שתף קטע נבחר

אושרה התוכנית לבניית כפר נופש בחוף בצת

ועדה מקומית לתכנון ובנייה אישרה היום את תוכנית הבינוי של כפר הנופש בחוף. המשמעות: לאחר זמן רב שבו היתה התוכנית "תקועה", היא צפויה להגיע בקרוב לדיון בוועדה המחוזית, שם היא תיתקל בהתנגדות המשרד להגנת הסביבה

למרות הצהרות מינהל מקרקעי ישראל כי בכוונתו לפעול לביטול המכרז בחוף בצת בשל אי עמידת היזם בלוחות הזמנים - הוועדה המקומית לתכנון ובנייה אישרה היום (ג') את תוכנית הבינוי של כפר הנופש בחוף .

 

המשמעות: לאחר זמן רב שבו היתה התוכנית "תקועה", היא צפויה להגיע בקרוב לדיון בוועדה המחוזית, שם הודיע המשרד להגנת הסביבה כי בכוונתו להתנגד לה. במשרד הוסיפו כי השר גלעד ארדן מתכוון להביא את הנושא להכרעת ממשלה, באמצעות הצעת מחליטים שגובשה במשרדו.

 

התוכנית הוגשה על ידי היזם, חברת מקאפל שבבעלות ג'קי בן זקן. המשרד להגנת הסביבה, שהופתע לגלות על עצם קיום הדיון, ניסה למנוע אותו ברגע האחרון מחשש שהתוכנית תאושר. במכתב ששיגרה הבוקר מנהלת מחוז צפון במשרד, דורית זיס, ליו"ר הוועדה, יהודה שביט, היא דרשה שלא לקיים את הדיון מכיוון שהיזם לא עמד בלוחות הזמנים של המינהל. בקשתה לא נענתה והתוכנית נידונה בוועדה, שם אושרה פה אחד.

 

במכתבה ציינה זיס את עמדת מינהל מקרקעי ישראל, וכתבה כי בנסיבות שנוצרו, בהן היזם הפר את התחייבויותיו, ונוכח העובדה כי מדובר ברצועת חוף טבעית וחשובה – אין מקום לקיים את הדיון. "חוף בצת הינו חוף חולי מישורי מהבודדים שנשארו באזור הצפון", כתבה זיס. "מתחם הנופש המתוכנן מוצע במרחק של 130 מטרים מהחוף ואינו תואם את חוק השמירה על הסביבה החופית שאושר מאז".

 

במשרד טוענים, בין השאר, כי התוכנית פורסמה לראשונה ביוני 1992 וכי בין סעיפיה נקבע, שעליה להתבצע תוך 15 שנים אולם עד כה היא טרם בוצעה. זאת ועוד, עמדת מינהל מקרקעי ישראל, כפי שפורסמה לראשונה ב-ynet, היתה כי היזם, חברת מקאפל שבבעלות ג'קי בן זקן, הפר את התחייבויותיו שכן לא עמד בלוחות הזמנים, וגם לא באורכה הנוספת שניתנה לו בחודש מרס.  

  

חוף בצת, שמדרום לראש הנקרה, נחשב לאחד החופים הטבעיים החשובים בישראל, בשל היותו אתר הטלה חשוב לצבי ים. אולם בשלהי 2007 זכו יזמים פרטיים במכרז של המנהל מקרקעי ישראל, הכולל שטח של 206 דונם בתחומי החוף ובסמיכות לים, לצורך הקמת ארבעה כפרי נופש בהיקף של עשרות אלפי מ"ר בניה ואגם מלאכותי.

 

בשנים האחרונות, התנהל מאבק סביבתי נרחב כנגד הבניה בחוף אותו הובילו בין השאר תושבים מהגליל המערבי והחברה להגנת הטבע. למאבק הצטרף לפני כשנתיים גם השר ארדן, שהודיע כי יתנגד לבנייה בחוף הרגיש.

 

תגובת מינהל מקרקעי ישראל לא התקבלה עד למועד פרסום הכתבה. יו"ר המועצה המקומית מטה אשר ויו"ר הוועדה המקומית, יהודה שביט, סירב להגיב.


פורסם לראשונה 28/06/2011 12:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוף בצת
צילום: דנה גיא, החברה להגנת הטבע
מומלצים