שתף קטע נבחר
צילום: מוטי קמחי

רופאים מומחים: "הדבר הכי דחוף - לעצור שרשרת ההדבקות"

גל שני או שאריות של הגל הראשון? פאנל רופאים מומחים מתארח באולפן ynet כדי להסביר למה קיימת עלייה במספר החולים המאומתים, מה חשוב לעשות כדי לעצור או להפחית את מקרי ההדבקה ומה יחכה לנו בחורף הקרוב?

 

 

האם אנחנו בעיצומו של גל שני או שהמספרים העולים של החולים בקורונה הם המשך טבעי לגל הראשון שעדיין לא הסתיים? באולפן ynet פרופ' דב שוורץ, ממחברי הדו"ח לצמצום התפשטות הקורונה, פרופ' גילי רגב, מנהלת היחידה למניעת זיהומים בבית החולים שיבא, ד"ר זיו רוזנבוים, מנהל המרכז הרפואי העמק, כללית וד"ר דרור דיקר, מנהל מחלקה פנימית בביה"ח השרון של כללית כדי לענות על השאלה הזו.

 

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

פרופ' רגב מתייחסת לעלייה במספרי החולים: "אני חייבת לומר שאני מוטרדת, אז אמנם פאניקה זה לא דבר בריא, אבל חשוב להתריע על העלייה שהיא מדאיגה. זה נכון שעכשיו יש רק כ-40 חולים קשים אבל אנחנו רואים כל פעם מה יקרה בעוד שבועיים, שלושה. העלייה עכשיו הרבה יותר מתונה מבגל הראשון, אבל אנחנו בהחלט בגל שני, והגל השלישי שיהיה בחורף הוא המטריד מכולם".

 

היא מוסיפה ואומרת כי מבחינת בתי החולים, בתחילת הגל הראשון, הובטחו תקציבים וכספים להבטיח את פעילות המחלקות והצוותים, אולם ברגע שהגל נגמר הכל נעצר. "חייבים להבין, ומי שצריך להבין זה באמת למעלה מי שמוביל את המדיניות, שאנחנו נהיה בבעיה גדולה בחורף, נהיה בבעיה כבר בשבועות הקרובים אבל גם בחורף".

 

לדברי פרופ' שוורץ לא מדובר כלל בגל שני. "מה שקרה לנו זה גל ראשון משמעותי שנגמר פחות או יותר ב-15 למאי. ב-24 למאי הגענו למספר של 15 חולים נוספים ביום. מדובר במספר נמוך מאוד, אולי הכי טוב בעולם. היינו בשיא בתחילת אפריל, אנחנו למרבה הצחוק או הבכי, ב-24 במאי היה היום הנמוך ביותר ולמחרת התחילה הפריצה בגימנסיה העברית. מה שאנחנו רואים מאז זה דבר אחד, ארבעה או חמישה ימי פריצה בגימנסיה שהגיעו לכ-200 נדבקים נדבקים, אבל מיד אחר כך המספר ירד ל כ-50ומשם לא עולה שום דבר".

 

הוא מסביר כי ניתן להשוות את מוקדי התחלואה בארץ למדורות קטנות. אם לא נעשה דבר, המדורות יתעצמו ויתחברו ויהפכו לדליקה אחת גדולה. לדבריו, שני דברים יצליחו לעצור את ההתפרצות המחודשת, להקטין את עוצמת הלהבות הקטנות ועוד יותר, לא לתת להן להתחבר.

 

פרופ' רגב מוסיפה ואומרת כי מתחיל להיות כבר קשה להשתלט על המדורות, אבל הציבור  צריך להבין את החשיבות של שמירה על הכללים ומעבר לכך, יש צורך להגדיל את מספר הבדיקות.

 

פרופ' שוורץ מסכם ואומר: " אני חושב שלא חסרות בדיקות במדינת ישראל, מה שחסר זה דבר אחר. שאת הבדיקה והתחקיר יגמרו בתוך יומיים ולא בתוך שישה ימים. אם זה לא נגמר ביומיים הנדבקים כבר מדביקים אחרים. קטיעת השרשרת יותר חשובה בסדר גודל מאשר אם נעשה עוד עשרת אלפים בדיקות. זו הבעיה, זה הדבר שיגדיל את המדורה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים