שף
שף
לראש השנה: טארט רימונים חגיגי

טארט רימונים

העוגה המושלמת לראש השנה: גם יפה, גם טעימה, גם מפתיעה וגם כל כך מתבקשת! רוני כהן סוגרת פינה בפרויקט ראש השנה של נבחרת המשפיעניות של שף

פורסם:
המנה שלי לחג: בחגי תשרי הקודמים הכנתי את העוגה הזו כמעט עשר פעמים – כולם ביקשו אותה! טארט הרימונים הזה הוא הגרסה המשודרגת והשובבה של פאי הלימון, ובכל פעם שהיא מגיעה לשולחן כולם שמחים ומתלהבים.
התוכנית שלי לתשפ"ד: עמידה מול אתגרים, סיפוק עצמי וחיוך לעבר הלא מוכר.
מאחלת לשנה החדשה: שנה מלאה ביצירתיות וחדוות עשייה, באוכל טוב שמעלה חיוך ויוצר רגעים וזיכרונות, בבריאות ובאהבה.


המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24–26 ס"מ)
לקלתית הבצק
  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס אבקת סוכר
  • 1 חלמון
  • 1–2 כפות מים, לפי הצורך
למלית
  • 5 חלמונים
  • 5 כפות סוכר
  • 10 כפות (100 גרם) קורנפלור
  • 3/4 3 כוסות (900 מ"ל) מיץ רימון
ההכנה
1. הקלתית: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים לתערובת במרקם של חול. מוסיפים את החלמון ומעבדים עד שמתגבש גוש בצק (אם זה לא קורה, מוסיפים מים בהדרגה). מעבירים את הבצק לשיש, מכדררים לכדור, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.
2. מוציאים את הבצק מהקירור, לשים אותו קצת בידיים. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעיגול דק בקוטר של כ־30 ס"מ ובעובי של 2–3 מ"מ.
3. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות (השוליים אמורים להיות בגובה של כ־4 ס"מ).
4. מכניסים את התבנית למקפיא לחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל־180 מעלות.
5. אופים את הקלתית כרבע שעה, עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים ומניחים בצד.
6. המלית: מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
7. בסיר, מרתיחים את מיץ הרימונים. מעבירים כוס מהמיץ הרותח לקערת החלמונים ומערבבים היטב. מעבירים לסיר את תכולת הקערה ומבשלים תוך ערבוב במטרפה עד שהנוזל מסמיך (זה קורה מהר מאוד).
8. יוצקים את המלית החמה לקלתית. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות, להתייצבות (אפשר להכין עד יום מראש).
  • רוני כהן היא בלוגרית אוכל. אינסטגרם: ronis_recipes
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button