שחר פאר: "טוב שאני ונבחרת הכדורגל ניצחנו"
הישראלית, שממשיכה להדהים ולשבור שיאים, העפילה לחצי גמר מיאמי, שם תפגוש הלילה (4:00 לפי שעון קיץ) את סרינה וויליאמס: "עשיתי את המשחק מול גארבין קל, אני נהנית מכל רגע". סרינה: "למדנו רבות אחת על השנייה"
הפעם זה לקח 79 דקות בלבד על המגרש, אבל השמש שחזרה לשמי קי ביסקיין כנראה התישה את פאר יותר מגארבין בדרכה לחצי גמר הטורניר הענק. זוהי הפעם הראשונה שהיא מגיעה לפיינל-פור של טורניר מסדר גודל כזה, הנחשב לחמישי בחשיבותו בסבב – אחרי ארבעת טורניר הגרנד-סלאם.
מיד אחרי המשחק שלה, חדר הכושר באיצטדיון המרכזי היה תפוס ופאר החליטה לצאת לריצת שחרור של חצי שעה מסביב למגרשים הצדדיים. אחרי שסיימה, כולל איחור קל של רבע שעה, פאר הגיעה למסיבת העיתונאים אחרי ההישג הגדול שלה.
לאחר השאלות הקבועות מצד התקשורת העולמית על חייה כחיילת בצה"ל בעת היותה טניסאית, על השיחות התכופות שלה עם ראש הממשלה אהוד אולמרט ("הוא התקשר אליי פעמיים ונפגשנו, הוא אוהב ספורט") והאם כבר קיבלה הצעות נישואין בעקבות הפיכתה לדמות פופולארית בישראל ("לא קיבלתי הצעות להתחתן. במועדונים מסתכלים עליי, בוהים בי, אבל לא מתקרבים לבקש חתימות"), שחר התפנתה לדבר בשפתנו, השפה המועדפת עליה.
"עליתי למשחק הזה לחוצה קצת וידעתי שיהיה קשה, אבל אני שמחה שעשיתי אותו קצת יותר קל", אמרה פאר בראיון ל-ynet בסיום. "אני לא אגיד שגארבין לא טובה, אבל אני הייתי קצת יותר טובה ביום הנתון הזה. אני שמחה שהוצאתי את המשחק הזה ככה. באתי בטקטיקה נכונה וידעתי מה אני צריכה לעשות. שיחקתי יציב והתקפי כשהייתי צריכה. הסט הראשון היה מושלם, בשני היו קצת בעיות".
"הייתי לחוצה בסוף, היה קשה לסגור את המשחק"
הפתיחה, כאמור, היתה מושלמת. אחרי שפאר לקחה תשעה משחקונים רצופים בתחילת המשחק, גארבין עלתה על הלוח באמצע המערכה השנייה, אך שחר המשיכה את הריצה ל-0:6, 1:5. כשנראה היה שהמשחק ייגמר בקלילות מרשימה, פאר היססה, החלה לשגות, התקשתה לסגור את המשחק ועשתה זאת רק אחרי שיריבתה צימקה ל-5:3: "ראו שהייתי לחוצה בסוף המשחק והיה לי קשה לסגור אותו. לכל אחד יש 'צוק' (בעיות לסגור משחק, בשפת טניס) ולי זה קרה הפעם, למרות שהובלתי כמעט בכל גיים. אבל השורה התחתונה היא שניצחתי".

טטיאנה גארבין. התעוררה רק לקראת הסיום (איי.פי)
במהלך המשחק ואחרי שהתברר כי מדובר בטיול צהריים קליל עבור שחר, אחד האוהדים הישראלים ביציע צעק לעבר פאר: "שחר, תגמרי את המשחק מהר שנספיק למחצית השנייה של הנבחרת", בכוונתו למשחק שנערך במקביל, בין החבורה של דרור קשטן לאסטוניה.
פאר שמחה לשמוע בסיום על ה-0:4 באיצטדיון רמת גן: "התעדכנתי כבר שגם הנבחרת ניצחה אז זה יום טוב. אני לא אמורה לחשוב על דברים אחרים במהלך המשחק שלי, אבל העיקר שניצחנו גם בכדורגל וסיימנו את היום החשוב הזה עם שני נצחונות".
"סרינה יודעת שהייתי קרובה לנצח אותה"
עכשיו, אחרי שהעפילה לחצי הגמר בטורניר בסדר גודל כזה, פאר מרוצה: "עד עכשיו הגעתי הרבה פעמים לרבע הגמר והפסדתי, עכשיו סופסוף אני בחצי. כיף להגיע למעמד הזה בטורניר כזה, אני נהנית מכל רגע". משחק חצי הגמר יתקיים ב-3 לפנות בוקר בין יום חמישי לשישי, ושחר תפגוש בו את סרינה וויליאמס, שהביסה את ניקול ואידיסובה 1:6, 4:6.

פאר וסרינה וויליאמס באוסטרליה. השחזור הלילה (איי.פי)
על המשחק הצפוי אמרה פאר: "שיחקתי כבר פעמיים נגד סרינה, והמשחק האחרון זכור במיוחד ברבע גמר אליפות אוסטרליה. היא בכושר מצוין, הביסה את שראפובה וברור שיהיה קשה. אבל היא יודעת שהייתי קרובה לנצח אותה בפעם האחרונה ואבוא כמה שיותר מוכנה".
לשאלה אם יש סיכוי שבעקבות הכושר המצוין בו היא נמצאת היא גם תיקח את הטורניר, פאר השיבה: "זה קצת רחוק מדי. תמיד אמרתי שעדיין יש לי קצת בעיה עם שחקניות כמו הנין וקלייסטרס והנין בצד השני של ההגרלה. בכל מקרה, מי שהיא לא תהיה, יש משחק לפני זה מול סרינה וקשה לדבר על מה יכול לקרות בגמר".
סרינה, שנשאלה על ידי ynet על שחר פאר, אמרה בסיום: "היא התקדמה המון מאז הפעם הראשונה ששיחקנו, היא שחקנית מצוינת". למרות המחמאות, וויליאמס נראתה מאוד לא נינוחה כאשר נשאלה על השחקנית הישראלית במסיבת העיתונאים שלה: "נילחם על מקום בגמר. שיחקתי נגדה כמה פעמים, כולל כאן לפני מספר שנים. שתינו למדנו הרבה אחת על השנייה וננסה לעשות את הצעד הנוסף לקראת העפלה לגמר".
