שתף קטע נבחר

"רק תזרקו אותי למים ותראו מה אני יכולה"

עמותת Wave-ability מחברת אנשים עם ובלי מוגבלות לפעילות גלישת גלים ייחודית. "אם חברים יעזרו לי לעבור כמה מטרים של חול נוכל לעוף רחוק", מספרת משתתפת. "במים נהיה כולנו באותו הגובה", מוסיף חברה לקבוצה. קמפיין גיוס ההמונים להמשך הפעילות שלה תכף מסתיים. צפו

לכולם חם. ומה שנראה לחלקנו טריוויאלי - להגיע לחוף הים ולגלוש על הגלים - קשה על בלתי אפשרי לאנשים עם מוגבלות. עמותת Wave-ability  מציגה פרויקט ייחודי המאפשר גם לאנשים עם מוגבלות לחוות את החופש שהים מעניק ולהשתתף בפעילות חברתית מעצימה.

 

מדובר בצוות של גולשים, מהנדסים ופעילים חברתיים, שהתגבש למימוש חזון הנגשת הים וספורט גלישת הגלים לאנשים עם מוגבלות. הם הקימו השנה את העמותה מתוך אמונה שלאנשים עם מוגבלות כמו לכל אדם יש הצורך להרגיש חלק מהחברה הסובבת אותו והזכות לחיי פנאי וקהילה מלאים.

 

צפו בנוי צברי צברי, שנפצעה כשקפצה ראש לבריכה בגיל 12, מספרת על חוויות הגלישה שלה:

 

מטרת העמותה היא לאפשר גם לאנשים עם מוגבלות לחזור בצורה בטוחה לשגרה - להרגיש חלק מהקהילה, להשתתף באופן מלא בפעילויות חברתיות, ולהפעיל את הגוף והכל בצורה בטוחה ומוגנת. עמותות TOM ו- restart מסייעות לה בפיתוח וייצור הגלשנים - שהם חלק בלתי נפרד מהפעילות.

 

ענבל רייכלר, יו"ר עמותת Wave Ability, היא אדריכלית במקצועה, גולשת ואמא, נכת צה"ל שנפצעה בתאונת אימונים בגיל 18. "'עמותת 'Wave Ability' קמה מתוך רצון אמיתי שלי לחזור לים אחרי שנפצעתי בצבא ונשארתי מרותקת לכיסא גלגלים", היא משתפת.

 

פעילות של wabe ability על החוף (צילום: יונתן כפיף)
"הפעילות בים והגלישה מאפשרים שחרור וחופש תנועה שכמעט ולא קיימים בחוץ על כיסא הגלגלים"(צילום: יונתן כפיף)

 

"הפעילות בים והגלישה מאפשרים שחרור וחופש תנועה שכמעט ולא קיימים בחוץ על כיסא הגלגלים, ורציתי לאפשר לעוד אנשים במצבי לחוות את זה. אנחנו כמעט ולא רואים אנשים עם מוגבלות בים, גם כשהחוף נגיש.

 

נגישות פיזית היא צעד ראשון וחשוב, אך לא מספיק", היא מוסיפה. "מטרת הפעילות שלנו היא לייצר את המעטפת שאדם עם מוגבלות צריך כדי להגיע לים באופן עצמאי ובטוח ולקחת חלק מהפעילות החברתית בים ולהרגיש חלק מפעילות הפנאי בקהילה. אנו מקיימים חוגי גלישה לאנשים עם מוגבלות, התאמת גלשנים, פעילות פנאי בחוף ואירועי חוף וגלישה קהילתיים הפתוחים לאנשים עם וללא מוגבלות".

 

"על הגל הרגשתי שאני חי"

מיקי קורן, כלכלן במקצועו ו"המשוגע הראשי של הקבוצה", נפצע בתאונת דרכים לפני 18 שנה. "כולם בסוף מתים - אבל לא כולם חיים", הוא טוען. "על הגל הרגשתי שאני חי, הרגשתי שאני לוקח את יכולותיי לקצה, שאני מתמזג עם האנרגיה האדירה של הטבע", הוא מסביר.

 

צפו בסרטון גיוס ההמונים של העמותה:

 

"אני עוד זוכר את כל ה'מלאכים בלבן' (המתנדבים של wave ability) עומדים במים הרדודים קוראים בשמי, מעודדים ומריעים לי, הרגשתי על פסגת האולימפוס. היום אוהבים (ובצדק) להשתמש במונח 'העצמה', בעייני זו העצמה טהורה, חוויית הגלישה של הקיץ האחרון נסכה בי ביטחון רב ונחישות אדירה שעוזרים לי עם התמודדויות היום יום. אני יודע שאני יכול לכל אתגר, אם קשה - אני אצליח, אם בלתי אפשרי - ייקח קצת זמן".

