שתף קטע נבחר

בגלל הזינוק בתחלואה - בהדסה נגמרו המיטות: "מעבירים חולי קורונה למרכז הארץ"

מיטה אחת פנויה בכל מחלקות הקורונה: זה היה מצב התפוסה אתמול בבוקר בבית החולים הדסה עין כרם. ולא רק שם: בצל הזינוק במספר המאושפזים, במחלקות הקורונה בבתי החולים שערי צדק, שמיר ושיבא גם לא עומדים בעומס - וחצו את רף מאה אחוזי התפוסה. התוצאה: העברת חולים לתל־אביב ולשפלה. "אין לנו מקום", מודים בהדסה, "אנחנו נערכים לפתיחת עוד מחלקת קורונה"

ב־48 השעות האחרונות אמנם נרשמה ירידה קלה במספר החולים המאושפזים במצב קשה, אך לאור הזינוק בתחלואת הגל השני בשבועות האחרונים יותר ויותר מחלקות קורונה בבתי החולים ברחבי הארץ פשוט לא עומדות בעומס. נכון לאתמול (א'): כבר ארבעה בתי חולים חצו את רף מאה אחוזי התפוסה. המשמעות: בלית ברירה הם נאלצים להתחיל להעביר חולי קורונה לטיפול בבתי החולים באזור המרכז.

  

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

כפי שנחשף ב"ידיעות אחרונות" ביום שישי, אחד הפתרונות לעומס המצטבר בשבועות האחרונים הוא שחרור חולים במצב קל או חולים גריאטריים לצורך פינוי מקום לחולים אחרים במחלקות הקורונה. אלא שנתונים חדשים של משרד הבריאות מאמש מעידים כי זה עדיין לא הועיל להורדת העומס. להפך: בארבעה בתי חולים כבר נחצה רף מאה אחוזי התפוסה: בהדסה עין כרם ובשערי צדק בירושלים, כמו גם בשמיר (אסף הרופא) ובשיבא (תל־השומר).

  

  (צילום: שלו שלום)
אין מקום לחולים. מעבירים חולים למרכז(צילום: שלו שלום)

 

בהדסה המצב חמור במיוחד: בית החולים מתמודד עם שיעור תפוסה של 164% במחלקות הקורונה ו־113% בתפוסה הכללית. בצל ריבוי החולים החלו בהדסה להעביר חולים למרכז הארץ. "בתיאום עם משרד הבריאות אנחנו מדי פעם מבצעים העברת חולים למרכז", מגלה פרופ' יורם וייס, מנהל בית החולים הדסה עין כרם.

 

 

 

"העברת חולים למרכז נעשית בגלל שאין לנו מקום. הבוקר הייתה לנו מיטה אחת פנויה בלבד בכל מחלקות הקורונה, ולמעשה ניצלנו את כל המקומות. אנחנו נערכים לפתיחת עוד מחלקת קורונה. ברגע שאנחנו מלאים אנחנו מבצעים העברה של חולים לכיוון השפלה ותל־אביב". עם זאת, הוא מדגיש כי "ישנה הוראה מפורשת באשר לחולים במצב של סכנת חיים, והיא להעביר אותם למיון ולטפל בהם במחלקות הקורונה שלנו". לדבריו, גם בית החולים שערי צדק "במצב שאין להם מיטות יותר".

  

  (צילום: אלכס קולומויסקי)
פרופ' יורם וייס. ירושלים מובילה בהתפרצות הקורונה(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

פרופ' וייס מעריך כי המצוקה של בתי החולים בירושלים נובעת משיעורי התחלואה הגבוהים במיוחד בעיר וביישובים מסביב. "בהתפרצות הזו ירושלים היא אזור אדום, אבל הפעם השינוי הוא שזה בכל הקבוצות באוכלוסייה, כולל מזרח ירושלים וכולל הערים מסביב. אם קודם הקורונה הייתה בשכונות ספציפיות, היום זה בכל השכונות בעיר, מה שגורם לכך שירושלים וסביבתה היא מהמובילות בישראל בתחלואת קורונה", הסביר.

 

לא רק בירושלים גוברת הצפיפות: לצד שערי צדק, שם נרשמה תפוסה של 102% במחלקת הקורונה, בבית החולים שמיר הגיעו ל־126% בזמן שבשיבא (תל־השומר) רשמו 102%. 

 

"אנשים הפנימו והבינו שאנחנו הולכים לחיות עם הקורונה לתקופה, ולכן מה שמאוד בולט באירוע הזה הוא שבתי החולים מלאים, גם במיון וגם בניתוחים", אומר פרופ' וייס. "יש מספר מסוים של אנשי צוות רפואי, ועם אותו מספר חברי צוות אתה מטפל בשתי קבוצות של אוכלוסייה שהן די גדולות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלו שלום
מחסור במיטות בגלל העומס
צילום: שלו שלום
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים