שתף קטע נבחר

לא לבשל כרובית במיקרוגל: 5 מזונות שאכלתם לא נכון

אוכלים בריא ועדיין סובלים מחסרים תזונתיים? דיאטנית מספרת על חמישה מזונות שאכילתם בזמן ובדרך הנכונה תקפיץ את הערכים התזונתיים, ומסבירה למה

בשיתוף "מגדלי הים התיכון"


לקבל הכי הרבה מהמזון שאנחנו אוכלים. רבים אוכלים את המאכלים הנכונים והמומלצים ועדיין סובלים מחוסרים תזונתיים.

 

במיוחד בגיל מבוגר כאשר הגוף משתנה ומזונות שהיינו רגילים לאכול פתאום גורמים לתחושת אי נוחות, חשוב למצות עד כמה שאפשר את הערכים התזונתיים מהתזונה היומית, שלעיתים מוגבלת.

 

לפניכם חמש המלצות למזונות שכולם אוכלים אולם טיפול מתאים בהם יעלה את הערכים התזונתיים ויעזור לספיגתם היעילה בגוף. 

 

עוד במדור 60 פלוס:  

מניסיונן: המלצות לשנה אזרחית טובה יותר

גם בגיל 80: למה אימוני משקולות חשובים בכל גיל

מחקר מצא: אלו התכונות של האנשים שחצו את גיל 90

 

טיגון קצר יקפיץ את הערכים התזונתיים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
טיגון קצר יקפיץ את הערכים התזונתיים(צילום: shutterstock)
 

גזר ופלפלים אדומים: לטגן בשביל התזונה

גזר ופלפל אדום טריים עשירים בסיבים וערכים תזונתיים. מחקר בריטי שפורסם מצא כי באכילת גזר טרי הגוף סופג כ-11% מהבטא קורטן המצוי בו, אולם אם נטגן את אותו גזר, קלות, הערכים יקפצו ל-75%.

 

מחקר אחר שבדק פלפלים אדומים מצא כי אידוי או בישול במים רותחים יגרמו לדילול של עד 60% בערכי הבטא-קורטן, נוגדי החימצון וויטמין C המצויים בפלפלים זאת לעומת איבוד של 18% כאשר שיטת הבישול היא טיגון.

 

קרם פנים על בסיס מלפפון (צילום: shutterstock)
לא לשפוך את המים שמצטברים על היוגורט(צילום: shutterstock)
 

יוגורט: לא לשפוך את המים שמעל

מי לא פגש את הנוזל המימי חלבי המצוי מעל היוגורט ברגע שאנו פותחים את המכסה? רובנו נוטים לשפוך את אותו נוזל לכיור, וחבל.

 

הנוזל המימי הזה הוא מי גבינה העשירים בחלבון, אשלגן, סידן וויטמין B12, במקום לשפוך ערבבו את הנוזל בעדינות חזרה ליוגורט וכך לא תאבדו את הרכיבים התזונתיים החשובים. 

 

העדיפו אפייה או אידוי לשמירה על הערכים התזונתיים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
העדיפו אפייה או אידוי לשמירה על הערכים התזונתיים(צילום: shutterstock)
 

כרובית: הירק היחיד שעדיף לא לרכך במיקרוגל

רבים אוהבים לבשל או לרכך ירקות בעזרת המיקרוגל. לצד המצדדים בשימוש במכשיר להכנת ירקות בשל יתרונות המהירות ושימור הרכיבים המזינים בצורת טיפול זאת מחקר ספרדי מצא כי כרובית אשר רוככה במיקרוגל איבדה כ-50% מנוגדי החימצון המצויים בה.

 

החוקרים הוסיפו כי ירקות אחרים, מלבד כרובית, אכן שומרים, פחות או יותר, על הערכים התזונתיים שלהם אולם כרובית עדיף לאפות, לבשל במים או לאדות בשביל לשמור וליהנות מערכיה התזונתיים. 

 

עדיף לאכול בסוף הארוחה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עדיף לאכול בסוף הארוחה(צילום: shutterstock)
 

לחם: בסוף הארוחה יוריד סוכר

מחקר שפורסם ב- Diabetes Care האמריקאי, מצא כי אכילת פחמימות, כמו מנת הלחם המוגשת בתחילת הארוחה במסעדה, מעלה את רמת הסוכר בדם באופן משמעותי כאשר היא נאכלת על קיבה ריקה.

 

לעומת זאת, אם תאכלו ראשית ירקות וחלבון ורק לאחר מכן את הלחם רמת הסוכר בדם צפויה להיות נמוכה ב-40% במשך שעתיים לאחר הארוחה, מה שיגרום לתחושת שובע ארוכה יותר.  

 

הסלט שלכם יצא משקית? תשטפו (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הסלט שלכם יצא משקית? תשטפו(צילום: shutterstock)

סלט בשקית: תשטפו לפני השימוש

בשנים האחרונות אפשר למצוא יותר ויותר על מדפי המרכול ירקות חתוכים, שטופים ומוכנים לסלט. רק להכניס לקערה ולהוסיף רוטב. אולם חוקרים מבריטניה בדקו ומצאו שיש לשטוף ולנקות את רכיבי הסלט המוכנים מחשש למחלות.

 

החוקרים מצאו כי בתהליך של 5 ימי קירור מצטברים בשקיות הסלטים המוכנים נוזלים העלולים להכיל את חיידקי סלמונלה.

 

על פי המחקר בשקיות שנבדקו נמצאו ריכוזי חיידקי סלמונלה הגדולים ב-110% מהרמה המומלצת.

 

החוקרים המליצו כי למרות העובדה שאותם סלטים כבר שטופים,חשוב לשטוף, לנקות ולהוציא את העלים הרקובים לפני השימוש ובכך למנוע את הסכנה.

 

 

 

 

הכותבת הינה דיאטנית קלינית

 

 

 

קפה: לא גרוע כמו שחשבתם. ד"ר איתי גל ב-60 שניות על קפה 

בשיתוף "מגדלי הים התיכון" 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי הים התיכון
צילום: shutterstock
לקבל הכי הרבה ערכים תזונתיים מהאוכל
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים