שתף קטע נבחר

3 מתכונים חורפיים מהמטבח האיטלקי

לרגל סוף השבוע הסגרירי, קבלו שלושה מתכונים איטלקיים שיחממו אתכם במזג האוויר החורפי שבחוץ: מרק מינסטרונה, תבשיל פסטה עם עגבניות מיובשות ואנשובי וגם לחם קראנצ'י, שיהיה עם מה לנגב את הרוטב

מרק מינסטרונה

המצרכים:

3 כפות שמן זית

3 שיני שום בינוניות, פרוסות דק מאוד

1 בצל אדום בינוני, פרוס

1 כרישה פרוסה

4 גזרים גדולים, מקולפים ופרוסים

1/2 2 כוסות של דלורית, קלופות חתוכות וכתושות

1 לפת, קלופה ופרוסה

3 פקעות סלרי חתוכות

עלי קייל מאודים

אורגנו, רוזמרין, עלי דפנה, פטרוזיליה ותימין – חופן מכל תבלין

2 קופסאות שימורים של שעועית מבושלת

לחם טרי, חתוך לקוביות

מלח, פלפל

מים

פרמזן - לפי טעם

(צילום: נועה קליין) (צילום: נועה קליין)
(צילום: נועה קליין)
 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את השמן לסיר זכוכית בגודל 2 ליטר, ומטגנים את שיני השום עד לקבלת גוון זהוב.
  2. מוסיפים לסיר בצל, כרישה, גזרים, לפת, דלורית והסלרי ומערבבים עד שהירקות מתרככים מעט אך לא מקבלים גוון שחום. 
  3. יוצקים מים עד לכיסוי הירקות (כ- 1.5 ליטר), מוסיפים את עלי הקייל ומביאים לרתיחה בחום בינוני. לאחר שהתבשיל מגיע לרתיחה, מנמיכים את הלבה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך הירקות במשך 25 דקות.  
  4. מוסיפים את השעועית לסיר, מערבבים ומוסיפים את הלחם. ממשיכים לערבב עד שהלחם נעשה רך מאוד ומתחיל להתפורר בתוך המרק במשך 15 דקות. במידה והמרק הופך לסמיך מדי, הוסיפו חצי כוס מים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים.
    (צילום: נועה קליין) (צילום: נועה קליין)
    (צילום: נועה קליין)
     
  5. הגשה - אפשר להגיש את המרק כפי שהוא, או להמשיך לבשל אותו במשך מספר דקות ולהגיש אותו במרקם של דייסה.
    שף מסימילאנו די מתאו, זוכה העונה החמישית בתוכנית הריאליטי "מאסטר שף" (צילום: נועה קליין) (צילום: נועה קליין)
    שף מסימילאנו די מתאו, זוכה העונה החמישית בתוכנית הריאליטי "מאסטר שף" (צילום: נועה קליין)

גיוון:

אפשר להשתמש בדייסה שנוצרה, ולהפוך אותה למיני פנקייקים - מזלפים על מחבת נון סטיק מעט שמן זית, מוסיפים למחבת את הדייסה ומערבבים עד שהיא הופכת לפנקייק. אפשר להפוך את הפנקייק לצידו השני על מנת לצרוב גם אותו. מעבירים לצלחת ומזלפים מעל מעט שמן זית, פלפל וגבינת פרמזן לפי הטעם.

 

פסטה עם עגבניות מיובשות ואנשובי

 

המצרכים:

320 גר' פסטה 

80 גר' עגבניות מיובשות

6 כפות שמן זית טהור

30 גר' אנשובי בשמן

1 שן שום, פרוסה לפרוסות דקות

מלח - לפי טעם

1 צ'ילי טרי, ללא גרעינים, פרוס לפרוסות

2 פרוסות לחם קלויות

(צילום: נועה קליין) (צילום: נועה קליין)
(צילום: נועה קליין)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן.
  2. משרים את העגבניות המיובשות בסיר עם מים חמים עד שהן נעשות רכות, במשך כ-15-10דקות.
  3. בינתיים, גורסים את הלחם לפירורים. מסננים את האנשובי מהשמן, וחותכים אותו לרצועות.
  4. יוצקים 3 כפות שמן זית על מחבת נון סטיק 3ומטגנים את פרוסות האנשובי, השום והצ'ילי.
  5. מייבשים היטב את העגבניות המיובשות מהמים עם נייר מטבח, פורסים אותן לשורות ומוסיפים למחבת למספר דקות עם שאר המרכיבים.
  6. במחבת חדשה עם 3 כפות שמן זית מטגנים את פירורי הלחם עד לקבלת גוון שחום ומרקם קראנצ'י. מוסיפים את הפסטה המוכנה למחבת עם הרוטב, ומבשלים את כל התערובת במשך מספר דקות.
  7. יוצקים פנימה כמה כפות מים (לפי הצורך), וממשיכים לבשל במשך מספר דקות.
  8. מכבים את האש, מוסיפים לתערובת את פירורי הלחם ומגישים חם.

 

לחם קראנצ'י אפוי

המצרכים:

500 גר' קמח

300 גר' מים

10 גר' מלח

4 גר' שמרים טריים

(צילום: נועה קליין) (צילום: נועה קליין)
(צילום: נועה קליין)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה, ולשים לבצק. מעבירים לקערה מכוסה במגבת, ומניחים בצד במשך 6 שעות. לשים את הבצק, עוטפים אותו במגבת ומניחים אותו בצד לשעתיים.  
  2. אופים את הלחם - מחממים את התנור ל-240 מעלות, ומניחים בפנים סיר שקוף שמיועד לאפייה בתנור.
  3. כשטמפרטורת התנור מגיעה ל-240 מעלות, מעבירים את הבצק (ללא המגבת) לסיר השקוף, אוטמים עם מכסה ומחזירים לתנור למשך 35 דקות בישול.
  4. מסירים את המכסה, ומבשלים במשך 15 דקות נוספות עד שכיפת הבצק מקבלת גוון זהוב.
  5. כשהלחם מוכן, המתינו מספר דקות לפני שתחתכו אותו, הוא רותח מבפנים.

    המתכונים באדיבות מותג הכלים "שקל בית המותגים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועה קליין
במיוחד לחורף. תבשיל פסטה איטלקי עם עגבניות מיובשות ואנשובי
צילום: נועה קליין
מומלצים