איך מכינים רוגלך?
אני כבר הרבה זמן מחפשת מתכון טוב לרוגלך, אני גרה עם החבר שלי באוסטרליה והוא רוגלך פריק. מאז שאנחנו פה הוא סובל מחסך הוא מת על רוגלך ( בייחוד רוגלך של גרינברג רשת הסופרמרקטים מהארץ) הוא מנז"ס לי כבר הרבה זמן להכין לו רוגלך אבל אין לי מושג איך להכין תוכלו לעזור לי בלמצוא מתבון לרוגלך? תודה מראש. ענבר, אוסטרליה.
ynet עונה:
בבקשה מתכון לרוגלך
לבצק:
3 כוסות קמח
30 גרם שמרים לחים (כמו "שימרית") + 3 כפות מים חמים
1/2 כוס סוכר
150 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
מעט מלח
מים קרים
למילוי:
מעט חמאה מומסת
1 כף קקאו
1 כף קינמון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שוקולד מגורר
ביצה טרופה
הכנה:
1. מערבבים בכוס את השמרים עם המים החמים ועם שתי כפות סוכר ומעמידים בצד עד שהתערובת תופחת.
2. שמים את כל חומרי הבצק בקערה, מוסיפים את תערובת השמרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש מידי ולא מתחבר, מוסיפים מעט מים קרים. חשוב לא ללוש את הבצק יותר מידי.
3. מכניסים את הבצק למקרר לשעתיים לפחות.
4. מחממים תנור ל 230 מעלות צלזיוס.
5. מערבבים את כל חומרי המילוי מלבד החמאה והביצה.
6. מחלקים את הבצק לשנים ומרדדים כל חלק לעיגול. מברישים את העיגולים בחמאה המומסת ומפזרים מעל את המילוי.
7. חותכים כל עיגול לשמונה משולשים (או יותר), ומגלגלים לרוגעלך (מהצד הרחב לצד הצר). מורחים מעט ביצה למעלה, מסדרים בתבנית אפייה משומנת ואופים עד שהם מזהיבים.