עומסים כבדים והיסטריית ביצים: כך נראות הקניות לפסח לפני הסגר
בשופרסל וביינות ביתן דיווחו על תורים ארוכים במיוחד הערב, לאחר פרסום הכוונה לאסור יציאה מהערים ממחר ב-16:00. גם לפני כן נרשמו עומסים. למרכולים הגיעו לקוחות שביקשו לערוך קניות לסדר מצומצם. "יש לי 11 נכדים - וחודש לא ראיתי אותם", סיפרה אחת הקונות. תיעוד מהסופרמרקטים
עומסים כבדים ברשתות המזון, לאחר הפרסומים לפיהם ככל הנראה יוטל סגר ממחר ב-16:00 אחר הצהריים, סגר שבמסגרתו לא ניתן יהיה לצאת מהערים עד יום שישי בבוקר: הערב ניכרים עומסים כבדים בשופרסל, וביינות ביתן דיווחו על תורים ארוכים מחוץ לסניפים.
חלק מהרשתות הודיעו שיפתחו עוד סניפים במתכונת של 24 שעות. ביינות ביתן אמרו ל-ynet: "ברגע שהכריזו על סגר ועוצר התחילו לזרום קונים לחנויות. המילה סגר מפחידה אנשים. צרכנים קונים ביצים בכמויות. ירקות, עוף, בשר. לצד המחסור בביצים, כבר מסתמן גם מחסור במצות. צרכנים קונים יותר מתחילת החודש גם כי כל אחד עושה סדר בביתו".
גם הבוקר ובצהריים היו עומסים רבים, אך אלו רק התגברו בשעות אחר הצהריים והערב. בצהריים עשרות לקוחות, רובם עטויי מסכות, עמדו היום (ב') בסבלנות לאורך עשרות מטרים בחניה של סופר מרקט יוחננוף באזור התעשיה סגולה. על מנת להקל עליהם את ההמתנה בחום עברו ביניהם העובדים וחילקו להם שתיה קרה. גם בכניסה חיכו להם בקבוקי שתייה קלה ועוגיות. בכניסה התבקש כל לקוח לנקות את ידיו באלכוג'ל ונבדק שהמסכה שלו מונחת היטב על הפנים. כך נראות קניות לחג הפסח תחת מגפת הקורונה.
בימי שגרה הסופר עמוס גם ללא מקדם החג, אבל לא היום. רק לקוחות מעטים נמצאים בפנים, ובכל פעם שאחד יוצא – מישהו מהתור נכנס במקומו. האזור המבוקש ביותר, מדף הביצים, עומד ריק. זה לא שאין ביצים בסופר, הן פשוט מוסתרות כדי למנוע עימותים בין לקוחות. ניתן לקנות ביצים בקופות, אבל כל לקוח מוגבל בכמות.
נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים
פורסם לוח הבגרויות החדש: אלו המיקודים
5 חולים נוספים מתו מקורונה - מניין הקורבנות עלה ל-56
חנויות ואז קניונים: באירופה כבר יש לו"ז חזרה לשגרה
"לא רוצים נדבות, רוצים פיצויים": מחאת העצמאים הגיעה לכנסת
עקב משבר הקורונה: בנק ישראל הוריד את הריבית ל-0.1%
בתוך הסניף הושק שירות חדש של "פיק אפ" שבאמצעותו הלקוח מזמין מוצרים בטלפון כדי להימנע מחשיפה והידבקות חלילה בנגיף, וכשהוא בא לאסוך מחכה לו הקניות בחניה.
ירח רייס מפתח תקווה, שהמתין 40 דקות בתור, אומר: "אנשים מתנהגים יפה. חלקם לא ממושמעים ובאים בלי מסכות, אבל פה לא נותנים להיכנס. באתי לקנות ירקות לחג, וביצים כמובן. אני מתאר לעצמי שלא יהיה, אבל עשינו קניות מוקדמות והכל בסדר. יש לכולם זמן, אף אחד לא עובד".
ורד קדוש הגיעה למקום ממודיעין וחיכתה יותר משעה: "הדבר העיקרי שחסר כרגע זה ביצים ובשר. אני כבר שעה בתור אבל לא קשה לי. הכל באהבה. אין מה לעשות, זה המצב ומקבלים את זה באהבה. רוצים שיהיה לזה סוף. כי קשה העניין של עבודה ופרנסה".
לליזה מלכה, שחיכתה שעה וחצי בתור, מפתח תקווה יש שלושה ילדים נשואים ו-11 נכדים, אך את החג, היא אומרת בעצב, תעשה לבד: "באתי לקנות כמה דברים בקטנה כי אני לבד. זה מאוד מצער. אבל אין ברירה, זה מה שיש. צריך לקבל הכול באהבה וסבלנות. אני מאוד אומרת מתגעגעת לילדים ולנכדים. כמעט חודש לא ראיתי אותם".
סדר ראשון בבני ברק, בלי ההורים
בבני ברק, חרף הסגר, יצאו רבים לערוך קניות אחרונות לפני ליל הסדר. ברשתות השיווק שמר הרוב המוחלט על הנחיות משרד הבריאות: הם עמדו בחוץ ובמרחק של שני מטרים אחד מהשני. בנימין, תושב העיר, סיפר: "אני לא יוצא הרבה כי יש לי את רוב הדברים. יצאתי לקניות אחרונות. אני תמיד עושה חג בבית, אז לי אין בעיה, אבל לאחרים קשה. זה לא נורא, נעבור את זה בעזרת השם".
גם רחלי, שעברה לבני ברק בחודשים האחרונים מירושלים, ערכה קניות עם בעלה הטרי: "חיכינו הרבה זמן כדי להיכנס לסופר, 40 דקות. בתוך הסופר משתדלים מאוד לשמור על מרווחים ונוגעים רק עם כפפות. האנשים מאוד נחמדים כי כולם מבינים את המצב. בגלל הנסיבות אנחנו עושים סדר ראשון אחרי החתונה בבית שלנו בבני ברק ולא אצל ההורים".
בכניסה לסניף שופרסל תלפיות בירושלים עמד המנהל מוטי נסים על מנת לשמור על ההנחיות והסדר. לידו נמצא מאבטח שבודק חום לכל אחד ואחת. השניים סופרים את הלקוחות בתוך הסופרמרקט על מנת לאפשר ללקוחות חדשים להיכנס.
"הרגה אותנו הקורונה הזאת", אמר דוד זקן, אחד הלקוחות. "להיות קשור כל היום בבית, לא לראות את הילדים ואת הנכדים, זה לא קל. אבל נעבור את זה. עם ישראל חזק".
גם כאן, רק בקופה הראשית ניתן להשיג את המצרך הנדיר של הימים האחרונים –הביצים. הקופאית הראשית כורזת ללקוחות שמלבד ביצים שיגיעו בקרוב, ניתן לרכוש גם מסכות.
אביגיל, תושבת ירושלים, אומרת: "עוד לא חיפשתי את הביצים. אני מקווה שיש. בינתיים קניתי בשר ודגים. המצב הוא בעיקר עצוב – יש אנשים שאין להם מה לאכול בחג".