"אכלתי עגבנייה ב-24 דולר"
ביקורת נוקבת של הניו יורק פוסט על מחיר מנה של עגבנייה במסעדה של אייל שני בניו יורק. "אפשר לקרוא למקום 'הפרייארים'. הבדיחה על חשבוננו"
מסעדת "הסלון" (HaSalon) של השף אייל שני, נפתחה במנהטן לפני כשלושה חודשים ומהרגע הראשון הפכה לתופעה יוצאת דופן: מקום יוקרתי עם וייב מזרח־תיכוני חזק, כולל ריקודים על השולחנות אחרי עשר בערב - שכדי לאכול בו צריך להיות מעשירי העיר.
עוד כתבות בערוץ האוכל:
- האיש מאחורי המסעדה הטובה בעולם
- מסעדה נוספת לאסף גרניט בפריז, אייל שני פתח את מסעדת צפון אברקסס בוינה
- אחרי 13 שנה: מסעדת "מל ומישל" נסגרת
לעיתונים הניו־יורקיים העסוקים לקח קצת זמן לטפל בה, אבל בשבוע שעבר הנחית ה"ניו־יורק פוסט" ביקורת קטלנית על המקום, בין היתר בגלל שגובים בו 24 דולר על עגבנייה חתוכה שעליה שמן זית ומלח. "זו הייתה עגבנייה טעימה מאוד, אין ספק, אבל רחוקה מאוד מהעגבניות הטעימות ביותר שאכלתי", כתב מבקר האוכל של הפוסט, סטיב קוזו.
גם שאר המחירים בתפריט יכולים לגרום לעיוורון זמני. נקניקיית תמנון? 59 דולר. דג באס? 149. למען האיזון, קוזו החמיא לכמה מהמנות ואמר כי הן שוות את המחיר, בעיקר סטייק מצוין ב־79 דולר. אבל השורה התחתונה שלו הייתה: "במקום 'הסלון' אפשר היה לקרוא למקום 'הפראיירים'. הבדיחה על חשבוננו".
שותפו של שני, שחר סגל, העלה בסוף השבוע לטוויטר צילום של מכתב נאצה אנטישמי שהגיע למסעדה והיה מיועד לאייל שני. תחת הכותרת הענקית ASSHOLE, נכתב: "רוב האמריקאים שונאים את ישראל. רק יהודונים טיפשים יאכלו במסעדה היקרה מדי שלך. יהודונים לא משלמים לעובדים, לא משלמים מסים, האורתודוכסים מפיצים חצבת ואונסים את ילדיהם. ימיו של 'הסלון' ספורים".