שתף קטע נבחר
 

בסר תנהל את הפרויקט של יונייטד שרונה

חברי קבוצת הרכישה, שהצביעו אמש על עתיד הפרויקט, החליטו לממש את הקרקע ולהעביר את מלוא הסכום עד לסוף החודש לרשות מקרקעי ישראל. עוד הוחלט, כי חברת בסר תחליף את מנהלת המגורים בניהול הפרויקט הצבעה קריטית

חברי קבוצת יונייטד שרונה החליטו אמש (ב') לממש את הקרקע במתחם שרונה בתל אביב. בהחלטה נוספת קבעו, כי מבין החלופות שהוצגו להם חברת בסר תהיה זו שתנהל את הפרויקט.

 

ההצבעה אתמול חולקה לשני חלקים. החלק הראשון עסק בשאלה האם חברי הקבוצה סבורים כי יש לממש את הקרקע כלומר להעביר את מלוא הסכום – 1.24 מיליארד שקל (פחות חלק הערבויות שכבר שולם) עד לסוף החודש לרשות מקרקעי ישראל.

 

בנוגע להחלטה זו קבעו 243 מחברי הקבוצה (64%) כי יש לממש את הקרקע, לעומת 135 חברים שהצביעו נגד מימוש הקרקע. חלופה של אי מימוש הקרקע הייתה מובילה לחילוט הערבויות שהועברו עד כה למינהל ולהפסד של כ-300-500 אלף שקל לכל אחד מחברי הקבוצה.

 

לאחר שהסתיימה ההצבעה בנושא זה והוחלט על מימוש הקרקע, נדרשו החברים להצביע עבור אחת מהחברות שהציגו בפניהם ביום א' השבוע את המתווה להמשך ניהול הפרויקט ואת האומדנים הכספיים לכך.

 

האפשרויות בחלופה זו היו קבוצת חג'ג', קבוצת אביב, חברת בסר וכן מנהלת המגורים המנהלת כיום את הפרויקט והציעה מתווה מחודש להמשך ניהול הפרויקט. חברי הקבוצה בחרו בחברת בסר בבעלות נחשון קיוויתי לניהול הקבוצה ברוב של 1,202 נקודות אל מול 849 נקודות לקבוצת אביב, 585 נקודות לחג'ג' ורק 540 נקודות למנהלת המגורים אשר כאמור מובילה כיום את הפרויקט.

  

הצעתה של בסר היא לקחת את הפרויקט בשלב זה ולקדם אותו עד לשלב הסיום תמורת סכום של כ-100 מיליון שקל עבור ניהול הפרויקט בלבד. על פי הערכות של חלק מחברי הקבוצה תידרש תוספת של כ-43% לכל אחד מהחברים שמוגדר כדור א', כלומר אלה שנכנסו לפרויקט בשלב המכרז. עד למועד מימוש הקרקע ידרשו חברי הקבוצה לחתום על מסמכי ההלוואה שהם נאלצים לקחת מקרן ילין לפידות הדורשת, כי עד ליום שני בשבוע הבא יחתמו לפחות 80% מחברי הקבוצה על מסמכי ההלוואה.

 

הצבעה קריטית

ההצבעה בנוגע לעתיד הפרויקט הייתה קריטית בשלב זה היות שלקבוצה יש כיום חור תקציבי להשלמת הסכום הנדרש עבור רכישת הקרקע ולוח הזמנים הצפוף חייב צעדים מידיים. כבר כעת ברור כי כל אחד מחברי הקבוצה יידרש להוסיף סכום כסף משמעותי מעבר לסכום שבו נקבה מנהלת המגורים בעת גיוס החברים עד לקבלת מפתח הדירה. במצב זה סברו חלק מחברי הקבוצה, כי מימוש הקרקע יגרום להם להוצאה משמעותית וחלקם אף טענו כי לא יוכלו לעמוד בכך.

 

חברי קבוצת הרכישה, בהובלת מוטי פלד ושלמה ונטורה, זכו לפני כשנה וחצי במכרז של רשות מקרקעי ישראל לקרקע של רשות השידור בשרונה, במחיר של 1.24 מיליארד שקל, שגם שיקף את המחיר הגבוה ביותר שהוצע עד כה לקרקע בישראל. רבים בענף הנדל"ן טענו, כי אין היתכנות כלכלית בשווי קרקע כה גבוה בפרויקט הכולל 350 דירות בלבד ושטחי מסחר.

 

בתקופה שחלפה מאז החלו להתגלות סדקים בניהול הקבוצה ותכנון הוצאתה לפועל ועד מהרה התברר לחברי הקבוצה, כי קיים קושי לממש את הקרקע וכי הם ידרשו להוסיף הון עצמי ולשאת בהפרש בין העלויות שסברו שיוטלו עליהם לבין אלה שבפועל.

 

נזכיר, כי רק לפני שבוע התפוצצה העסקה שנרקמה בין חברי הקבוצה וקבוצת אמפא לניהול הפרויקט ומאז הוגשו הצעות על ידי קבוצת חג'ג', בסר, קבוצת אביב, ומוטי פלד. גם בנוגע להצעות טוענים המתנגדים, כי הן לא ברורות, וכי הן לא מגדרות את הסיכונים של החברים.

 

כל ההחלטות הללו מתקבלות בלוח זמנים קצר במיוחד היות שמועד מימוש הקרקע והשלמת התשלום לרשות מקרקעי ישראל הוא עד לסוף חודש אוקטובר. אי הצלחה במימוש הקרקע תוביל לחילוט ערבויות בשיעור של 10% מסכום הקרקע ולהפסד כספי מיידי לחברי הקבוצה. מנגד, המשך ניהול הפרויקט מנקודה זו עשוי להוביל אותם להוצאה כספית בלתי ידועה.

  

ממנהלת המגורים נמסר בתגובה: "אנו שמחים שהצלחנו למצוא פתרון איכותי עבור הרוכשים שיאפשר את מימוש הקרקע והפרויקט בצורה מיטבית. בתקופה הקרובה נרתם ונסייע על מנת שהמימוש יצליח וייצא לפועל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דנה קופל
מתחם שרונה
צילום: דנה קופל
מומלצים