הקרנית של גיא בן ה-8 החזירה לשכנו את מאור עיניו
ביום שישי נהרג גיא סולומון בן ה-8 כשהתנגש בדלת זכוכית. אתמול זכה נסים ראובן להשתלת הקרנית של גיא. בין שתי המשפחות מפריד כביש אחד בלבד. ראובן: "כשאשתחרר מבית החולים ארצה לפגוש את המשפחה ולהודות לה". הקרנית השניה הושתלה בגופו של בוריס פרימזון מאשדוד
עד כמה משחק הגורל תפקיד בחיינו ניתן אולי להבין מסיפורו של נסים ראובן, תושב רחובות שזכה אתמול (ב') להשתלה של קרנית אחרי המתנה של ארבע שנים. מי שתרם לו את הקרנית היא משפחתו של הילד גיא סולומון ז"ל בן ה-8, שנהרג בצורה טראגית כשדלת זכוכית התנפצה עליו. משפחות סולומון וראובן מתגוררות בסמיכות זו לזו, ורק כביש אחד מפריד ביניהן.
"רק אחרי הניתוח הבנתי שמדובר בקרנית של הילד מהשכונה ליד", שחזר היום נסים ראובן. אתמול הוא עבר את ניתוח השתלת הקרנית בעין ימין, כמו גם בוריס פרימזון, תושב אשדוד כבן 50, שבגופו הושתלה הקרנית השנייה של סולומון ז"ל.

נסים ראובן ובוריס פרימזון לאחר ההשתלה (צילום: בי"ח קפלן)
כזכור האסון של משפחת סולומון התרחש ביום שישי האחרון בשעות אחר הצהריים, כאשר גיא היה בבית סבתו ושיחק עם אחיו קטן. במהלך המשחק נטרקה דלת אחד החדרים ברגע בו התכוון גיא להיכנס לחדר. כתוצאה מכך נפצע גיא אנושות משברי הזכוכית בצווארו. אביו עוד ניסה להעניק לו טיפול ראשוני,
ולאחר מכן גם צוות מד"א, אבל כל מאמצי ההחייאה שניסו לבצע בילד לא צלחו והוא נפטר על שולחן הניתוחים בקפלן.
למרות האסון הכבד החליטו הוריו של גיא, מילנה ואמיר, לתרום את איבריו של ילדם הקטן להשתלות למען יצילו חיים ויחסכו סבל. סיבה נוספת שדירבנה אותם לתרום - זמן קצר לפני האסון גיא דיבר עם הוריו על השתלות איברים ואמר שחשוב שאנשים יתרמו.
ביום שישי עוד היה ראובן טרוד בעיסוקיו הרגילים, ורק בלילה נודע לו על האסון. "הלכתי למשמרת במשטרת רחובות שם אני מתנדב במשמר האזרחי", נזכר ראובן. "במהלך התדרוך סיפרו לנו על המקרה המזעזע של הילד מכפר גבירול שנהרג מפגיעת זכוכית. אני זוכר שהצטמררתי כולי, ורציתי לדעת מי המשפחה של הילד שגרה במרחק של כביש אחד בלבד ממני. כל כך ריחמתי עליה".
אבל ראובן לא שיער בנפשו כי הסיפור ששמע בתדריך ישנה את חייו. כבר ארבע שנים הוא ממתין לקרנית בעין ימין, לאחר שהשתלה אחת כבר כשלה. ושאחריה לא הצליח לראות. עד לניתוח ראה ראובן רק בעין שמאל, וגם בה עבר ניתוח השתלת קרנית.
"בשבת בעשר וחצי התקשרו אלי מבית החולים קפלן ואמרו לי שיש תורם לקרנית ושאני צריך להגיע ביום ראשון לבדיקות", מספר ראובן. "בשלב הזה בכלל לא ידעתי על מי מדובר. לא חשבתי שהקרנית הגיעה כתרומה ממשפחתו של הילד". ראובן הגיע, נבדק על ידי ד"ר גיא קליימן, מומחה לרפואת עיניים והשתלת קרניות, ונמצא
כשיר לקבל את התרומה. אתמול בערב הוא עבר את ההשתלה שהסתיימה בצורה טובה, ורק לאחר מכן נודעה לו זהות התורם.
"הייתי בהלם. כל כך הרבה שנים אני מחכה לתרומה הזאת, ובסוף קיבלתי אותה מטרגדיה של מישהו שגר ממש על ידי. אני משתתף בצערה של המשפחה. כואב לי הלב על הטרגדיה שלהם, ואני רוצה להודות להם שנתנו לי את האפשרות לקבל קרנית. בזכותם ובזכות ילדם אני רואה טוב. אני צריך לעבור עוד סדרת בדיקות, אבל ברגע שאשתחרר מבית החולים ארצה לפגוש אותם ולהודות להם באופן אישי".
- ניתן לחתום על כרטיס לתרומת איברים באמצעות הטלפון 6262* או בשיחת חינם 1-800-609-610, או דרך אתר משרד הבריאות