שתף קטע נבחר

הבחושה האולטימטיבית: עוגת בננות וקשיו

הבננה היא פרי נגיש וזול מאוד בתקופה זו של השנה ונחשבת לפצצת אנרגיה מתוקה וטעימה. אבל לפעמים, עוד לפי שאנחנו מספיקים לתת ביס, היא כבר בשלה יתר על המידה. מה עושים? מכינים בקלות עוגה לשבת

מתכון מנצח לעוגת בננות הוא אחד הדברים שכל אחד צריך שיהיה לו. הרי מי מאיתנו לא גילה פתאום שהבננות שקנה אוטוטו ישחירו? במקום להשליכן לפח, לא מתעצלים ונכנסים למטבח. תוך ממש לא הרבה זמן, תכינו עוגה קלה ולחה.

 

טיפים:

  1. בניגוד לבצק פריך, בהכנת עוגה בחושה יש להשתמש בחמאה רכה ולא קרה מהמקרר מכיוון שהחמאה צריכה להיות במרקם המאפשר הקצפה.
  2. הביצים צריכות להיות בטמפרטורת חדר, כדי שלא יקררו את החמאה וכדי להכניס נפח לתערובת (ביצים קרות קשה יותר להקציף)
  3. יש להקפיד על ניפוי כלל החומרים היבשים במתכון. הניפוי מאוורר את הקמח ומבטיח עוגה אוורירית.
  4. רוצים לגוון? אפשר להחליף את אגוזי הקשיו באגוזי לוז; להוסיף כוס שוקולד צ'יפס; או להוסיף חצי כוס צימוקים

 

בחושה בננות ואגוזי קשיו

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייש):

1/2 1 חבילות + 1 כף (160 גרם) חמאה

1 כוס (230 גרם) סוכר חום

2 (110 גרם) ביצים שלמות

3 (300 גרם) בננות בשלות

2 כוסות (250 גרם) קמח

1/2 1 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה

קורט (2 גרם) אגוז מוסקט

קורט (2 גרם) מלח

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו, קצוצים גס

1 כפית גרידת לימון

לציפוי (לא חובה):

1 חבילת ג'לי שקוף


עוגת בננות וקשיו (צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים חמאה עם סוכר חום לתערובת אוורירית.
  2. מוסיפים ביצים בהדרגה וממשיכים להקציף.
  3. טוחנים או מועכים את הבננות למחית חלקה ומוסיפים לתערובת החמאה והביצים.
  4. מנפים אבקת אפייה, קמח ואגוז מוסקט, מוסיפים מלח ומוסיפים למיקסר. ממשיכים לערבל ולבסוף מוסיפים גרידת לימון ואגוזי קשיו קצוצים.
  5. מחלקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק.
  6. אופים כ-30 דקות בטמפ' של 160 מעלות.
  7. להקניית מראה "קונדיטורי", מכינים ג'לי שקוף עפ"י הוראות היצרן ומברישים מעט ליצירת זיגוג (גלייזינג, בעגה המקצועית).

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

רוצים לזכות באוטו? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת בננות וקשיו
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים