שתף קטע נבחר

צילום: Shutterstock

"הייתי מכור לפחמימות"; איך רזה יניב 43 קילו?

יניב בטש לא האמין שיוכל לחלוף ליד קונדיטוריה ולא לקנות קילו וחצי מכל דבר, אבל אחרי גמילה מסוכרים ומגלוטן הוא הפנה עורף למשקל שיא של 133 קילו והחל בתהליך הרזיה. היום הוא משכנע אחרים שכל דבר אפשרי, וחולם על תחרות מר ישראל

בשיתוף מכון אברהמסון

 

לא מעט פעמים בתשע השנים האחרונות הכריז יניב בטש, מנהל מכירות בן 34, נשוי ואב לשניים, ש"מהיום דיאטה!". ברוב המקרים, ללא תמיכה ומתוך חוסר ידע בתחום בתוך זמן קצר הוא חזר לאכול "כמויות בלתי סבירות בכל קנה מידה", כהגדרתו. עד שהיה בן 25 לא ייחס בטש חשיבות רבה לעובדה שהגיע למשקל של 133 קילוגרם, והוא מכיר את עצמו כאדם שאוהב לאכול כבר מילדות.

 

  • הכל על דיאטה  - בערוץ הבריאות ב-ynet

 

הדיאטה שלי - עוד סיפורים מנצחים:

 

למרות היותו צעיר כל כך, הליכה למרחק של מאה מטר חייבה שתי עצירות למנוחה, לא יכולתי לשחק כדורגל עם חברים וכל פעילות פיזית משפחתית עם הילדים יכלה להימשך לא יותר מעשר דקות. "המצב היה בלתי נסבל בשל הרצון הגדול שלי לבצע דברים פשוטים - וחוסר היכולות הנפשיות והרגשיות כדי לממש אותם", הוא מספר ל-ynet.

 

"בהתקפי כעס על הזלילה המיותרת הייתי מחליט ש'זהו זה, מעכשיו אין יותר ארוחות שחיתות'. הרצון לבצע את ההחלטה היה גדול, אבל היכולת לעמוד במשימה יותר מכמה ימים לא הייתה קיימת. מלבד נזק פיזי, לא הועלתי לעצמי או למשקל".

 

בניגוד למרזים אחרים, שהסביבה הקרובה לא העירה להם על משקלם, בטש ספג לא מעט הערות בארוחות משפחתיות ובמפגשים חברתיים: "לרוב זה היה עובר לי מעל הראש", הוא אומר, "אבל לפעמים הדיבורים הצליחו לחדור אל מוחי. הייתי משתעשע בדמיונות על תהליך הרזיה שאני מצליח בו לאורך זמן. הייתי מנסה לדרבן את עצמי ולומר שהכל אפשרי ושהדרך לא נוראית כל כך.

 

"מיותר לציין שאף על פי שבעיני רוחי נראיתי כבר רזה וחטוב, התסכול מהתהליך הגיע עוד לפני שהתחיל. כלומר, ההבנה שלא לאכול את כל מה שגורם לי הנאה, משמע לסבול. לפעמים חשבתי שהכל נפלא - אני תוסס, עירני, שבע, אנרגטי ועוד שטויות. אבל היום אני מבין כמה טעיתי ביחס שלי לתזונה ובמה שהיא מספקת כשמשתמשים בה בתבונה".

 

הכל אפשרי והדרך לא נוראית כל כך. יניב בטש לפני (ימין) ואחרי הדיאטה ()
הכל אפשרי והדרך לא נוראית כל כך. יניב בטש לפני (ימין) ואחרי הדיאטה

 

החבר דחף לטיפול

רגע המפנה הגיע כשחבר קרוב המליץ לבטש על מכון אברהמסון, לאחר שהוא בעצמו עבר שם גמילה מגלוטן ומסוכרים. "כאדם סקפטי שניסה בעבר כמה דיאטות ללא הצלחה", מספר בטש, "הבטחתי לו שאם אראה לאחר חודשיים שהוא לא נוגע בלחם או בסוכר והוא מבטיח שהוא נשאר אדיש אליהם - אלך בעקבותיו לגמילה. וככה בדיוק היה".

