החום הגדול כבר כאן - ומה מתאים עכשיו יותר מכוס יין צונן, לבן או ורוד, שישתלב היטב במהלך הארוחה או ילווה אותנו בערב במרפסת. אחרי טעימות של כמעט 250 יינות רוזה ויינות לבנים במהלך השנה האחרונה, גיבשנו רשימה של 25 בקבוקי יין מומלצים.
כתבות נוספות למנויים:
רק עצה אחת קטנה לפני שנצלול לטעמים ולמחירים - אם אתם מתלבטים איזה יין לשתות בארוחה שלכם, אז כמו תמיד, התשובה פשוטה - תשתו את היין שאתם אוהבים ושמתאים לכם במחיר. ותמיד תזכרו שיש הרבה יותר מיין אחד שמתאים לכל ארוחה.
  • לא רוצים לפספס אף כתבה?
6 צפייה בגלריה
(צילום: Shutterstock)
דרך ארץ היא סדרה של יינות קלילים, כיפיים ונגישים, שמעל הכול משתלמים במחיר. השנה עולה למדפים יין הרוזה בסדרה זו - הנהנה מחמיצות עדינה בפה אל מול פרחוניות עשירה באף. זהו יין מושלם לאוכל, וגם לשקיעה קיצית ורומנטית במרפסת או בחוף הים. בהחלט שווה את מחירו: 29 שקלים.
אחת השאלות המהותיות בכל רכישת יין היא איזו תמורה יעניק ביחס למחיר. היין מזני רוסאן ומרסאן בסדרת יוגב של יקב בנימינה מעניק תשובה החלטית לקושייה הזו. הוא דבשי, עשיר בפירות פרדסיים, לימונים איטלקיים ואפילו בשומת של בריוש שזה עתה יצא מהתנור. נהדר ליד דג לבן. 39 שקלים.
יינות הברון הרצוג מגיעים מקליפורניה לישראל זה שנים. בארצות הברית הם זוכים להצלחה גדולה, ובישראל הם נהנים מעדנה בשל איכותם הבלתי מתפשרת. לארץ מגיע הזינפנדל הלבן - חצי יבש אומנם, אבל בהחלט משובח (45 שקלים) - אולם השנין בלאן מותיר אחריו שובל של איכות, טריות, דיוק והרבה דבש. שווה את מחירו. 45 שקלים.
מנפת היין ברינדיזי שבאזור פוליה אשר בדרום איטליה מגיע יין לבן קליל, שונה ובעיקר טעים, מזן הורמנטינו. זהו יין עם צבע צהבהב זרחני במקצת, וגם האף שלו מאוד מוחצן - פרחים לבנים וצהובים של שיא הקיץ - אבל הפה הוא עולם ישן: מינרליות, אדמתיות, תבלינים ופריכות. ממש, אבל ממש, שווה כל שקל. יבוא: הכרם. 47 שקלים.
הסדרה האזורית של יקב כרמל היא בין הסדרות המוכרות והנמכרות ביותר בארץ, ומהמגוון הרחב של סדרה זו, זן הגוורצטרמינר הוא חוויה קולינרית: בשומת של ליצ'י טרי, דשא קצוץ, שסק וחבושים. היין חצי יבש, כך שהוא מומלץ לצד קינוח עשיר או גבינה כחולה. 55 שקלים.
בסדרת היינות הנגישים של יקב רקנאטי אפשר למצוא שני יינות לבנים עם מחירים נהדרים. הסוביניון בלאן של היקב הפך לשם דבר, וכיום הוא אחד היינות הלבנים הנמכרים ביותר במסעדות ישראל (59 שקלים). אבל גם אסור לפספס את השרדונה - בניגוד לאחיו הגדול בסדרת הרזרב שעשיר בחמאתיות, יין זה יותר עדין, נעים, פריך ובעיקר טעים. מתאים לצד קיש בצל או ברוקולי. 59 שקלים.
יקב הרי גליל יודע לקלוע בכל יין. בעבר הזכרנו את הרוזה הנהדר בסדרת יראון - כל כך טעים שאי אפשר להפסיק ללגום אותו (102 שקלים). אולם אל תעזו לדלג מעל היין הלבן בסדרת אלון של היקב. בשומת של עוגת תפוחים קיצית, כשהפה משפריץ מינרליות, חדות ופריכות. דיוק מושלם ביצירה. 65 שקלים.
