בלי אף חלמון - עוגיות אגוזים וקקאו
במקום לבזבז המון חלבוני ביצים על עוגה אחת, ואז לזרוק את החלמונים, נסו את העוגיות הנהדרות האלה, שמכינים מ-2 חלבונים בלבד. את החלמונים הוסיפו לשמפו, לטיפוח השיער
עוגיות אגוזים וקקאו בניחוח אגוז מוסקט
-
אגוז המוסקט שבעוגה לא רק טעים, אלא עוזר לעיכול שומנים.
- ניתן להכין אותן העוגיות בטעם וניל – פשוט מוותרים על הקקאו.
- אפשר להשתמש באגוזי מלך או פקאן לא קלויים (אני אישית אוהבת פקאן), או תערובת של שניהם, או באגוזי לוז קלויים.
המרכיבים (לכ-24-30 עוגיות):
2 חלבוני ביצים, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר דמררה
קורט מלח
שתיים וחצי עד שלוש כפות אבקת קקאו מנופה
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים דק
אופן ההכנה:
- טורפים במערבל את חלבוני הביצים לקצף יציב ונוקשה (אבל לא ממש קשה).
- מוסיפים בהדרגה סוכר, מלח, קקאו (אם משתמשים) ואגוז מוסקט בזמן שהמערבל פועל. בוחשים פנימה את האגוזים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כפית, מוציאים כפית גדושה מהתערובת ושמים בתבנית בעזרת כפית שנייה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה, ומשאירים רווח של כ-4-5 ס"מ בין העוגיות.
- אופים כ-25 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות, או עד שהעוגיות יבשות מלמעלה. מוציאים מהתנור אך משאירים בתבנית עד שהן מתקררות ואז מעבירים לצנצנת עם סגירה הרמטית.
צילום: חגי דקל
מומלצים
