שתף קטע נבחר

תבשיל קציצות חורפי של רפי כהן

טור אוכל חדש: עבור כל אלה שהתמהמהו עד הרגע האחרון עם הבישולים לשבת, מציע השף רפי כהן ממסעדת "רפאל" מתכון אחד, בסיר אחד, שיכול לשמש כארוחה שלמה לסוף שבוע. והפעם: שלב אחר שלב בהכנה של סיר קציצות בקר עם ארטישוק, שומר ואפונה. צפו

קציצות בקר עם אפונה, ארטישוק ושומר

המצרכים (ל-8 סועדים):

לקציצות -

600 גר' צוואר או שפונדרה של פרה, טחון פעמים

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

6 שיני שום, קצוצות

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

1 פרוסה של חלה ללא הקרום, שרויה במים וסחוטה

2 ביצים

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כף מלח דק

1/2 כפית פלפל סודני גרוס

לטיגון -

1/2 ליטר שמן תירס לטיגון

3 ביצים טרופות

2 כוסות קמח דורום או סולת דקה

לסיר -

1/2 כוס שמן זית עדין

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

6 שיני שום, קצוצות

600 גר' אפונה

10 לבבות ארטישוק ננסי או 5 ארטישוק רגיל, נקי וחצוי לשנים

2 כוסות כרישה ירוקה, פרוסה גס

2 שומר, חצוי לשנים ופרוס

1/2 1 כפות פפריקה מרוקאית

1/2 כף כורכום

1/2 כף פלפל לבן גרוס

1/2 כף מלח

1 כף מיץ לימון

1 ליטר מרק עוף צח או מים

חופן עלי סלרי ירוק, קצוץ גס

להגשה -

קוסקוס או אורז או בורגול גס או פירה

צילום: ירון ברנר
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל מרכיבי הקציצות לקערה גדולה ומערבבים היטב. מניחים בצד לעשר דקות.


  2. יוצרים בעזרת כפות ידים משומנות קציצות שטוחות.


  3. מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן תירס, טובלים כל קציצה בעדינות בביצה ואז בקמח או בסולת, ומטגנים עד להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג.




  4. מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק, ומוסיפים את הבצל והשום, ומזהיבים קלות. מוסיפים את הכרישה, השומר, הסלרי מיץ הלימון וארטישוק, ומאדים כשלוש דקות.
  5. מוסיפים את התבלינים ומאדים עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים את מרק העוף או המים ומביאים לרתיחה. מבשלים עם מכסה סגור ולהבה נמוכה כ-20 דקות.
  7. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות נוספות. מגישים עם קוסקוס, אורז או פירה. 




     

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיר לשבת של רפי כהן: תבשיל קציצות עם ארטישוק
סיר לשבת של רפי כהן: תבשיל קציצות עם ארטישוק
צילום: ירון ברנר
מומלצים