 

בטש הגיע לטיפול במכון, ולאחר שיחה קצרה ועניינית שבה הוסבר לו אופי התהליך, עבר בטש תהליך שנמשך בסך הכל רבע שעה, אשר לדבריו "הפרידה, במלוא מובן המילה, בין חיים רוויי קלוריות, התמכרות לפחמימות, שחיתויות וזלילות גדולות, ובין תהליך הרזיה ממושך ובריא".

 

בזמן הטיפול, בין השאר התבקש בטש לחשוב על מקום שהוא אוהב להיות בו, עם האנשים שהוא אוהב להיות איתם. "הזמן עבר לי מהר והמטפל דיבר במשך התהליך. התאפקתי לא לצחוק וחשבתי שכל זה שטויות. הייתי בטוח שזו הלצה ושאלתי אותו מתי לבוא שוב, אבל הוא אמר שסיימנו, שאלך הביתה ואבקש שלא יהיו בקרבתי לחם או סוכר, ולחזור אליו אם יהיה לי רצון לאכול מאכלים כאלו". 

 

היום, שלוש שנים וחצי אחרי אותו הרגע שבו יצא בטש מהטיפול, הוא שוקל 90 קילוגרם בלבד - 43 קילוגרם פחות ממה ששקל כשנכנס אל המכון.

 

"אני עדיין לא מצליח להבין מה קרה באותה רבע שעה קסומה", הוא אומר, "ואיך הצליחו ליצור אצל אדם אדישות כלפי מה שמסב לו כל כך הרבה אושר. לכל אורך החיים שלי התמונה הייתה לא מאוזנת בכל הקשור לקמח וסוכר, וברגע שהם הוציאו את זה מהחיים שלי אכלתי פחות וירדתי במשקל, והבנתי שלא צריך לחם וסוכר כדי להתקיים". 

 

 

"התאפקתי לא לצחוק וחשבתי שכל זה שטויות". יניב לפני הדיאטה ()
"התאפקתי לא לצחוק וחשבתי שכל זה שטויות". יניב לפני הדיאטה

 

הקונדיטוריה לא פיתתה

"אני זוכר מצוין שיום לאחר הטיפול עברתי ליד קונדיטוריה", מספר בטש. "אותו הריח של הרוגלך והבורקסים שיום קודם לכן עוד היה מכניס אותי לקונדיטוריה וגורם לי לבקש קילו וחצי מכל דבר - גרם לי לעצור ולא להאמין. אדישות - אין מילה אחרת לתאר את מה שהרגשתי. רציתי לקנות רוגלך אחד כדי לראות מה יקרה, ולא יכולתי. לא האמנתי בעצמי, אבל זו עובדה וזיכרון חקוק".

 

בתוך חודש השיל בטש ממשקלו שישה קילוגרמים. עד סוף השנה הראשונה הגיע ל-20 קילוגרם שנעלמו, והוא רצה עוד: "נראיתי פחות טוב כי לא שילבתי פעילות ספורטיבית והגוף הפך רפוי. לא אהבתי ספורט, אבל מאז התחלתי לעשות אירובי, לרוץ וכמובן תרגילי משקולות בחדר הכושר". בטש המשיך בקשר עם המכון, שהתאים לו דיאטה מאוזנת והיווה אוזן קשבת ומייעצת בנושא.

 

התגובות מהסביבה לשינוי שחל בו החלו בהרמת גבה, בדרך כלל. "אנשים לא מוכנים לקבל את העובדה שתזונה מאוזנת אינה חייבת לכלול לחם וסוכר", הוא אומר. "אחת התגובות ששמעתי אלפי פעמים היא 'אני לא יכול לא לאכול לחם אפילו יום אחד'. לשמחתי, האנשים הקרובים אלי ביותר מבינים היום שהתזונה שלנו מתחילה ונגמרת בהרגלים, והכל - אבל הכל - בר שינוי".

 

היום בטש כבר סימן את המטרה הבאה - תחרות מר ישראל, בקטגוריית חיטוב, באוגוסט 2012. במסגרת הדברים שלא היה חולם לעשות לפני התהליך והיום נראים במרחק נגיעה - הוא רוצה להתברג באחד מחמשת המקומות הראשונים. אם תשאלו אותו, יש לו כבר 90% סיכוי להגיע לשם.

  




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סקפטי שניסה כמה דיאטות. יניב בטש אחרי הדיאטה
ד"ר רק שאלה
מומלצים