שתף קטע נבחר

תם השיפוץ: מוזיאון ישראל בי-ם שוב נפתח

בתום 3 שנות שיפוצים, יציג מחר מוזיאון ישראל, הגדול במזה"ת, את פניו המחודשים לצד יצירות של ואן גוך, פיקאסו ומוצגי ארכיאולוגיה שונים. בתכנית: פסטיבל לילי ומפגש עם אמנים

בשלוש השנים האחרונות היה מוזיאון ישראל בירושלים פתוח רק בצורה מצומצמת ומוגבלת, בשל השיפוצים הנרחבים שנערכו במתחמו. מחר (ב') יפתח המוזיאון את שעריו המחודשים בפני הקהל הרחב.

 

מאז הקמת המוזיאון נאלצו המבקרים לטפס את האקרופוליס, מתחם תצוגות הקבע, בקיץ החם ובחורף הרטוב. במסגרת הפרויקט נחפרה מנהרה שתוביל את הקהל במישור נגיש יותר עד לאולמות הקבע. עם זאת, מיצגים כמו היכל הספר, הכולל את המגילות הגנוזות, דגם של ירושלים מימי הבית השני ואת גן הפסלים, המשיכו לפעול בתקופת העבודות, ולא פחות מחצי מיליון איש ביקרו בהם למרות השיפוצים שבמתחם.


גן הפסלים במוזיאון ישראל (צילומים: רון פלד)

 

לרגל חגיגות החנוכה המחודשת תוכננה סדרה של אירועים מיוחדים לציבור הרחב, שתתפרש על פני שבוע ימים ובה מופעי מוזיקה לצד פעילויות באולמות לכל סוגי הקהל ופסטיבל לילי. בין השאר צפויים מפגשים עם סופרים והופעות של אמני מיצג באולמות המחודשים ובגן האמנות, בהם יופיעו וידברו יהודית רביץ, יהודה פוליקר, שלמה גרוניך, אתי אנקרי, דן תורן, ניר ברעם ועוד. לפרטים נוספים ניתן לפנות לאתר המוזיאון. בנוסף, ואולי חשוב מכל, תיפתח במוזיאון תצוגת הקבע הראשונה בארץ של אמנות ישראלית.

 

דור לין, המשנה למנכ"ל המוזיאון, שפיקד על הפרויקט האדיר הזה בשלוש השנים האחרונות, אמר כי "אחד הנושאים העיקריים שהובילו אותנו בתכנון הגדלת המוזיאון היה לשמור על צביונו המקורי, אותו תכנן בשנות ה-60 האדריכל אל מנספלד". תכנון השיפוץ התבצע בשיתוף משרד אפרת-קובלסקי אדריכלים ומשרד ג'יימס קרפנטר לעיצוב.


היכל הספר ובו המגילות הגנוזות

 

ראש העיר ירושלים לשעבר, טדי קולק ז"ל, הוא שהגה את הקמת המוזיאון, שנחנך לראשונה בשנת 1965. את המנכ"ל הנוכחי, ג'יימס סניידר, ניתן לכנות "הקוסם" בזכות הצלחתו לגייס 100 מיליון דולר עבור פרויקט בסדר גודל שכזה.

 

 

רודן, גוגן ובתי כנסת מסורינאם

מדובר במוזיאון הגדול ביותר במזרח התיכון, ואחד מעשרת המוזיאונים הגדולים בעולם. המתחם שבשטחו המוזיאון פרוש על פני 80 דונם, ושטח הגלריות עצמן הוא לא פחות מ-58 דונם. במוזיאון ישנם כ-500 אלף פריטים, אם כי כמובן, לא כולם מוצגים באולמות התצוגה.


פטרוס בכלא. ציור של רמברנדט המופיע במוזיאון ישראל

 

לצד יצירות של ואן גוך, רמברנדט, פיקאסו, מאטיס, רודן וגוגן, מוצג במוזיאון

גם ספר התנ"ך העתיק בעולם. בנוסף, ניתן להתרשם בו ממשנה תורה של הרמב"ם, וניתן לסייר לאורך שדרת בתי הכנסת שעשו עלייה מאיטליה, גרמניה, הודו ואפילו מסורינאם שבאמריקה הדרומית, ולחזות במיטב מוצגי הארכיאולוגיה הארצישראלית.

 

המוזיאון נחלק לארבעה אגפים: אגף בצלאל לאמנות, אגף ברונפמן לארכיאולוגיה, אגף מנדל לאמנות ולתרבות יהודית ואגף הנוער לחינוך לאמנות. כמובן שאסור להחמיץ ביקור בשלוחותיו של המוזיאון ברחבי העיר: מוזיאון רוקפלר הנפלא ובית טיכו הסמוך לרחוב הנביאים.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסגד איראני - במוזיאון בירושלים
צילום: רון פלד
דגם של בית המקדש
צילום: רון פלד
מומלצים