שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ארבע כוסות

    נעמה אברמוביץ' עושה סדר במבחר היינות האפשריים לארוחת החג. ויש גם מיץ ענבים אורגני, הסברים למסורת והמלצות לדודים שלא שותים

    בעניין של מה נשתה בליל הסדר, קודם כל הבהרה: לשתות יין עם הארוחה זה דבר טוב מאוד, אבל מצוות ארבע כוסות בכלל לא קשורה לארוחת הסדר.
    כוס ראשונה מהארבע היא בשביל הקידוש שלפני קריאת ההגדה ("בורא פרי הגפן") והשניה לקריאת ההגדה. כוס שלישית משמשת לברכת המזון שאחרי הארוחה, והרביעית ל"הלל". מוזגים אותה יחד עם הכוס של אליהו, בדיוק לפני ששופכים את חמתנו על הגויים. אחר כך מהללים ומודים, מברכים "בורא פרי הגפן" פעם אחרונה, מחסלים את סידור הפסח, ומקווים להיות בירושלים בשנה הבאה. ומה, אם כן, בעניין היין ששותים עם האוכל? שותים. אבל לא כתוב בשום מקום שחייבים.
    ועכשיו תכל'ס. סבא מאיר הרי רגיל בכלל לשתות יין מתוק. סבתא ברכה והדודה רותי לא שותות. הנכדים שותים, במקרה הטוב, מיץ ענבים, הגיסים יוסי וראובן אוהבים רק גאטו נגרו (יש כשר לפסח). אליהו הנביא ישתה לכל היותר לגימה אחת קטנה כי הוא צריך לשתות בהמון בתים, אז חבל לבזבז עליו כוס מלאה עד שפתה ביין משובח, ואחרי הכל נשארים יורם וענת שממש אוהבים יין משובח. ועוד לא אמרנו מילה על התאמה של יין ואוכל (איזה יין הולך עם גפילטע פיש, למשל?) והתאמה של סוג הכוס לסוג היין. אז מה קונים?
    הרבה מיץ ענבים, כאמור, ואם רוצים, ליקבי רמת הגולן יש מיץ אורגני, מתוק פחות מהמקובל, ב- 16.5 שקל, ואל תשכחו מים ושתיה קלה. ועכשיו:
    לקידוש ועד הארוחה, לכוס שלישית ורביעית ולסבא מאיר – יין מתוק:
    גולן, מוסקטו 2000, יקבי רמת הגולן, 29 שקל (היין מבעבע קלות ויש לשתות אותו קר מאוד)
    לכוס השניה, ולמהלך הארוחה-יין לבן חצי-יבש או יבש, או אדום לא כבד:
    אמרלד ריזלינג 99' Private Collection , כרמל מזרחי, 40 שקל (לבן חצי- יבש)
    סוביניון בלאנק פומה 99', יקב דלתון, 33 שקל (לבן יבש)
    סוביניון בלאן 2000, בינימינה, 27 שקל (לבן יבש)
    קברנה-מרלו 98', יקב קיסריה, 44 שקל (אדום יבש)
    גמלא מרלו 99', יקבי רמת הגולן, 56 שקל (אדום יבש, יצא לשוק ממש בימים אלה)
    בשביל יורם ויעל, או אם אתם דווקא רוצים להשקיע, הנה רשימה קצרה של יינות משובחים, לא כל כך זולים ולאו דווקא כשרים. ואגב, לכוס רביעית אפשר לחשוב גם על קוניאק, או ברנדי, או גראפה, שהרי גם הם עשויים מענבים.
    קברנה סוביניון רזרב 98', מישר, 88 שקל
    מרגלית קברנה סוביניון 99', כ- 125 שקל (מגיע לכמה חנויות יין בימים אלה)
    מולין א-ון Moulin-a-Vent), '97) דרוהין, 85 שקל (בוזו'לה מצרפת, להשיג בעיקר בחנות החברה הסקוטית למסחר ושיווק בגני התערוכה הישנים בתל אביב)
    ברונלו די מונטלצ'ינו 95', בנפי, כ-200 שקל (מאיטליה, להשיג בעיקר בחנויות רשת WINE CENTER)
    מאס לה פלאנה, קברנה סוביניון ריזרבה 94', מיגל טורס, 230 שקל (מספרד, להשיג בעיקר ב- www.clickwine.co.il)
    ירדן, Heights Wine '99, יקבי רמת הגולן, 84 שקל לבקבוק של 375 מ"ל (יין קינוח)
    ואם כל זה מבלבל מדי, תעשו מה שאני עושה תמיד בסופו של דבר. תקנו ארגז של יין אחד שאתם אוהבים. ישתו כמה שישתו, והיתר יישאר לכם לשבועות הבאים. אצלי זה יהיה, מן הסתם, יין אדום לא כבד ולא יקר: ירדן הר חרמון אדום 2000 של יקבי רמת הגולן (35 שקל), או בוז'ולה וילאז' 99' של דרוהין מצרפת (44 שקל).






    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום דודו פריד
    נעמה אברמוביץ
    צילום דודו פריד
    מה נשתה? אדום או לבן, מתוק או יבש?
    מומלצים