יקב דלתון העפיל השנה לפסגת האיכות עם שני יינות נהדרים: שרדונה נעים וכיפי, שמביא לידי ביטוי את איכות הפרי אל מול ניקיון היצירה של היינן (65 שקלים), ויין הפינו גרי מבציר 2020, שהוא בוודאי היין הטוב ביותר שנעשה מזן זה בישראל אי פעם, ואין ספק שביקב ידעו למצות איכות זו בכל טיפה. בדיוק כמו בבורסה - רוצו לקנות, לפני שייגמר. 65 שקלים.
רבים בישראל מכירים את סדרת הספיישל רזרב של יקב ברקן - אחת מן הסדרות המשתלמות ביותר בארץ ביחס בין תמורה למחיר. השרדונה הקליל השנה נהנה מבשומת של סלט פירות - הדרים, פריחה אביבית ופירות קיץ, וזאת לצד מינרליות עשירה וקרמליות נעימה מן החבית. הפה עשיר, רובד טעמים גדול, לצד חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה שעושה חשק לעוד. 69 שקלים.
יקב טפרברג השיק לחג השבועות שני יינות חדשים בסדרות ותיקות: בצד הלבן אפשר לפגוש את האינספייר - שילוב של הזנים סוביניון בלאן, ויונייה ורוסאן - ממסך מאלף, מרתק, מדויק ומשובח (60 שקלים); ובסדרת אסנס תפגשו רוזה שפשוט אי אפשר להפסיק לשתות. גם יין זה הוא שילוב של שלושה זנים, אבל מדובר ברוזה ברמה אחרת מכל שנעשה בארץ - אלגנטי, עשיר, ובקיצור – שווה להישאר בשבילו בארץ ולקבל טעם של חו"ל. 75 שקלים.
יקב נטע, הדור הצעיר של יקב כרמי יוסף, ממשיך להפתיע בכל שנה מאז היווסדו בשנת 2018. לקראת שבועות השיק היקב יין לבן קליל, כיפי, צעיר, רענן ומלא ריגושים. הממסך של השרדונה והסוביניון בלאן יוצר שילוב חד ואלגנטי כאחד, שמחת חיים מעודנת אבל מלאת חינניות בכל לגימה. 79 שקלים.
במהלך שנת הקורונה השיק יקב יתיר את סדרת הדרום הנפלאה, עם יין לבן ויין אדום. עכשיו נולד אח חדש - הרוזה, המיוצר מזני גרנאש, זינפנדל וטמפרניו הגדלים באזור רמת ערד והסביבה. זהו יין לאוכל גרידא - משמע, חובה לאכול איתו: אם זה סלט ירקות, סביצ'ה או לצד עוגת תפוחים לקינוח. 80 שקלים.
זה שנים רבות יקב כרמי יוסף ברבדו מבטא את זן השרדונה במלוא הדרו. אלו המחפשים אחר יין עשיר, מלא חמאתיות, שכבות של טעם, וניל, קרמל ואפילו ניחוח של שוקולד לבן - ודאי ימצאו זאת ביין זה. השרדונה של ברבדו משתלב במלוא הדרו עם פסטה, סלט וסלטים. 89 שקלים.
יקב רמת הגולן מציע שני יינות קרירים ונהדרים לקיץ. הפינו גרי של סדרת ירדן הוא קליל, חמצמץ ונעים במיוחד (65 שקלים), אולם מדי פעם כדאי להיזכר ברוזה החד והמדויק של אותה הסדרה - עמוס בפרחוניות מבושמת, והפה עשיר במינרליות ווניל ויוצא דופן באיכותו. שווה בכל לגימה. 95 שקלים.
זן הוויונייה כבר קיים בישראל יותר מעשור, ויקב תבור למד ליצור מזן זה את אחד היינות המענגים, הפריכים והמינרליים ביותר שתפגשו בארץ. מענבים שנבצרו מכרם שיפון ברמת הגולן מגיע יין מדויק, עשיר, מפתיע בכל לגימה ואפילו מפתה. מושלם ליד צלחת ירקות טריים. 100 שקלים.
היינן אבי פלדשטיין מוכר במחוזותינו כמשורר יינות - אדם שיודע להוציא את הזן מהקופסה, ליצור משהו שטרם ראינו ובעיקר לא טעמנו מעודנו. הפעם הוא לקח זן ותיק מאוד במחוזותינו, דבוקי, ויצר גם איכויות שמעולם לא פגשנו ביין: טרופיות, אקזוטיות, מלון ירוק וכתום, בננה צהובה ואף קצת ירוקה. כל חובב יין, צעיר או ותיק, חייב לשלב אותו ברזומה. 110 שקלים.
