שתף קטע נבחר

הערכה: נגיע ל-1,000 נדבקים ביום ועשרות חולים קשה

נתוני התפשטות הקורונה מעלים כי בשלב זה לא זוהתה עלייה משמעותית במספר הכולל של חולים במצב קשה, אך מדובר ב"אשליית ביטחון כלפי העתיד הקרוב". הדו"ח מזהיר שתוך כשבועיים עלול מספר החולים היומי לגדול באופן משמעותי ומספר המתים והחולים קשה יעלה בהתאם

מחלקת קורונה בשיבא (צילום: AFP)
מחלקת קורונה בשיבא(צילום: AFP)

על פי דו"ח של מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בנגיף קורונה, שעוסק במגמות של התפשטות הנגיף בישראל ומתפרסם הבוקר (יום ד'), קצב העלייה של מספר החולים החדשים היומי הינו "מתון יחסית לגל הראשון". לטענת מחברי הדו"ח, "לא מזוהה עלייה משמעותית במספר הכולל של חולים במצב קשה".

 

אלא שמחברי הדו"ח מזהירים שבעתיד הקרוב עלולה ההנחה האופטימית הזאת להתהפך. הם מציינים כי ההתייצבות במספר החולים הקשים והמונשמים יוצרת "אשליית ביטחון כלפי העתיד הקרוב שלפיה, לכאורה, מצבנו לא רע". זאת על רקע העובדה שבין שלשום לאתמול נרשמה עלייה של תשעה חולים במצב קשה - ובאחוזים מדובר על עלייה של 26%.

 

בדו"ח נכתב: "ללא נקיטת פעולות להאטת התפשטות התחלואה, ועל בסיס ההנחות המחקריות (הלא מחמירות), הרי שבתוך כשבועיים מספר החולים החדשים היומי יגיע לטווח ה-1,000, מספר החולים היומי במצב קשה יעלה לעשרות ומספר המתים יעלה בהתאם". צוין שגם מספר החולים המאושפזים יגדל, אך לא נרשמה תחזית מדויקת בעניין זה.

 

לפני כשבוע פורסם דו"ח אחר של המרכז, שחולל סערה משום שהומלץ בו לשקול מחדש את ההקלות.

 

 

 
נכון לאתמול בחצות היו בישראל 7,605 חולים פעילים, אחרי שאותרו 773 נדבקים ביממה. נכון לאתמול עמד מספר הבדיקות היומי על 18,824. קצב הגידול היומי עמד על 9%. אם יישמר קצב זה, הכפלת מספר החולים תעמוד על שמונה ימים. מספר החולים במצב קשה עמד על 55.
 
עד כה מתו בישראל 320 בני אדם מקורונה. 17,503 חולים החלימו מאז ההתפרצות הראשונית של הנגיף בארץ. עד כה נערכו בישראל כ-925 אלף בדיקות.

 

 

בינתיים מתכוון משרד הבריאות להמליץ על סגרים בעשרות ערים ויישובים בגלל העלייה הדרמטית בתחלואה בנגיף קורונה. במשרד הבריאות מגבשים את הרשימה בתהליך שיימשך יום-יומיים לפחות וכלל לא בטוח שהשרים אכן ייאשרו להטיל את ההגבלות הללו. ההחלטה על הרחבת האזורים שיוכרזו "מוגבלים" התקבלה אתמול בעקבות התייעצות טלפונית מצומצמת שקיים ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

בהתייעצות מסרו נציגי משרד הבריאות כי ישנם הרבה מאוד מקרי הדבקה באולמות וגני אירועים. 1.7 אחוזים מהנדבקים החדשים מגיעים משם לדבריהם. אלה חזרו לבתיהם שלהם והדביקו את קרוביהם. כך, לפי משרד הבריאות, נדבקו לפחות מאות מהמאובחנים האחרונים. לפי המשרד, הדבר מעלה את הצורך בסגר נוקשה, כזה שימנע התפשטות המונית של הנגיף.

 

במשרד הבריאות מכינים כעת את הרשימות שיובאו לאישור המועצה לביטחון לאומי ולאחר מכן יוצגו בפני קבינט הקורונה וועדת השרים לקביעת אזורים "מוגבלים". משטרת ישראל קיבלה כבר עתה הנחיה להיערך לסגרים על שורת יישובים.

 

עדיין מדובר בהמלצה בלבד ולא בהחלטה סופית. לא מעט שרים בממשלה לא אוהבים את הדרישה החדשה של משרד הבריאות, שמגיעה יום אחרי הישיבה בקבינט הקורונה שבה כבר התקבלו החלטות על צמצום התקהלויות. כמה מהשרים אומרים כי משרד הבריאות שולף מהמותן ומכניס את כולם ל"היסטריה", וסביר שתהיה התנגדות לפחות לחלק מהדרישות שלו. 

 

 

ביישובים רבים חל זינוק חד במספר המאובחנים. על חלק מאותם יישובים כבר הוטלו סגרים, אם כי לא סגרים נוקשים כמו שבמשרד הבריאות דורשים כעת להטיל. בערערה שבנגב, שם נכון להיום אחד מכל 86 תושבים מוגדר חולה פעיל בקורונה, זינק מספר המאובחנים ביותר מ-1,000 אחוזים. בבקה אל גרבייה חל זינוק של 460% במספר המאובחנים וברהט המספר הגיע ל-350%.

 

העיר שבה אובחנו הכי הרבה חולי קורונה חדשים בחודש יוני היא ירושלים – עם 992 חולים חדשים ואחריה תל אביב עם 787 ובני ברק עם 626. באשדוד אובחנו ביוני 417 חולים חדשים, בבת ים 274, בערערה שבנגב 243, ברהט 235, בפתח תקווה 216, בבאר שבע 215, בחולון 157, בנתניה 138, בטבריה 123, בחיפה 123, באלעד 110, בבית שמש 109, בקריית גת 107, בלוד 99 ובביתר עילית 97.

 

בתל אביב אובחנו עד 31 במאי 607 חולי קורנה. כיום המספר הגיע ל-1,394 – עלייה של 129% במספר המאובחנים בחודש אחד. בבאר שבע אובחנו 215 חולים חדשים ביוני, לעומת 190 בפברואר עד מאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מחלקת הקורונה בשיבא
צילום: AFP
מומלצים