שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

מתוחכמות: לחמניות אמנטל, זיתים וזרעי כוסברה

יעל גרטי מזמינה אתכם להכין לחמניות שמכילות קמח שיפון, גבינת אמנטל, זיתי קלמטה וזרעי כוסברה. שילוב מתוחכם וממכר

מרגע שפגשתי בלחם הזיתים והאמנטל המעולה הנמכר בסניפי "לחם ארז" ידעתי שאנסה לאלתר מתכון בהשראתו ולהכינו בבית. התוצאה? לחמניות נהדרות, שבהן מככבים זרעי הכוסברה (כך שלא מומלץ לוותר עליהם).

 

אגב, רבים מבין אלו המתעבים כוסברה טריה, מחבבים דווקא את זרעי הכוסברה, שטעמם שונה לחלוטין, כך שאם החרמתם עד היום את הזרעים ללא סיבה ממשית, אתם מוזמנים לערוך היכרות עמם.

 

עוד מתכוני לחמים ולחמניות:

 

לחמניות אמנטל, זיתי קלמטה וזרעי כוסברה

המתכון כתוב להכנה במיקסר, אך ניתן כמובן להכין את הבצק ידנית. ההבדל היחיד הוא שהמיקסר קוצץ את הזיתים תוך כדי הלישה הארוכה, כך שאם אתם לשים את הבצק ידנית עליכם לקצוץ את הזיתים לפני הוספתם לבצק.

 

במקום שמרים טריים מקובייה אפשר להשתמש בכמות זהה של שמרים מסוג "שמרית" או בשליש-חצי הכמות שמרים יבשים. את שני הסוגים הללו ניתן לערבב ישירות עם הקמחים, אך אין לוותר על המים שבמתכון.

 

קמח שיפון ניתן להשיג במרכולים הגדולים ובכל חנויות הטבע. אם רוצים, ניתן להמירו בקמח לחם או בקמח לבן, אלא שאז כדאי להתחיל את המתכון מ-250 מ"ל מים (שלב מס' 1) ולהוסיף מים במידת הצורך. אפשר גם להמירו בקמח מלא מבלי לשנות את כמות הנוזלים. לא מומלץ להמיר את כל הקמח במתכון בקמח שיפון או בקמח מלא.

 

גבינת אמנטל ניתן לרכוש לפי משקל במעדניות שבמרכולים ובחנויות הגבינות. במקומה ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה איכותית אחרת: גאודה, קשקבל, פרמזן וכיוב'.

 

זיתי קלמטה ניתן למצוא בכל מעדנייה (שמחזיקה זיתים) או בכל דוכן זיתים בשוק. המפונקים שבחבורה מוזמנים לרכוש זיתי קלמטה מגולענים.

 

זרעי כוסברה ניתן לרכוש בכל חנות תבלינים. חשוב להשתמש בזרעים טריים ולא בזרעים שהמתינו על מדף התבלינים למעלה מחצי שנה.

 

אם רוצים, ניתן להקפיא את הלחמניות, אחרי צינון יסודי.

 

המרכיבים (להכנת 16 לחמניות):

300 (1 ו-1/4 כוסות) מ"ל מים

35 גרם שמרים טריים מקובייה

520 גרם (4 כוסות פחות 4 כפות) קמח לחם ("שטיבל" מס' 2) או קמח לבן

100 גרם (1 כוס) קמח שיפון

15 גרם (1 כף מעט גדושה) מלח

20 גרם (4 כפות שטוחות) זרעי כוסברה

70 מ"ל (מעט פחות מ-1/3 כוס) שמן זית

150 גרם גבינת אמנטל, מגוררת דק

120 גרם זיתי קלמטה, מגולענים

 

עזרים: נייר אפייה


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערת המיקסר מים ושמרים ומערבלים עם וו לישה עד להמסת השמרים.
  2. מוסיפים לקערת המיקסר שמן זית ומערבלים מעט, במהירות נמוכה.
  3. בקערה יבשה מערבבים קמח לחם, קמח שיפון, מלח וזרעי כוסברה. מוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר ולשים במהירות נמוכה. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים עד להווצרות בצק חלק ואחיד, כ-3 דקות.
  4. מוסיפים גבינת אמנטל וזיתים ולשים כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע. מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה ומניחים להתפחה במשך שעה.
  5. מכינים שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. מוציאים אוויר מן הבצק, קורצים 16 פיסות מן הבצק ומגלגלים לכדורים. מניחים על גבי התבניות, מכסים במגבות לחות ומתפיחים במשך 40-60 דקות.
  6. מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים כלי חסין חום, מלא מים עד מחציתו, בתחתית התנור.
  7. כשהתנור חם מכניסים את אחת התבניות למרכז התנור ואופים במשך 10 דקות.
  8. מוציאים את כלי המים, מנמיכים את החום ל-175 מעלות ואופים עוד 20-25 דקות או עד שתחתית הלחמניות שחומה. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים