שתף קטע נבחר

כך תכינו סמבוסק ובלינצ'ס

מהגליל בתיאבון: חיכיתם עד הרגע האחרון? קבלו מתכונים לבלינצ'ס, לסמבוסק גבינות, לסלט עם פירות ועוד ממסעדות בגליל המערבי

סמבוסק גבינה וזיתים

אבתיסאם פארס, אירוח דרוזי ביתי

 

המצרכים (40-50 סמבוסקים):

1 ק"ג קמח

1.5 כוס שמן תירס

1 כוס שומשום לבן

1 כפית קטנה סוכר

1 כפית קטנה מלח

1 כפית קטנה שמרים

1 כפית זעתר טחון

מים פושרים

למילוי -

250 גר' גבינה מגורדת, מסוג שאוהבים

1 כוס זיתים מגולענים וחתוכים

מתכונים מהגליל לשבועות (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק, ומוסיפים מים פושרים בהדרגה ולשים עד שנוצר בצק.
  2. מערבבים היטב את הגבינה והזיתים.
  3. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים וממלאים בתערובת הגבינה והזיתים.
  4. מקפלים וסוגרים היטב את הסמבוסק.
  5. מטגנים בשמן עמוק וחם.

 

 

בלינצ'ס שמנת פטריות

מסעדת "פינגווין"

 

המצרכים: 

לבלילה -

2 ביצים

300 גר' קמח

400 מ"ל חלב

50 מ"ל אבקת סודה לשתייה

1 כף סוכר

1 כף שמן

לרוטב שמנת פטריות -

400 גר' פטריות שמפיניון טריות

1 ליטר שמנת מתוקה (4 כוסות)

מעט אגוז מוסקט כפית

70 גר' קמח

 

מתכונים מהגליל לשבועות (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. מחממים מחבת עד שנהיית לוהטת, מוזגים כמצקת מהבלילה, בכל פעם ומכינים את הבלינצ'ס.
  3. להכנת הרוטב - מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מטגנים את הפטריות. מוסיפים את השמנת, קמח ואת שאר המרכיבים. לאחר שהרוטב מצטמצם, מוסיפים מלח לפי הטעם.

 

קריספי עלה פסטה עם קציפת חציל

מסעדת "בנחלה"


 

המצרכים (ל-4 מנות):

לקציפת החציל - 

200 גר' חציל קלוי על קליפתו בגריל

250 גר' גבינת עיזים

200 גר' שמנת מתוקה

3 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

לבצק פסטה - 

500 גר' קמח

3 ביצים + 2 חלמונים

2 כפות שמן זית

לסלסת העגבניות -

2 עגבניות מרוקנות מתוכנן

חופן פטרוזיליה

10 זיתי טאסוס מגורענים

1 שן שום, כתושה

1 בצל סגול קטן חתוך דק

לתיבול - שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. לקציפת חציל - מקלפים את החציל הקלוי, בעודו חם. מקציפים השמנת המתוקה. טוחנים במעבד מזון את החציל עם גבינת העזים, שמן זית ומיץ לימון. מקפלים יחד את השמנת אל תערובת החצילים.
  2. לבצק פסטה - מעבדים את כל המצרכים במעבד מזון עד שמתקבל בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה. מרדדים במרדדת פסטה מס' 8.
  3. לסלסת עגבניות - קוצצים את כל מרכיבי הסלסה ומתבלים לפי הטעם.
  4. הרכבת המנה - מניחים על צלחת עלה פסטה, מזלפים את קציפת החציל ומעליו את סלסת העגבניות.

 

קרפ ים תיכוני

מחלבת אלטו

 

המצרכים:

לקרפ - 

300 מ"ל חלב עיזים

60 גרם גאודה עיזים מגורדת

2 ביצים

10 גר' מלח

3 גרם פלפל שחור גרוס

1 שן שום, כתושה (כפית שן פרוס)

40 גר' שמן זית

200 גר' קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

לסלסת עגבניות -

עגבנייה חתוכה לקוביות

חופן פטרוזיליה

לתיבול - מיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל.

למילוי -

1 כף לאבנה עיזים

3 פרוסות חציל קלוי

מעט שמן זית

מעט זעתר

מעט סומאק

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את קרפ - מערבבים את כל מצרכי הקרפ במעבד מזון. את הקמח ואבקת האפייה מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול. יוצקים למחבת חמה ומשומנת, כמצקת מהבלילה, בכל פעם ומכינים את הקרפ.
  2. מכינים את סלסת העגבניות - קוצצים את כל מרכיבי הסלסה ומתבלים לפי הטעם.
  3. הגשה - מניחים את הקרפ על צלחת הגשה. מורחים כף לאבנה בפס במרכז הקרפ, מפזרים שמן זית, זעתר ו-3 פרוסות חציל קלוי. סוגרים מעטפת והופכים. מורחים על הקרפ פס לאבנה נוסף, ומפזרים מסלסת העגבניות ומעט סומאק. מגישים עם סלט סלסת עגבניות.

  

סלט ירוק עם גבינת סולוגוני גיאורגית, ענבים ואפרסקים

מסעדת "שותא"

 

המצרכים (ל-4 מנות):

עלים שטופים ונקיים מחסה סלנובה אחת

חופן עלי בייבי

חופן עלי תרד בייבי

8 עלי נענע

1/2 צרור פטרוזיליה

5 אפרסקים מגולענים ופרוסים לרבעים

אשכול ענבים ירוקים או שחורים מופרדים מהגבעול

300 גר' גבינת סולוגוני גאורגית (ניתן להשתמש גם בפרמז׳ן) פרוסה בקולפן

לרוטב -

1/2 תפוז סחוט

1/2 לימון סחוט

מעט שמן זית

מלח גס לפי הטעם

מעט פלפל גרוס

מתכונים מהגליל לשבועות (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הסלט ומעבירים לקערת הגשה. טרם ההגשה שופכים מעל את מיץ התפוזים והלימון, מלח ופלפל גרוס, ומפזרים מעל את הגבינה.

 

המתכונים באדיבות מיזם "אוצרות הגליל"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
מתכונים לבלינצ'ס ועוד לחג השבועות
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים