שתף קטע נבחר

המתכון היומי: מה עושים עם הילדים במטבח? פיצה!

פיצה קלאסית פשוטה, פיצה עם בשר וגם בצק פיצה ממולא בשוקולד חלב ולבן: נכנסתם עם הילדים למטבח? תנו להם ללוש, למדו אותם סבלנות מהי בזמן שהבצק תופח והכניסו לבית ניחוחות אופטימיים של אפייה

בצק בסיסי לפיצה

המצרכים:

 

750 גר' קמח 00

400 מ"ל מים

7 גר' שמרים יבשים

15 גר' מלח

20 גר' סוכר

10 מ"ל שמן זית

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל החומרים מלבד המלח בתוך קערה או בעזרת מיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת מסה אחידה.
  2. מוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עד שהוא נטמע לחלוטין בבצק והעיסה הומוגנית.
  3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, נותנים לה לנוח כחצי שעה ומכניסים למקרר ללילה שלם.
  4. למחרת, מוציאים את העיסה ומחלקים אותה לכדורים במשקל 130 גרם כל כדור.
  5. מסדרים את הכדורים על משטח מקומח קלות, ומעבירים להתפחה במקרר למשך לילה.
  6. ביום שלמחרת פותחים כל כדור למשטח חלק, מפזרים מעל את התוספת הרצויה, מעבירים לתנור שחומם מראש לחום מירבי ואופים 10-7 דקות.

 

*מי שרוצה לקצר את זמן התפיחה הארוך של הבצק יכול להכפיל את כמות השמרים (כל שאר המצרכים נשארים כפי שהם) ואז לתת לבצק לתפוח רק 2-3 שעות טרם האפייה

 

פיצה נפוליטנית קלאסית

המצרכים:

1 בקבוק מחית עגבניות

8 עגבניות מגי, חצויות

1 ראש שום, מפורק לשיניים

1 כוס שמן זית

צרור טימין

חופן עלי בזיליקום

חופן מוצרלה, מגוררת

קורט מלח

קורט סוכר

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מזלפים מעל העגבניות החצויות מעט שמן זית, מלח וסוכר. אופים בתנור בחום נמוך למשך שעה עד לקבלת עגבניות חצי אפויות.
  2. מבשלים את שיני השום במחבת עם שמן זית וטימין בחום נמוך מאוד, עד לקבלת שום קונפי. מורחים את הפסטה בעדינות על משטח הבצק, מפזרים מעל את המוצרלה, כמה עגבניות, את הקונפי שום וכמה עלי בזיליקום.
  3. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (220 מעלות), ואופים 10-7 דקות (תלוי בתנור שלכם). מוציאים וזוללים כל עוד הפיצה חמה.

 

פיצה לחמעג'ון

המצרכים:

למלית -

150 גר' בשר בקר טחון

1/2 1 כפות רכז רימונים

1/2 כפית בהרט

1/4 כפית כמון

1 כפית שטוחה מלח

חופן קטן של צנוברים

1 כף שמן זית

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מקפלים את קצוות יריעת הבצק לצורת "גלים" (כמו בתמונה), כך שייווצרו דפנות בגובה סנטימטר.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המלית ומניחים בחלק השקוע שנוצר בבצק.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום מירבי במשך כ-10 דקות.

 

מאפה מבצק פיצה ממולא שוקולד

המצרכים:

50 גר' מטבעות שוקולד חלב לאפייה

50 גר' מטבעות שוקולד לבן לאפייה

מעט אבקת סוכר

מעט אבקת קקאו

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. פותחים יריעת בצק ומסדרים במרכזה את השוקולד.
    גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מקפלים את הבצק לצורת חצי סהר, ומהדקים את הקצוות בצורת "גלים".
    גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום מירבי במשך כ-10 דקות עד להשחמה קלה של הבצק.
  4. מוציאים את המאפה מהתנור, ובעזרת מסננת דקה מפזרים מעל את אבקת הסוכר ואת אבקת הקקאו, ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
3 מתכונים לפיצה
צילום: ירון ברנר
מומלצים