שתף קטע נבחר

אילת: הצרפתים באים

כ-6,000 תיירים מצרפת יסתערו השבוע על אילת וימלאו את העיר, שעמוסה ממילא בנופשים ישראלים; בשדה התעופה מתקבלים הצרפתים על ידי תזמורת כלייזמרים, פרחים ויין

המלונאים ברחבי הארץ מביעים בימים אלה אופטימיות בשל הגידול המשמעותי במספר לינות התיירים לעומת נתוני אשתקד. כ-6,000 תיירים, יהודים מצרפת, ינחתו במהלך השבוע באילת, וימלאו את העיר, שממילא עמוסה בנופשים ישראלים. לתיירים, שישתכנו בשרשרת בתי המלון היוקרתיים שלאורך החוף הצפוני, הוכנו ערבי בידור עם מיטב אמני ישראל וכן יריד נדל"ן, שבו ינסו למכור להם נכסים באילת, הן לצורך עסקים והן לצורך עלייה לארץ. בשדה התעופה מתקבלים הצרפתים על ידי תזמורת כלייזמרים, פרחים ויין. בעיר הדרומית נרשמה ביוני האחרון עלייה של כ-20 אחוז במספר המבקרים לעומת יוני אשתקד.

 

עם זאת מדגישים המלונאים ומנהלי חברות התיירות: מדובר באופטימיות זהירה, שכן הנתונים נמוכים עדיין בהרבה מאלה של שנת 2000, שהיתה שנת שיא בתיירות, בין היתר, בשל ביקור האפיפיור בישראל. עם זאת, בסוף שנת 2000 פרצה אינתיפאדת אל אקצה. לדבריהם, גם אם יימשך הגידול בתיירות הנכנסת, שנת 2003 עדיין תהיה שנה שבה מספר התיירים המגיעים לישראל נמוך בכ-60 אחוזים משנת 2000.

 

מנכ"ל התאחדות המלונות בירושלים, יונתן הרפז, אומר כי ביוני השנה נרשם גידול של כ-35 אחוזים בלינות תיירים במלונות בירושלים לעומת אשתקד. עם זאת, כשמשווים נתונים אלה ליוני 2000 – מדובר בירידה של כ-80 אחוזים.

 

נתונים של הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה מלמדים, כי ביוני השנה נרשמו בכל הארץ 239 אלף לינות של תיירים לעומת 173 אלף לינות ביוני 2002. עם זאת מדובר בירידה לעומת יוני 2001, שבו נרשמו 303 אלף לינות. ביוני 2000 נרשמו מעל 890 אלף לינות. גם הנתונים למחצית הראשונה של השנה מלמדים כי עדיין אין בשורה גדולה: במחצית הראשונה של 2003 נרשמו כמיליון ו-250 אלף לינות של תיירים, לעומת תשעה מיליון ו-676 אלף לינות תיירים, שנרשמו בתקופה המקבילה בשנת 2000.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילת. למרות האופטימיות נתוני התיירות נמוכים עדיין ביחס לשנת 2000
אילת. למרות האופטימיות נתוני התיירות נמוכים עדיין ביחס לשנת 2000
מומלצים