אם חיפשתם אחר ריבת אפרסקים, גויאבות ואפילו בננה, אבל בלי המתיקות המאולצת, בוודאי תמצאו זאת בשרדונה של יקב ננה. מדובר ביין מרשים, הנהנה מגוף עוצמתי, מחמיצות טובה וממורכבות שנמשכת הרבה מעבר לכל לגימה. חוויה שתימשך שבועות. 120 שקל.
אין דבר יותר מהנה מאשר ללגום שאבלי איכותי מאזור בורגון בצרפת - ועוד במחיר סביר. והנה, כהפתעה מוחלטת, מגיע לארץ שאבלי (על טהרת זן השרדונה) שבהחלט שווה את מחירו. בשומת של מרבד פרחים, אף עשיר בווניל, קרמל וטבק, ואילו הפה מינרלי, מחוספס, מתוחכם, שהופך אחרי דקות ספורות למעודן ועשיר בכל טוב. יבוא: בנא משקאות. 125 שקלים.
הסוביניון בלאן של קלאודי ביי הוא אחד מטובי היינות של ניו זילנד, ועמוד תווך של ממש בעולם היין. זהו טעם שמאפיין אומה שלמה, תולדה של טעם חדש לזן מוכר, ובכלל - יין שתתחילו ללגום ממנו ולא תוכלו להפסיק. יבוא: אספיריט, יין בעיר. 129 שקלים.
אם באמת רוצים להרגיש את צרפת בכוסית היין, בעיקר לאחר שנה בלי טיסות לחו"ל, אין יותר טוב מנפת סנסר שבעמק הלואר. זני הסוביניון בלאן המרכיבים את היין מעלים את בשומת הדשא הקצוץ טרי, את הטריות החדה של אדמה לאחר הגשם ובעיקר את האווירה של העולם הישן - בכל טיפה. יין מושלם לצד גבינות לבנות רכות, וגם ליד קרפצ'יו ומנות ראשונות. יבוא: שקד. 129 שקלים.
יקב נטופה השיק לאחרונה שני יינות לבנים שראויים לכל הרמת כוסית וסעודה חגיגית. לאטור לבן של היקב, המופק מהזן שנין בלאן, הוא קליל, פריך ומושלם (90 שקל). יין התל קאסר, המופק כולו מזן הרוסאן, הוא עוצמתי, מורכב, מרובד טעמים ובעיקר מענג בכל לגימה. 130 שקלים.
יש דברים שצריך לנסות בחיים, תמיד עדיף מוקדם מאשר אף פעם, ואחד מהם הוא יין הרצינה של יקב קכריס היווני. רצינה משמע יין שהוסף לו שרף של עצי אורן - כך שמי שמצפה ליין לבן רגיל, מצפה לו הפתעה ענקית. טיר אוף דה פיין (דמעות האורן) הוא חוויה קולינרית לכל החיים - אין-ספור תבלינים מזרח-תיכוניים, טעמים מורכבים ושאר הפתעות בכוס. מומלץ עם דגים מתובלים או פירות ים. יבוא: הכרם. 135 שקלים.
יקב קסטל הוא שם דבר בישראל - ותק, מוניטין וכמובן איכות. בסדרת לה וי אפשר לפגוש יין לבן קליל, נגיש ונעים - אידיאלי מול מנות ראשונות עדינות (79 שקלים) - אולם מלך היקב הוא הסי, יין שכולו שרדונה: עמוס, מתוחכם, מורכב, פילוסופי, מלא רובדי טעמים ובעיקר טעים. את היין הזה גם תוכלו לשתות ליד סטייק עסיסי. 145 שקלים.
דומיין פורנייה מעמק הלואר בצרפת יצר יין סוביניון בלאן משובח ומדויק - בדיוק לפי הספר. פריכות מעודנת אל מול חמיצות משובחת, צבע בוהק המתנגש באופי יין מאוד סולידי, עדין, בדיוק כמו שמצפים מיינות העולם הישן. מעולה לדגים בתנור, תפוחי אדמה וגם קיש בסגנון צרפתי. 149 שקלים.
ממשפחת פרסקובלדי האצילית בטוסקנה מגיע אחד מיינות הרוזה הגדולים והעדינים כאחד. אומנם זן הסירה מככב פה - אך מבצירים שונים. התוצאה היא יין אלגנטי, רגוע, עם תווים של עולם ישן. זהו יין שיכול מצד אחד להתאים לפירות ים, אבל מצד אחר להשתלב לצד מאפים חמים שזה עתה יצאו מהתנור. כיף בכל לגימה. יבוא: אנוטקה. 179 שקלים.