שתף קטע נבחר

3 מתכונים להמבורגר אחד

עם פטריות ובצל מעל, בסגנון אסייתי עם מיונז וואסבי וגם המבורגר מאסאדו: שלושה מתכונים של המבורגרים שיגרמו לכם להזיל ריר. ואף מילה על צ'יפס

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

המבורגר קלאסי עם תוספת פטריות ובצל

מתכון של השף שאול בן אדרת, ממסעדת ה"התרנגול הכחול" 

 

המצרכים (ל-5 מנות):

500 גר' צוואר בקר טחון בטחינה בינונית

500 גר' שפונדרה בקר, מפורק מהעצם וטחון גס

1/2 כפית מלח

1 כפית מלאה פלפל גרוס

להגשה -

1 בצל סגול, פרוס לטבעות דקות

5 פטריות שמפניון, חתוכות לרבעים

חופן פטריות שימאג'י, חתוכות לרבעים

100 גר' חזה אווז, פרוס לפרוסות דקות - לא חובה 

2-3 שיני שום, קלופות וחתוכות דק

שמן זית, להקפצה

מלח, פלפל

5 לחמניות המבורגר (עגולות ורחבות)

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות - מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות המבורגר במשקל של 200 גרם ליחידה. צורבים את הקציצות על מחבת או גריל עד לדרגת העשייה הרצויה.
  2. הגשה - במחבת מחוממת עם שמן זית מטגנים מעט את השום, מוסיפים את הבצל ואת הפטריות ומטגנים את הכל עד להשחמה קלה ומתבלים במלח ופלפל. צולים את פרוסות חזה האווז משני הצדדים על הפלנצ'ה במשך מספר דקות. 
  3. חוצים לחמניית המבורגר לחצי (אבל לא עד הסוף), מניחים מעל את הקציצה ומעליה שמים את תערובת הפטריות ואת פרוסות האווז ומגישים חם.  
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

המבורגר אסייתי בלחמניית באן

מתכון של השף שאול בן אדרת, ממסעדת "מיסטר אנד מיסיס לי"

 

המצרכים (ל-5 מנות):

500 גר' צוואר בקר, טחון טחינה בינונית

500 גר' שפונדרה בקר, מפורק מהעצם וטחון גס

2 כפות רוטב צדפות

2 כפות ג'ינג'ר כתוש קצוץ

1 כף שום קצוץ

2 כפות סויה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס

לסלט כרוב אסייתי -

2 כוסות כרוב אדום, קצוץ הכי דק שניתן

2 כפות סויה

2 כפיות שמן שומשום

2 כפות שומשום קלוי

2 כפיות דבש

20 עלי נענע מופרדים

1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס

מיץ מ-1 ליים

למיונז וואסבי -

2 כפות אבקת וואסבי או ממרח וואסבי

2 כפות מים חמים

8 כפות מיונז

2 כפות מיץ לימון

2 כפות עירית קצוצה

להגשה-

לחמניית באן מאודה (ניתן למצוא בחנויות האסייתיות)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות - מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה, ויוצרים קציצות המבורגר במשקל של 200 גרם ליחידה.
  2. צורבים את הקציצות על מחבת גריל עד לדרגת העשייה הרצויה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מכינים את סלט הכרוב - מערבבים את כל המרכיבים בקערה, ונותנים לתערובת לנוח במשך כ-1/4 שעה לפני הגשה.
  4. מכינים את מיונז הוואסבי - מערבבים את אבקת הוואסבי והמים עד לקבלת תערובת אחדיה. מוסיפים את המיונז, הלימון והעירית ומערבבים היטב.
  5. הגשה - בלחמניית באן מאודה מורחים מיונז וואסבי. מניחים מעל את קציצת המבורגר ואת סלט הכרוב האסייתי, ומגישים.

 

המבורגר "מייק קרטר"

מתכון של מסעדת גורדוס

 

המצרכים (ל-7 קציצות):

1/2 ק"ג נתח אסאדו, טחון גס

1/4 ק"ג נתח שפונדרה, טחון גס

200 גר' בצל מטוגן טחון

מלח, פלפל - לפי הטעם

לתוספות מעל ההמבורגר -

1 בצל, קצוץ גס ומטוגן

פרוסה אחת של גבינת צ'דר

לטבעות בצל -

1 בצל, פרוס ל-3 פרוסות

אבקת טמפורה מוכנה או תערובת של קמח עם סודה או עם בירה

מלח, פלפל

להגשה -

לחמניית המבורגר, עגולה ורחבה

מיונז

חסה

עגבניה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות - מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  2. יוצרים ביד או באמצעות רינג קציצות המבורגר לפי הגודל הרצוי, מניחים על הגריל וצולים עד למידת העשייה הרצויה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מכינים את התוספות - מסדרים מעל ההמבורגר את הבצל המטוגן ואת גבינת הצ'דר.
  4. מכינים את טבעות הבצל - מטגנים 3 טבעות בצל בבלילת טמפורה (אפשר לקנות אבקת טמפורה מוכנה, או להכין על ידי ערבוב של קמח עם סודה או בירה עד להגעת הסמיכות הרצויה, ולהוסיף תבלינים לפי הטעם).
  5. הגשה - על לחמנייה מורחים מיונז ושמים את החסה, העגבניה וההמבורגר עם התוספות. מסדרים מעל את טבעות הבצל ומגישים לצד צ'יפס תפוחי אדמה או צ'יפס בטטה, סלט קיסר, או תפוח אדמה אפוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכון להמבורגר אסייתי של שאול בן אדרת
צילום: ירון ברנר
מומלצים