שתף קטע נבחר

מנכ"ל משרד הבריאות: "איסור מפגשים עם סבא וסבתא נמצא על השולחן"

קבינט הקורונה יתכנס לדון בבקשת משרד הבריאות להגביל התקהלויות ולצמצם מספר משתתפים באירועים. מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי בריאיון לאולפן ynet: "חייבים להגביר את האכיפה". ראשי האוניברסיטאות: ביטול הבחינות הפרונטאליות – סכנה לביטול הסמסטר

 

שעות ספורות לפני כינוס קבינט הקורונה, אומר מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי בריאיון לאולפן ynet כי "אנחנו נמצאים בהתפרצות מוגברת", והזהיר כי אם תימשך המגמה - עלולים להיפגע יותר מבוגרים. בשלב זה, אמר פרופ' לוי, "אנחנו מתירים ביקורים עם מבוגרים עם מסכות וריחוק, אבל אם נראה עלייה בתחלואה - איסור על מפגשים עם סבא וסבתא נמצא על השולחן".

 

לדברי מנכ"ל משרד הבריאות, יש הבדל מהגל הקודם, "אנחנו רואים יותר חולים צעירים, אבל לאט לאט מסתמנת עלייה במבוגרים וזה יעלה את מספר החולים הקשים והנפטרים".

 

 

הוא אמר כי "חייבים להגביר את האכיפה" וקרא להטיל הגבלות על התקהלויות ולצמצם את מספר הנוכחים באירועים ל-50 בני אדם לכל היותר, "הדיון אתמול לא הסתיים. אנחנו נבקש מניעת התקהלויות ככל שניתן. להקטין אירועים ל-50 איש, אני מבין את המשמעות, אבל האם אנחנו רוצים להידרדר לסגר גדול יותר? לגבי בתי הספר והקייטנות, המגמה היא להתיר, אנחנו דורשים ככל שניתן ללמד בקפסולות (קבוצות) עם פחות ילדים בכיתה". 

 

מנכ
מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי בתדרוך כתבים על מצב הדבקה בנגיף הקורונה בישראל(צילום: חזי ולצר, TPS)

 

"אנשים קצה נפשם במסכה", אומר לוי ומזהיר כי "אנשים מתקהלים בלעדיה, וזה כר נרחב להידבקות. אנחנו חייבים לשמור על זה. במישור הממסדי, אין ברירה אלא לאכיפה מוגברת. אנחנו חייבים לזהות נדבקים ולנסות לבודד אותם. זהו שורש המחלוקת גם בקרב חברי הממשלה – כמה אנחנו יכולים להגביל בלי להכביד על הכלכלה".

 

עוד הוסיף כי "דיברנו על התקהלויות של עד 19 אנשים, זה כולל מניינים ובתי כנסת, חתונות ואירועים דומים עד 50". לגבי הפעלת התחבורה הציבורית, אמר פרופ' לוי כי "כל עוד הרכבת תפעל במתווה, אנחנו לא מדברים לא על אוטובוסים ולא על הרכבת".

 

על הטענות כי מערך החקירות האפידמיולוגיות אינו מספיק נרחב, אמר כי "אנחנו משתדלים להוסיף עוד כוח אדם, וצריך לדעת שהחקירות חשובות לבידוד חולים, וחשוב שתהיינה מהר ככל האפשר, ועדיין – החקירות האלה הן לא תחליף להתנהגות האוכלוסייה".

 

ראשי האוניברסיטאות: סכנה לביטול הסמסטר

טרם הדיון בקבינט דרש ועד ראשי האוניברסיטאות משר הבריאות אדלשטיין להשהות את כוונת קבינט הקורונה להורות על ביטול הבחינות הפרונטאליות של סוף סמסטר ב'. במכתב ששיגר יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות, פרופ' רון רובין, הזהיר כי בהחלטה כזו יש סכנה לביטול הסמסטר. "קבינט הקורונה, ללא היוועצות עם איש מאיתנו, החל אתמול בדיון על ביטול הבחינות", נכתב.

 

"מדובר בהחלטה הרת גורל לא רק עבור עשרות אלפי סטודנטים שרוצים וצריכים לסיים את השנה או התואר – אלא בהשלכות הרסניות על המשק והכלכלה הישראלית עקב דחיית הכניסה לשוק העבודה של בעלי מקצוע חדשים נדרשים, פגיעה קשה בתעשייה וסכנה אמיתית לביטול סמסטר זה, ואובדן כל המאמצים והמשאבים שהושקעו, ולפגיעה בפתיחת שנה"ל תשפ"א".

 

"לא מובן מדוע בשעה שבחינות הבגרות מתקיימות כסדרן, ותלמידים בבידוד אף הורשו לצאת ולהיבחן, חתונות מתקיימות בהשתתפות 250 איש, מקומות העבודה פתוחים, וגם מקומות הבילוי, לא יאפשרו לנו לסיים את הסמסטר, ולפגוע בהכשרתם של הסטודנטים שלנו".

 

 

במקביל, דנה הבוקר ועדת חוץ וביטחון של הכנסת באיכוני שב"כ לנדבקים בקורונה, אחרי שבשבוע שעבר אושרה הצעת החוק בנושא בממשלה, ועברה בקריאה ראשונה בכנסת. ההצעה, אותה מכינה הוועדה לקריאה שנייה ושלישית, מיועדת לאפשר מעקב אחר חולי קורונה ולהעביר את המידע עליהם למשרד הבריאות. הפעלת החוק, על פי החלטת הממשלה, תהיה כפופה לאישור ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש הממשלה החליפי בני גנץ.

 

 

מהמטה לביטחון לאומי נמסר הבוקר כי בישראל 23,907 אנשים שאובחנו חיוביים עם נגיף הקורונה, המהווים עלייה של 445 חולים מהעדכון האחרון לפני יממה. לפי הנתונים, ישנם 41 חולים קשה, מתוכם 24 מונשמים. 6,483 מהמאובחנים חולים בפועל במחלה.

 

מנתוני משרד הבריאות שפורסמו אמש עולה כי באשדוד, שעל כמה מהשכונות בה הוטלו הגבלות השבוע, נמשכה העלייה המהירה במספר הנדבקים, והוא טיפס מ-560 שלשום ל-589 אמש. בראשון לציון נרשם גם כן זינוק מדאיג: עוד 19 נדבקים ביממה החולפת, ומספרם הכולל הגיע ל-371. בכפר קאסם, מספר הנדבקים עמד עד לפני ארבעה ימים על 22 בלבד, ומאז זינק ביותר מפי שניים, ל-54 אמש. ביממה החולפת אובחנו 20 איש נוספים בעיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים