופעילות משטרת ישראל במהלך ל
אפס דו"חות ביום. ארכיון(צילום: דוברות המשטרה)

פקיעת תוקפן של התקנות לשעת חירום, שנחשפה ב-ynet, הובילה לכך שבמהלך היום (ג') המשטרה לא חילקה כלל דו"חות בגין הפרת הצווים לבלימת התפשטות הנגיף קורונה. עם אישור הארכת החוק, הוא ייכנס שוב לתוקפו מחר ב-06:00 בבוקר.

 

לפי חוק יסוד: הממשלה, תוקף תקנות שעת חירום פוקע אחרי שלושה חודשים אלא אם הן הוארכו בחוק. מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את החוק שמאריך את הסדרי האכיפה של עבירות הקורונה, אולם בחצות פג תוקפן של התקנות. בשל כך נמנע היום מהמשטרה לאכוף הגבלת התקהלות, בידוד ביתי ועטיית מסכות במקומות ציבוריים.

 

אתמול, למשל, נרשמו ברחבי הארץ 1,037 דו"חות בגין הפרת תקנות הקורונה. 1,029 מהם ניתנו בגין אי עטיית מסכה, חמישה בגין הפרת בידוד ושלושה לעסקים. מתחילת משבר הקורונה, חילקה המשטרה כ-60 אלף דו"חות.

בירושלים עדיין הולכים עם מסכות (צילום: אלי מנדלבאום)
אתמול: 1,029 דו"חות בגין אי עטיית מסכה(צילום: אלי מנדלבאום)

במהלך היום אישרה ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת לקריאה שנייה ושלישית את החוק שמאריך כאמור את הסדרי האכיפה של עבירות הקורונה. בהודעת הוועדה צוין כי בתקופת פער הזמנים שבין פקיעת תקנות שעות חירום לבין פרסום החוק החדש ברשומות לא תהיה אכיפה של העבירות.

 

עוד נמסר מדוברות הכנסת כי "במסגרת שינוי בוועדה, לא ניתן להמשיך ולתת סמכויות פיקוח לפקחים שהוסמכו לפי חוק העבירות המנהליות שרבים מהם לא עברו את ההכשרה הנדרשת לפעולות הפיקוח לפי תקנות שעת חירום.

 

"לדרישת חברי הוועדה בוטלו עונשי המאסר שנקבעו בתקנות המקוריות בכל העבירות שבהן היה עונש מאסר והוועדה הותירה את עונשי הקנס שבצד העבירות: בין היתר אי עטיית מסכה והפרת צו בידוד. כמו כן בוטלה האפשרות של כניסה של שוטר או פקח למגורי אדם ללא צו בית משפט, לצורך פיקוח והטלת קנס מנהלי על הפרת התקנות.

 

"בנוסף נקבע לדרישת חברי הוועדה לגבי סמכותו של שוטר לפזר התקהלות, כי לעניין הפגנה, הדבר יעשה רק אם אין כל פגיעה בקיום הפגנה שעמדה בתנאי צו בריאות העם, וכי פקח עירוני מכל סוג לא יהיה מוסמך להיכנס לתוך רכב של אדם פרטי".

 

נקבע כי תוקף התקנות יוארך ב-45 ימים בלבד וכי הכנסת רשאית, לבקשת הממשלה ולפי המלצת ועדת החוקה, להאריך את תקופת תוקפן של התקנות ב-45 ימים נוספים.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב אשר, הודה מיד לאחר ההצבעה שבה תמכו ארבעה חברי כנסת מול נמנע אחד לשר הבריאות יולי אדלשטיין, לשר המשפטים אבי ניסנקורן ולשר לביטחון הפנים אמיר אוחנה, "שעזרו להביא את השינויים המתבקשים כפי שהצענו". בהמשך הערב יובא כאמור החוק לאישור בקריאה שנייה ושלישית במליאה.

 

 

מנתוני משרד הבריאות שפורסמו הערב עולה כי ביממה אחרונה אובחנו 258 ישראלים עם קורונה. עוד עולה כי מספר המונשמים עלה בארבעה ביממה האחרונה ל-29 בני אדם. 132 מאושפזים בבתי החולים, מהם 39 במצב קשה ו-41 במצב בינוני. אתמול נערכו 14,371 בדיקות. מניין החולים הפעילים עלה ל-3,744.

 

מהנתונים עולה כי בתל אביב ישנם כעת יותר חולים פעילים ביחס לאוכלוסייה מאשר בירושלים. מתחילת החודש אובחנו עוד 2,424 חולים. רק 657 חולים החלימו. 17 חולים נפטרו ומספר המונשמים נותר יציב יחסית.

 

בהכנת הידיעה השתתפה נינה פוקס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות המשטרה
ארכיון
צילום: דוברות המשטרה
מומלצים