מה עושים עם סומק?
מה עושים עם סומק? מאיה.
ynet עונה:
סומק הוא תבלין אדום ארגמני עז-צבע וחמצמץ. מוסיפים אותו לסלטים מירקות חיים, משדכים אותו לפרוסות בצל, מתבלים גבינות, או עושים מסחאן, מאכל פלסטיני מסורתי.
מצרכים:
1 פיתה עירקית
1 עוף לא גדול חצוי לשניים, ארבעה בצלים יבשים חתוכים לחצאי טבעות
50 גרם צנוברים מלח
המון פלפל שחור טרי
2 כפיות פפריקה
4 כפות שמן זית
2 כפות סומק
הכנה:
במחבת גדולה, מחממים שמן ומטגנים את העוף עם העור כלפי מטה, בערך 7 דקות או עד שהוא משחים. הופכים ומטגנים את הצד השני, גם כן 7 דקות. מכבים את הלהבה, מדליקים תנור לחום של 180 מעלות. בעזרת מברשת, מפזרים את הפפריקה על העור של העוף ומניחים בצלחת, שינוח. בשמן שנותר במחבת מטגנים את הבזלים עד שיזהיבו. ועכשיו למלאכת ההרכבה: משמנים תבנית אפיה במעט שמן. מניחים לעיה את הפיתה העירקית ומעליה מסדרים את חצאי העוף. ממעל מפזרים את הבצל המטוגן ומפלפלים בעוז. דוחפים לתנור, אופים כ –40 דקות או עד שהמטבח מתמלא בניחוח משגע. מוציאים מן התנור, מפזרים סומאק וצנוברים ממעל, אוכלים בידיים וחולמים על השלום המיוחל.