שתף קטע נבחר

בעקבות התפשטות הקורונה: הפלסטינים ישובו לסגר מלא בגדה

גם הפלסטינים מתמודדים עם גל שני, וביממה אחת אובחנו בגדה המערבית 300 נדבקים. משרד הבריאות ברמאללה הכריז על סגר מלא בכל המחוזות מיום שישי. הסגר יימשך חמישה ימים, אך ייתכן שיוארך. כל העסקים ייסגרו למעט חנויות מזון ובתי מרקחת. בעזה המצב בשליטה: רק 14 חולים פעילים

 

 

הפלסטינים שבים לסגר מלא: בעקבות עלייה חדה במספר הנדבקים בנגיף הקורונה בשבועיים האחרונים בגדה המערבית, החליטה היום (ד') הרשות הפלסטינית להטיל סגר מלא על כלל הערים והכפרים הפלסטיניים, כפי שנעשה ב"גל הראשון" של ההתפרצות.

 

הסגר ייכנס לתוקפו ביום שישי בבוקר ויימשך בשלב הראשון חמישה ימים. עם זאת, תיתכן הארכה של הסגר המלא. במסגרת ההגבלות החדשות, ייסגרו כלל החנויות והעסקים ברשות הפלסטינית, למעט חנויות לממכר מזון ובתי מרקחת.

שוטרים פלסטינים  (צילום: EPA)
שוטרים פלסטינים בעיר חברון, אחת ממוקדי ההתפרצות(צילום: EPA)

פועלים פלסטינים מחברון (צילום: AFP)
גל שני ברשות הפלסטינית. פועל פלסטיני במעבר הגבול לישראל, ארכיון(צילום: AFP)

מדובר בהחמרה משמעותית של הצעדים לבלימת התפשטות הנגיף, אחרי שלפני שבוע וחצי כבר הודיעה הרשות הפלסטינית על הגבלות חדשות בשל הזינוק במספר הנדבקים.

 

עד כה, אובחנו ברשות הפלסטינית 2,636 נשאים או חולים, ושישה מתו מסיבוכי הנגיף. הגל הנוכחי משמעותי ונרחב יותר מגל ההתפרצות הראשון של הקורונה, שהחל ברשות הפלסטינית, כמו בישראל, במרץ. ביממה האחרונה התגלו ברשות הפלסטינית כמעט 300 חולים חדשים.

 

מוקד ההתפרצות המשמעותי ביותר ברשות הפלסטינית הוא מחוז חברון, שבו ישנם כעת 1,804 חולים פעילים (כלומר לא כאלו שהחלימו או נפטרו). הרשות הפלסטינית כבר הטילה סגר על חברון במסגרת ההגבלות הקודמות שהוכרזו ביוני, והיום הוכרז גם סגר על שכם. גם חלקים מבית לחם נמצאים בסגר וכן כפרים קטנים נוספים בגדה.

חיטוי של עובד שעבר במעבר תרקומיא (צילום: EPA)
המעבר לפועלים נסגר. חיטוי עובד בתקופת הגל הראשון(צילום: EPA)

בדיקת קורונה מטוש מטושים פלסטינים תרקומיא חברון (צילום: EPA)
בדיקת קורונה לעובד פלסטיני במעבר תרקומיא(צילום: EPA)
 

בסבב ההגבלות הקודם מ-20 ביוני הרשות אסרה גם מעבר של פועלים לישראל וממנה למשך 14 יום, כפי שנעשה בגל הראשון. מדובר בפועלים שבאים לעבודה יומית, כלומר נכנסים בבוקר ויוצאים בערב. הפועלים גם לא יוכלו לעבוד בהתנחלויות.

 

"אנחנו עומדים בפני סיפוח ישראלי ובפני עלייה במספר החולים בקורונה", אמר אז ראש הממשלה הפלסטיני מוחמד אשתייה. "הגל הזה נגרם כתוצאה ממעבר של אנשים (ערביי ישראל - א"ל) בין ישראל וירושלים לגדה המערבית". אשתייה קרא לערביי ישראל להימנע מכניסה לגדה למשך 14 ימים.

 

במקביל להתפרצות המחודשת בגדה, ברצועת עזה נשמרת היציבות במספר חולי הקורונה ולא נרשמת התפרצות חדשה, בעקבות פעילות מניעתית טובה של שלטונות חמאס, אשר בודדו את כל מי שנכנס לרצועה למשך שלושה שבועות במתקנים ייעודיים. נכון להיום ישנם 72 נדבקים מאומתים בנגיף מתחילת ההתפרצות ובסך הכול ישנם רק 14 חולים פעילים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פועל פלסטיני במעבר הגבול לישראל. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים