שתף קטע נבחר

ערר נגד כפר נופש בבצת: "יפגע בזכויות אזרחים"

התוכנית להקמת שלושה כפרי נופש, מרכזים מסחריים ואגם מלאכותי בחוף בצת, תפגע בטבע ותגזול מהציבור את מעט החופים הטבעיים שנותרו לו - כך טוענים החברה להגנת הטבע, עמותת "אדם טבע ודין" ועמותת שלוש השקמים בצפון. "אתר הטלה ייחודי עבור צב הים החום וצב הים הירוק"

סיבוב נוסף במאבק להצלת חוף בצת: החברה להגנת הטבע, עמותת "אדם טבע ודין" ועמותת שלוש השקמים בצפון, הגישו אתמול (א') לוועדה המחוזית צפון ערר על ההחלטה לקדם את תוכנית כפר הנופש בחוף בצת, בטענה כי התוכנית תפגע בטבע ותגזול מן הציבור את מעט החופים הטבעיים שעוד נותרו. הארגונים מזכירים בעתירתם כי כבר כיום זוכה כל תושב בישראל לחלק יחסי של כ-2.5 ס"מ חוף בלבד.

 

המכרז להקמת כפר נופש בחוף בצת, בו זכתה חברת מקאפל בבעלותו של איש העסקים ג'קי בן זקן, כולל בפועל שלושה כפרי נופש ובהם חניון קמפינג גדול, שלושה מרכזים מסחריים, אגם מלאכותי, פארק שעשועי מים גדול, חוות סוסים וכן אפשרות עתידית לבנייה נוספת של מתחם תיירותי.

 

בארגוני הסביבה טוענים כי התוכנית תביא לפגיעה בלתי הפיכה באחד החופים הייחודיים בישראל, ומציינים כי מעולם לא בוצע תסקיר השפעה על הסביבה בנושא או נבחנו חלופות אחרות למיקומו של כפר הנופש.

 

בערר שהגישו נכתב בין השאר כי "פיתוח מוקד מלונאות עירוני במקום זה אינו מתמצה "רק" בפגיעה בערכי טבע ונוף, אלא יפגע גם בזכותם של עשרות אלפי אנשים, תושבי האזור ואזרחי ישראל לחוף פתוח, טבעי ושווה לכל נפש".

 

"אי של שטח פתוח"

הארגונים מציינים בערר כי מדובר בתוכנית שאושרה בשנת 1992 ולכן יש להביאה לדיון מחדש בוועדה המחוזית בהתאם לשינוי מדיניות התכנון הארצית בשנים האחרונות בנוגע לבנייה ופיתוח בחופים.

 

עוד נכתב כי "כשהמדובר בנחל בצת, אי אפשר שלא להדגיש את היות החוף החולי אתר הטלה ייחודי עבור צב הים החום וצב הים הירוק, שגם הם מצויים בסכנת הכחדה חמורה. מאמצים רבים נעשים בעשורים האחרונים על מנת להגן על חופי ההטלה

 

"חוף בצת נותר עד עתה כאי של שטח פתוח ובעל ערכיות אקולוגית גבוהה, משום שהפיתוח פסח עליו עד עתה, ויש לשמור עליו ככזה".

 

"קידום התוכנית נעשה בהליך פגום"

ארגוני הסביבה מובילים כבר תקופה ארוכה את ההתנגדות לתוכנית, והצליחו לגייס למעלה מ-25 אלף חתימות על העצומה התומכת במאבק. לאחרונה הצטרף למאבק גם השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן. לפני מספר חודשים התחייב מינהל מקרקעי ישראל בפני השר ארדן כי יפעל לביטול המכרז, מטעמים של אי עמידה בלוחות זמנים מצד החברה. עם זאת, לפני מספר שבועות, החליטה הוועדה המקומית מטה אשר להמשיך ולקדם את התוכנית, ואישרה את תוכנית הבינוי שלה.

 

עו"ד שלי לב שמייצגת את אדם טבע ודין אמרה כי "קידום התכנית נעשה בהליך פגום, כיוון שבפני מוסדות התכנון לא היה המידע המלא הנדרש כדי להעריך את השלכותיה על הסביבה ועל הציבור. אין לאשר את גזילתו של שטח נוסף מרצועת החוף ההולכת ומתמעטת".

 

יוחנן דרום, רכז שמירת הטבע של החברה להגנת הטבע בצפון, אמר: "אנחנו מצפים מהשר להגנת הסביבה לפעול בממשלת ישראל ולזרז קבלת החלטה בממשלה שתשמור על החוף מחד ותסיים את המשא ומתן עם יזמי התכנית, לביטול המכרז בתמורה לפיצוי מקובל, מצד שני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוף בצת
צילום: דנה גיא, החברה להגנת הטבע
מומלצים