תענוגות ובשרים
כמה קילוגרם של פחמים צריך להכין למנגל בן 10 משתתפים? כמה זמן צריך לתת לבשר "לנוח" לפני שהוא עובר מהגריל אל הפיתה, ולשם מה צריך להחזיק סמוך למנגל פחית אחת לפחות של בירה שחורה? 10 כללי זהב שיבטיחו לכם מנגל מוצלח ביום העצמאות
מה יכול להיות יותר פשוט וקל מאשר לזרוק לאש את הבשרים שרכשתם במיטב כספכם כדי לחגוג 55 שנות עצמאות? מנפנפים ותיקים יודעים כבר שצלייה על המנגל היא לא פחות מאומנות. אז אם כבר הדלקתם את המנגל בפעם המיליון ואחת, ועדיין לא הגעתם לתוצאות הרצויות, שימו לב לשלבים הבאים:
1. היו מאורגנים. הכינו את כל האוכל, גם את מה שאתם לא מתכוונים להניח על האש, לפני שאתם מדליקים את המנגל.
2. שמרו על הניקיון. שאריות שרופות של מזון שדבוקות על השבכה, לא ממש מעוררות תיאבון, וגורמות למזון להידבק ולהזדהם. גריל יעבוד הכי טוב אם הוא נקי. לתחזוק קל של הגריל, אחרי שגמרתם לבשל, שימו את המכסה בחזרה על הגריל, המתינו 20 דקות, ואז שפשפו את החתיכות השרופות בעזרת מברשת. לחלופין, אפשר לשפשף את השאריות במהירות לפני שאתם מניחים על השבכה את האוכל החדש. מברשת גריל בעלת זיפי פלדה לא מחלידים ומגרד הם היעילים ביותר לביצוע המשימה הזו.
3. בדקו את מצב הדלק. לא משנה אם אתם משתמשים בפחם או גריל על גז, ודאו שיש לכם מספיק "דלק". אין דבר גרוע יותר מלצלות את הסטייק לא מספיק, בגלל שבדיוק נגמרו הפחמים. המומחים של חברת "רנדי" משווקת פחמים מספרים לנו שלמנגל בן 8 משתתפים ויותר דרוש שק פחמים בן 4 ק"ג לפחות.
4. עבדו עם הכלים המתאימים. הסוד להוצאת אוכל טוב מהאש, הוא להיות מצויד בכלים הנכונים. לצלייה על גריל אתם צריכים מלקחיים, מרית ומזלג. השתמשו בכלים למנגל, בעלי ידיות ארוכות, כדי להרחיק אתכם מהלהבות והחום. כפפת ברביקיו שמכסה את פרק כף היד היא אמצעי נוסף להגנה מפני כוויות.
5. שמנו את הרשת או את האוכל. אם אתם משמנים את הרשת לפני שאתם צולים את הבשר, זה ימנע מהאוכל מלהידבק. פשוט הברישו מעט שמן בישול על הרשת, לפני שאתם מניחים עליה את האוכל. עשו זאת הרחק מהחום, כמובן. אפשר גם להבריש מעט שמן על המזון, לפני שמניחים אותו על האש.
6. חממו את הגריל. כשהגריל שלכם מוכן לצלייה האידיאלית, משמע שחומו הגיע ל-260 מעלות צלזיוס. (לגריל שעובד על גז, לוקח 10-15 דקות להתחמם, בפחמים, אתם צריכים לחכות קצת יותר זמן, בערך 30 דקות). אתם תדעו כשהפחמים יתכסו בשכבה של אפר אפור. מבחן טוב הוא "מבחן היד". אם המנגל שלכם הגיע לטמפרטורה גבוהה, תוכלו להחזיק את כף היד מעליו רק למשך 1-2 שניות בלבד. חום בינוני, 4-5 שניות.
7. אל תדקרו. הפכו את הבשר עם מרית או מלקחיים, ולעולם אל תדקרו אותו עם מזלג – כך תאבדו מיצים וטעם.
8. שימו או אל תשימו את המכסה. יש ויכוח אם צריך לצלות על הגריל כשהמכסה פתוח או סגור. נראה כי הנטייה היא להשאיר את הגריל לא מכוסה, אחרת תלכדו את כל העשן והשומן בפנים, דבר שישנה את טעם הבשר. סגרו את הגריל רק אם אתם צולים נתח גדול של בשר. מצד שני, צלייה עם המכסה מקצרת את זמן הבישול ומפחיתה את הסיכון להתפרצות דלקה.
9. תנו לבשר לנוח. אם תתנו לבשר שלכם לנוח 2-3 דקות לפני שאתם מתחילים לאכול, הוא יהיה אפילו יותר עסיסי.
10. אל תזניחו את העמדה. לעולם אל תשאירו מזון ללא השגחה על האש. אחרת אתם מסתכנים בצליית יתר או אפילו בשריפתו. וטיפ קטן לסיום, שקיבלנו מיואל בנש, טכנולוג המזון הראשי של חברת "אוליביה": מה עושים אם בכל זאת הבשר נוטף השומן התלקח? מכבים את הבערה ע"י כך ששופכים על הבשר פחית בירה "מאלט". הבירה משחררת חומרי טעם וריח המשביחים את טעמו של הבשר.