 

אלכס פוסט (41), מתנדבת בחוג לנפגעי חוט שדרה בהרצליה מוסיפה: "הפעילות עצמה הייתה סופר חווייתית ומדהימה מבחינתי, הרגשתי ערך עצום ותרומה נדירה לאנשים שאותם ליווינו. ספורטאים, אין דרך להגיד את זה, חבר'ה מדהימים שגלשו יותר טוב מאיך שאני גולשת עד עצם היום הזה".

 

על קורן היא מספרת: "מיקי היה מדהים, להיזכר בו מחייך תופס גלים, ופינות. הוא עושה משהו שאני לא חושבת שאני יכולה לעשות עם כל הרצון הטוב שלי לגלוש".

 

פעילות של wabe ability על החוף (צילום: יונתן כפיף)
"לא חשבתי אף פעם שאני יכול לעשות משהו כזה. היה כיף"(צילום: יונתן כפיף)

 

עידו קפלן (11) חולה בניוון שרירים מסוג בקר, משתף: "לא חשבתי אף פעם שאני יכול לעשות משהו כזה. היה כיף.  זאת הייתה חוויה חדשה שלא חוויתי - זו הייתה הפעם הראשונה שגלשתי", הוא מרחיב. "הצבתי לעצמי כל פעם מטרה והצלחתי לעמוד בה - בהתחלה לא ליפול, אח"כ - לעמוד על הברכיים ולקראת הסוף לעמוד על הגלשן. נהניתי לראות שהגיעו ילדים שהם לא בריאים במאה אחוז וחוו את הים, את האוירה ואת האתגרים בגלישה".

 

"להרגיש שאין משהו שמגביל ועוצר אותי"

איתן וקס (38) הוא מהנדס מכונות במקצועו ובעלים של חברת פטנטים ממהלך שירותו הצבאי הוא נפצע ונותר משותק מהצוואר ומטה. "מה שהכי זכור לי מהפעילות זה ההיבט החברתי, שכולם ביחד", אומר וקס. "הכרנו את כל המתנדבים והמתנדבות, הפכנו להיות חברים ורכשנו קשרים שנשארו אחרי הפעילות, זה מאוד נחמד. אני רוצה להיות כמה שיותר עצמאי בתוך הים, להכנס בביטחון. 4-3 פעמים בשבוע זה יהיה מדהים, אבל מתחילים לאט לאט".

 

נוי צברי נפצעה כשקפצה ראש לבריכה בגיל 12, כיום היא מתניידת עם כיסא גלגלים. נוי היא דוגמנית עם גלגלים, מתעסקת באופנה ופעילה חברתית: "אני זוכרת את האנרגיות, את האווירה טובה ואת המתנדבים המדהימים שעזרו לנו, הם נתנו לי תחושת ביטחון שלא יקרה לי כלום ושאני יכולה ליפול למים" משתפת צברי.

 

פעילות של wabe ability על החוף (צילום: יונתן כפיף)
"מטרת העל שלנו היא לחבר. לחבר אנשים, עם וללא מוגבלות, וליצור קהילה אחת חזקה ותומכת".(צילום: יונתן כפיף)

 

"זה חלק מאוד משמעותי במה שעשיתי בחיים שלי ובמה אני עושה. זה מעצים אותי וזה גורם לי לרצות לספר לכולם שקיים דבר כזה שהוא כל-כך גדול מהחיים", מוסיפה צברי. "אחת המטרות שלי לקיץ הקרוב זה לחזק את הגוף, להרגיש שאני יכולה לעשות הכל ולהרגיש שאין משהו שמגביל ועוצר אותי".

 

עמותת Wave-ability נמצאת כעת בימיו האחרונים של קמפיין בפלטפורמת גיוס ההמונים הדסטארט. באמצעות הכסף שיאסף אנשיה מתכננים לקיים שלוש קבוצות גלישה לאנשים עם מוגבלות בתל אביב והרצליה, ליצור שלושה גלשנים מותאמים חדשים ולארגן מפגשים חברתיים בחוף הים לאנשים עם וללא מוגבלות ולבני משפחותיהם, ואירוע חוף קהילתי שעתיד להתקיים בספטמבר.

 

'ווייב אביליטי הוא פרוייקט קהילתי מיסודו, כל הפעילות התאפשרה דרך התגייסות של הקהילה כתומכים בפרוייקט וכמתנדבים", מסכמת היו"ר רייכלר. "מטרת העל  שלנו היא לחבר. לחבר אנשים, עם וללא מוגבלות, וליצור קהילה אחת חזקה ותומכת".

 

  • לחצו כאן לפרטים ותמיכה בקמפיין גיוס ההמונים של עמותת Wave-ability.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים