שתף קטע נבחר

מחלבות בגליל התחתון והמערבי

פינות ישיבה מול נוף הגליל המערבי וסדנאות לייצור גבינה, "מיני" מוזיאון לכלים עתיקים של גבנים ממחבצות באירופה, וגבינות ישר מהטבע

 

"המחלבה של יואב", אלון הגליל

 

המחלבה קיימת שמונה שנים, הידע נרכש ממהנדס מזון בארץ. המוצרים במקום: יוגורט, גבינות רכות למריחה, גבינות חצי קשות (מלוחה וצפתית), לבנה. המוצר הפופולרי ביותר הוא היוגורט. המקום פועל בעיקר כמחלבה המשווקת את מוצריה בבתי טבע, מספר מעדניות ומינימרקטים. אין ביקורים במחלבה אבל ניתן לרכוש את המוצרים בחנות שבמקום בתיאום מראש.

 

שעות הפעילות בתאום טלפוני בלבד. טלפון: 9866401-04. איך מגיעים: המחלבה נמצאת באלון הגליל סמוך לצומת המוביל. המלצה לטיול בסביבה: משגב, יער הקופים וציפורי.

 

"הנוקד", גילון

 

המחלבה פועלת כבר 22 שנה, אבל בצורה מסחרית רק בשש השנים האחרונות. הידע נרכש בצרפת ובאיטליה. בנוסף לחלב צאן טבעי ויוגורט מייצרים במקום גבינות קשות בסגנון אירופי: בורסן בשום ופלפל או בשום ושמיר, טום, פיקורינו, גרוייר, גבינה פירנאית, פרמזן, צד'ר. גבינות צרפתיות: רוקלד, לימבורגר וסנטום. הרוקלד היא גבינה ללא חיידקים המשמשת לאפיה, לבישול ובעיקר לפונדו. מחירי הגבינות בחנות שבמקום: גבינות קשות – בין 50 שקל עד ל-125 שקל לק"ג, יוגורט – 13 שקל לבקבוק של חצי ליטר. הגבינות הפופולריות ביותר: גרוייר ובורסן.

 

הקהל מוזמן לביקור במחלבה ובדיר העזים והכבשים. יש פינות ישיבה מול נוף הגליל המערבי וסדנאות למבוגרים לייצור גבינה. הסדנאות נמשכות יום שלם וכוללות ארוחת בוקר, יין וגבינה שלוקחים הביתה. בתיאום מראש. במקום נפתח "מיני" מוזיאון לכלי גיבון עתיקים של גבנים ממחלבות באירופה, מלפני 150 שנה, מכשיר לחמאה משנת 1903 ועוד.

 

שעות הפעילות: א'-ו' 8:00-17:00, שבת – בתיאום מראש. טלפון: 9881071-04, 705229-050. איך מגיעים: בק"מ ה-14 על כביש עכו-צפת פונים ימינה לכיוון גילון, נוסעים כ-1,200 מטר עד שמגיעים למחלבה. יש שילוט. המלצה לטיול בסביבה: הר גמל, מערת היונים ומצפה אחיהוד.

 

"טבע עז", מושב בן עמי

 

המחלבה קיימת כבר כעשר שנים. הידע להקמת המקום נשאב ממומחים בארץ ובחו"ל בשילוב קורסים וסיורים בהולנד ובצרפת. מייצרים במקום גבינות עזים וכבשים: רכות למריחה , חצי קשות, לבנות עם תבלינים, בשלות (כמו קממבר), כדורי לבנה ועלי גפן ממולאים בגבינות עזים ושמן זית. מחירים לדוגמא לפי משקל: גלילי גבינות החל מתשעה שקלים, קממבר החל מ-16 שקל. המוצרים הפופולרים ביותר הן הקממבר (קמיע) ועלי גפן ממולאים. טיפים של בעל המקום: גבינת עזים להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני האכילה (כדי שתתרכך) וגבינות רכות לחתוך עם חוט תפירה ולא עם סכין, כדי החיתוך יהיה חלק.

 

במקום מסעדה לארוחות חלביות וחנות בה נמכרים, לצד הגבינות, מוצרים כמו שמן זית, יין ועוד. שעות הפעילות: ב', ג', ה' - 09:00 - 17:00; ד', ו' - 09:00 - 15:00; שבת וחג - 09:00 - 18:00. בימי א' סגור. טל': 570595 - 054 (לני), 9822554 - 04.

 איך מגיעים: מושב בן עמי, מול בית החולים נהרייה. יש שילוט למקום. המלצה לטיול בסביבה: חוף אכזיב מאד יפה לטיול ולרחצה, במיוחד בתקופה זו.

 

"כליל בגליל", מצפה כליל

 

המחלבה קיימת עשר שנים. את הידע רכשו בעלי המקום באירופה ומניסיון אישי. הגבינות שמייצרים במקום: חמאת שום עם עשבי תיבול, ירדן – גבינה ממשפחת הברי, גבינות בשלות, צהובות וקשות, צפתית-קצח ובולגרית. מחירי הגבינות הבשלות והקשות בחנות שבמקום: 14 שקל ל-100 גר’. המוצרים הפופלרים: גאודה, צ'דר,צפתית עם קצח וגבינה בולגרית.

 

את הגבינות ניתן לרכוש רק בחנות הצמודה למסעדה. במקום יש מסעדה צמחונית-חלבית 'סמדר בכליל' עם נוף גלילי, האירוח בקיץ מתחת לגפן ובחורף סביב האח. יש סלטים כפריים, תבשילים ביתיים, מאפים, אנטי פסטי וגבינות כמובן. ניתן לערוך בה אירועים מיוחדים בחיק הטבע, פגישות עסקיות וימי הולדת.

 

יש להזמין מקום מראש, טלפון: 9561678-04. שעות הפעילות: חנות ומסעדה – כל השבוע 10:00-19:00, בערב בהזמנה מראש. איך מגיעים: כביש מספר 70, אחרי כפר יסיף פונים ימינה לכיוון ינוך ולאחר 3.5 ק"מ שמאלה לישוב כליל. המלצה לטיול בסביבה: ממצודת יחיעם לרדת לנחל יחיעם ולסיים בביקור במחלבה.

 

משק צוריאל, א.ת. כדורי

 

המחלבה קיימת 15 שנה ומשתמשת בידע של מהנדסת המפעל שלהם. מייצרים בעיקר גבינות עיזים וכבשים (ישנם כ-60 סוגים) וכן מוצרי סוייה. הגבינות הפופולריות ביותר הן הקממבר ופטה כבשים. הגבינות המומלצות על ידי בעל המחלבה: גבינות צרפתיות מחלב עיזים – קממבר, ברי, בושרון, טום דה פרובאנס ופרמייר (9.90 שקל למאה גר'). אי אפשר לקנות/לאכול במקום בשלב זה. המכירה ברשתות השיווק ובכל חנויות הטבע ברחבי הארץ.

 

ניתן לערוך ביקור במחלבה בקבוצות ובתיאום מראש. שעות הפעילות: א'-ה' 3:00-22:00, ו' 3:00-14:00. טלפון: 6760333-04. איך מגיעים: המחלבה נמצאת בין כפר תבור לצומת גולני. המלצה לטיול בסביבה: טיול בכביש יער בית קשת החדש והיפה, ביקור ביקב ובמוזיאון בכפר תבור.

 

"עין כמונים"

 

המחלבה קיימת כ-19 שנה ומתמחה בגבינות עזים. הרעיון להקמת המחלבה עלה בעקבות גידול עזים שהניבו חלב. הידע להקמת המחלבה הוא ישראלי, צרפתי ופיתוחים של ארצות נוספות בעולם. הגבינות שמייצרים במקום: הולנדיות, שוויצריות קשות ורכות, צרפתיות חצי בשלות וגבינות יווניות. מחירים במקום: החל מ-42 שקל לק"ג ועד 122 שקל לק"ג. המחיר נקבע על פי גיל הגבינה, כמה שנים "נחה" במקרר ומכמה ליטרים של חלב היא עשויה. ככל שהגבינה יותר מיושנת, יש לה טעם יותר מיוחד והיא גם יותר יקרה. הגבינות הפופולריות ביותר: טל הגליל (גבינת הדגל), פיתוח בלעדי של המחלבה, מיושנת למעלה משנה בתוך בד שיפון עם עלי דפנה. מחיר: 102 שקל לק"ג. גבינה ספרדית ביין - גבינה שלאחר ההבשלה טובלים אותה ביין.

 

במקום יש מסעדה המגישה את מוצרי המחלבה עם תפריט קבוע: מגש גבינות עם 12 סוגי גבינות לפי בחירה, יין, לחם כפרי עם חמאה מתובלת, לבנה, סלטים טריים, גלידה מתוצרת בית, סורבטים, תפוח אפוי, קפה ותה צמחים. מחיר ארוחה: 74 שקל לסועד, 37 שקל לילד בגיל 5-12. כן מייצרים במקום שמן זית בכבישה קרה.

 

שעות הפעילות: כל יום 11:00-20:00, טלפון: 6989680-04. איך מגיעים: מכיוון כרמיאל יש להמשיך בכביש 85, לעבור את צומת חנניה ולנסוע ישר כשני ק"מ, המחלבה מצד שמאל. מצומת גולני נוסעים עד צומת נחל עמוד, פונים שמאלה לכיוון עכו ונוסעים עוד 4.5 ק"מ עד שרואים שילוט מצד ימין. המלצה לטיול בסביבה: שמורת החולה, צפת, יער בירייה, נחל צלמון.

 

"צאן-אל", ציפורי

 

המחלבה קיימת כארבע שנים, מייצרים במקום גבינות צאן בידע שטל אליס (בעל המחלבה) רכש במחלבות רבות באירופה, הוא ביקר במעל 20 מחלבות בהן למד את כל הסודות. מייצרים במקום מעל 20 סוגי גבינות עיזים וכבשים, יוגורטים וחלב. הגבינה הפופולרית היא גבינת כבש כחול בסגנון רוקפור. יש במקום פרגולה ושולחנות בהם ניתן לאכול מהתוצרת, אשר ניתן לרכוש במקום.

 

שעות הפעילות: א'-ה' 8:00-17:00 (בין 14:00-16:00 המקום סגור). ו' 8:00-17:00. טלפון: 6469536-04. איך מגיעים: לבאים ממרכז הארץ, בצומת המוביל לפנות ימינה לכיוון נצרת להמשיך לנסוע כארבעה ק"מ ומשמאל המושב ציפורי. במושב – להמשיך ישר משער הכניסה ועד קצה היישוב שם לפנות שמאלה, המחלבה מימין. המלצה לטיול בסביבה: טיולי רכיבה בציפורי, ביקור באתר הארכיאולוגי – פארק ציפורי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבינות הנוקד, גילון
גבינות בשלות, בן עמי
"טבע עז", בן עמי
מומלצים