פצצת אנרגיה צהובה: עוגת בננות בחושה
הקונדיטור בן-עמי ברתיני שביט מגיש מתכון לעוגת בננות בחושה, פשוטה וקלה להכנה - והתוצאה המתקבלת רכה ונימוחה בפה
עוגת בננות בחושה
מתכון של הקונדיטור בן-עמי ברתיני שביט
המרכיבים (3 תבניות אינגלישקייק):
225 גרם חמאה רכה
1/2 2 כוסות סוכר
4 ביצים
800 גרם (2 כוסות) בננות מעוכות
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
3 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפייה
1 פקק תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה יבשה ונקייה ומניחים בצד. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות 3 תבניות צרות ומאורכות (אינגליש קייק)
- מניחים חמאה וסוכר בקערת מערבל או מעבד מזון ומעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד.
- תוך ערבול, מוסיפים את הביצים, אחת אחת. לאחר שמוסיפים ביצה, ממתינים מספר שניות עד שהתערובת הופכת אחידה ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה.
- תוך ערבול, מוסיפים את הבננות ואת השמנת, אחר כך את תמצית הוניל,תערובת הקמח ואבקת האפייה והמלח ולבסוף את החלב. ברגע שמתקבלת תערובת אחידה, מפסיקים לעבד.
- יוצקים את המסה לתבניות ומעבירים לתנור. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מקבלות מרקם קפיצי וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
טעימה ומפנקת. בננה
צילום: אסף אמברם
מומלצים
