שתף קטע נבחר

קבלו מכר מחסנים בבניין לילדיו. דיירים אחרים יפוצו

22 מ-40 מחסנים בפרויקט בבית שמש נמכרו לילדי הקבלן, בעוד שכניהם נותרו בלי מחסן. נקבע שהוא נהג שלא בתום לב וישלם 34 אלף שקל לכל דייר

בית משפט השלום בירושלים קיבל לאחרונה תביעה של ארבעה רוכשי דירות בפרויקט בבית שמש נגד הקבלן, בטענה שמנע מהם את האפשרות לרכוש מחסן בבניין על ידי כך שמכר את רוב המחסנים לילדיו. השופטת דורית פיינשטיין קבעה שהקבלן ישלם לכל אחד מהתובעים 34 אלף שקל.

 

ב-2012 רכשו התובעים דירות בפרויקט מגורים שבנתה החברה הקבלנית "בונייך בנייה פיתוח והשקעות בע"מ" במסגרת תכנית מחיר למשתכן. הדירה האחרונה בפרויקט אוכלסה באפריל 2015.

 

לילדיו של הקבלן נמכרו שש דירות בבניין והוצמדו להן 22 מבין 40 המחסנים הקיימים בבניין. ארבעה מדיירי הבניין הגישו בינואר 2017 תביעה נגד החברה הקבלנית, בה טענו שנמנעה מהם הזכות לרכוש מחסן צמוד לדירתם לאור העובדה שמרבית המחסנים נמכרו לילדיו של הקבלן.

   (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

החברה הקבלנית טענה שהן ההסכמים שעליהם חתמה עם משרד הבינוי והשיכון והן נהלי משרד הבינוי והשיכון אינם מחייבים אותה למכור לרוכשי דירות מחסנים. בעניין זה, כל אחד מהצדדים טען לתחולתו של נוהל אחר של משרד הבינוי והשיכון.

 

לפי ההסכם שנחתם בין החברה לבין משרד השיכון והבינוי, לאחר שנתיים ממועד אכלוס הבניין ניתן למכור מחסנים ללא מגבלת שטח, בכפוף להסכמת יתר הדיירים שאין להם מחסן והם אינם מעוניינים לרכוש אחד.

 

השופטת דורית פיינשטיין קיבלה את התביעה. היא לא הכריעה בשאלה איזה נוהל קיים, מכיוון ששניהם ממילא מגבילים את שטח המחסנים שניתן להצמיד לכל דירה, ולפי שניהם המגבלה מוסרת רק בחלוף שנתיים מהאכלוס ובכפוף להסכמת יתר הדיירים שאין להם מחסן.

 

השופטת מצאה שהחברה מכרה את המחסנים לילדי הקבלן בניגוד למגבלה שבהסכם ובנוהל, כלומר לפני שחלפו שנתיים ומבלי שקיבלה הסכמה מיתר הדיירים. חמור מכך, החברה ידעה שהתובעים מעוניינים לרכוש מחסנים, ובפועל מכרה את המחסנים לילדי הקבלן ממש באותו יום שבו הם פתחו בהליך משפטי נגדה. מלבד ההפרה הבוטה של הנוהל וההסכם הדגישה השופטת כי היא סבורה שמכירת המחסנים נעשתה במחטף ובחוסר תום לב.

 

בפסק הדין צוין שהעובדה שהחברה העבירה מספר רב של מחסנים לילדי הקבלן ללא התאמה ישירה למספר הדירות שרכשו, העצימה את הפגיעה בתובעים והקטינה בצורה משמעותית את הסיכוי שיוכלו לבחור מחסן שתואם את צרכיהם.

 

נקבע שלתובעים נגרם נזק בדמות הפסד הנאה וירידת ערך הדירה, שכן נמנעה מהם האפשרות לרכוש מחסנים צמודים לדירתם. לצד זאת נקבע כי גם לתובעים אשם תורם למצבם כיוון שסירבו להצעת פשרה מטעם הנתבעת לקבל מחסנים אחרים מרוחקים יותר.

 

השופטת ערכה אומדן שלפיו שוויו של כל מחסן הוא כ-35 אלף שקל, ובניכוי אשם תורם פסקה לכל אחד מהתובעים פיצוי של 31,500 שקל בתוספת הוצאות בסך 2,500 שקל. כמו כן חויבה החברה בשכר טרחת עו"ד בסך 28 אלף שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים