נימוח בפה: עוגיות טחינה
לא רק בפיתה או עם החומוס, טחינה היא מקור מצוין גם למתוקים. הנה דוגמה לעוגיות נפלאות שאפשר להכין אותן תמיד


עוגיות טחינה (צילום: שי אפגין) 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

עוגיות טחינה נימוחות

מתכון של השף איברהים ותד, "בארכה"

 

המרכיבים (ל-16 עוגיות):

1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח

כ-8 כפות (110 גרם) סוכר חום

100 גרם חמאה רכה

קליפה מגוררת מ-1 לימון

1 כפית תמצית וניל

180 מ"ל (כוס קטנה) טחינה גולמית

16 אגוזי קשיו לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למעבד מזון: קמח, סוכר, חמאה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק.
  2. מוסיפים את הטחינה וגרידת הלימון ומערבבים כ-2 דקות.
  3. מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה .
  4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים מניחים קשיו על כל כדור ולוחצים על הבצק. מסדרים על נייר אפייה.
  5. אופים למשך 12 דקות בחום של 160 מעלות.
  6. ממתינים שהעוגיות יתקררו ומפזרים אבקת סוכר מעל העוגיות. מגישים עם קפה.

 

 

  • רוצים עוד מתכוני טחינה? כנסו ל"ספיישל טחינה"

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה נימוח בפה: עוגיות טחינה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד