שתף קטע נבחר
 

גבינות טבעוניות: מתכונים ליוגורט, לבנה וקוטג'

אפשר גם טבעוני: כך תכינו יוגורט, לבנה וקוטג' מחלב סויה וטופו

 (מיץ מרק)
(מיץ מרק)
 

גם אלו שנמנעים מצריכת מוצרי חלב, יכולים ליהנות מתחליפים לא פחות טובים: כך תכינו יוגורט, קוטג' ולבנה טבעוניים.

 

יוגורט ביתי 

המצרכים:

1 ליטר חלב סויה

2 כפיות מלח (או כמות אחרת, לפי הטעם)

1 כף מחמצת מיוגורט מוכן או קנוי, או כפית אבקה פרוביוטית

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תערובת היוגורט - בסיר בינוני, מחממים את חלב הסויה לטמפרטורה של 45 מעלות. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים מלח ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת את המחמצת ומערבבים היטב פעם נוספת.  
  2. יוצקים את החלב לכלים אטומים שמתאימים לאחסון במקרר, וסוגרים היטב עם מכסה (אם היוגורט משמש להכנת לבנה או קוטג', אפשר להשאירו בסיר עם מכסה).
  3. מכינים מראש "אינקובטור" ליוגורט - מחממים תנור לטמפרטורה של כ-50 מעלות, ומכבים. מכניסים פנימה את המיכלים עם היוגורט, ונותנים לו לנוח בתוך התנור החם בין 12-6 שעות.
  4. היוגורט מוכן כשכל החלב התמצק, וכמעט אין מים חופשיים מלבד שכבה דקה של נוזל צלול יותר.
  5. כשהתערובת מוכנה, מאחסנים אותה בקירור במשך כמה שעות.

 

 

לבנה

המצרכים:

300 גר' יוגורט מוכן 

מעט מלח

מעט מלח לימון או מיץ מלימון אחד טרי

שמן זית וזעתר (לא חובה)

 

אופן ההכנה:
  1. מעבירים את היוגורט לבד סינון שמיועד לגבינה או לבד חיתול טטרה (כמו החיתול של התינוקות), ומטפטפים במשך מספר שעות עד שמגיעים לקשיות הרצויה (מי שאוהב גבינה יותר יבשה, שיניח משקולת מעל).
  2. מוציאים את הגבינה מהבד לקערה, ומתבלים במלח. מי שרוצה תוספת חמיצות, שיוסיף מעט מלח לימון או מיץ לימון (יש לקחת בחשבון שמיץ לימון יוסיף נוזל למרקם הלבנה). אם תרצו מרקם יותר חלק ואחיד, תעבירו את הלבנה עיבוד קל בבלנדר (ידני יהיה מצויין).
  3. כשאני מעבירה את הגבינה מהבד לקופסאת אחסון, אני נוהגת ליצור שכבות של שמן זית וזעתר בין שכבות הגבינה, אך בהחלט אפשר להשאיר אותה גם נייטרלית.

  

קוטג'

המצרכים:

1 חבילת טופו רך

300 גר' יוגורט מוכן

1/2 כפית מלח

מיץ מחצי לימון קטן

3-2 כפות חלב סויה

 (מיץ מרק)
(מיץ מרק)
 

המצרכים:

  1. חותכים את הטופו לקוביות בינוניות, ומייבשים בעזרת מגבת מטבח. לאחר הייבוש, מפוררים את הקוביות לגודל הרצוי.
  2. בקערה, מערבבים את פירורי הטופו עם המלח, הלימון והסויה ומשהים אותם בתערובת במשך כ-10 דקות.
  3. מוסיפים פנימה את היוגורט, ומערבבים היטב. מכניסים למקרר למשך כמה שעות לספיגת טעמים.

 

צזיקי

מטבל יווני, מרענן והכי חשוב - קל מאוד להכנה.

 

המצרכים:

כ-300 גר' יוגורט מוכן

3-2 מלפפונים בינוניים

3-2 שיני שום כתושות

2 כפות "טופוטי" בסגנון שמנת

1 כף נענע יבשה או שמיר טרי, קצוץ דק

מלח - לפי הטעם

 (מיץ מרק)
(מיץ מרק)
 

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את המלפפונים דק מאוד.
  2. בקערה בינונית, מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ומגישים.

 

 

המתכונים באדיבות יוספה בן כהן, שפית רשת המסעדות הטבעונית "מיץ מרק"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיץ מרק
קוטג' טבעוני בהכנה ביתית
מיץ מרק
מומלצים