שתף קטע נבחר

דו"ח: מחצית מהקשישים בישראל סובלים מדיכאון

תוחלת החיים בישראל עולה, אולם רק 64% מהקשישים מדווחים כי הם נהנים מחייהם, שיעור הנמוך מכל מדינות אירופה, כך עולה מנתונים שאסף המשרד לאזרחים ותיקים. עוד עולה כי רובם סובלים ממחלות כרוניות ואף מדיכאון

מצבם של הקשישים בישראל נותר עגום: נתונים שאסף המשרד לאזרחים ותיקים מגלה כי מרבית הקשישים בארץ אינם נהנים מחייהם, מחציתם סובלים מדיכאון ורובם מצויים בקשיים כלכליים.

 

בהשוואה למדינות ה-OECD, תוחלת החיים בישראל היא מהגבוהות בעולם, ובשנת 2009 עמדה על 81.6 שנה, כשנתיים יותר מהממוצע במדינות ה-OECD, אז עמד על 79.5 שנה. ביפן נרשמה תוחלת החיים הגבוהה ביותר באותה שנה - 83 שנה.

 

על פי הדו"ח, במרבית המדינות חלה עלייה משמעותית בתוחלת החיים בעשורים האחרונים, הודות לשיפור בתנאי החיים ובטיפול הרפואי.

 

קראו עוד על קשישים:

 

הפער בין המינים בתוחלת החיים בישראל עמד בשנת 2009 על 3.8 שנים לטובת הנשים. גברים חיים בממוצע 79.7 שנים, ואילו נשים 83.5 שנה. מדובר בפער נמוך יחסית לממוצע ה-OECD, העומד על 5.5 שנים, גם כאן לטובת הנשים.

  

קשישים בעולם נהנים יותר

אבל רפואה לחוד ונפש לחוד. מסקר השוואתי שערך המשרד בקרב קשישים עולה תמונה קשה: רק 64% מבני 65 ומעלה בישראל מדווחים כי הם נהנים מחייהם, שיעור נמוך ביחס לכל מדינות אירופה. בהשוואה, בדנמרק דיווחו 92% מהקשישים כי הם נהנים מהחיים, בהולנד 90%, בשוויץ ובבלגיה 86%, ובצרפת ובאוסטריה 72%.

 

בתי אבות עדיין אינם המקום המועדף על קשישים: 86% מבני ה-65 ומעלה מתגוררים בדירה בבעלותם, שיעור דומה לזה שנרשם ביוון ובספרד. שיעור העולים מברית המועצות המתגוררים בדירה שבבעלותם נמוך משמעותית ביחס לקבוצות האוכלוסייה האחרות.

  

65% מבני ה-65 ומעלה דיווחו כי הם מתקשים לכסות את הוצאותיהם החודשיות. יותר מבוגרים בישראל ממשיכים לעבוד ביחס לשאר מדינות אירופה.

 

 

מחלות כרוניות ודיכאון

16% מהקשישים מגדירים את בריאותם כטובה או מצויינת, ו-49% ציינו כי אינם סובלים מקושי בביצוע פעילויות יומיומיות. 75% סובלים משתי מחלות כרוניות או יותר, 61% סובלים משתי בעיות בריאות או יותר, ו-49% מהקשישים סובלים מדיכאון.

 

עם זאת, הקשישים בישראל אינם ספונים בבתיהם: 10% מהם מעורבים בפעילות קהילתית או התנדבותית, 20% משתתפים בפעילות במועדון ספורט, מועדון חברתי או אחר, ו-14% מבקרים בבית הכנסת, בכנסייה, במסגד או במוסד דתי אחר.

 

2% מהקשישים נוטלים חלק בארגון פוליטי או חברתי, ורק מעט מהם הם עולים מברית המועצות.

 

בימים אלו החל המשרד לאזרחים ותיקים לבקר בבתיהם של 750 אלף הקשישים בישראל. בכוונת המשרד למפות את נתוני הקשישים כך שניתן יהיה לתת מענה לבעיותיהם, צרכיהם ושיפור איכות חייהם בתחומי הבריאות, הנפש והתרבות. לדברי ד"ר לאה נס, סגנית השר לאזרחים ותיקים, הנתונים יעניקו "קשת של אפשרויות לפעילות בתעסוקה, התנדבות ותרבות פנאי" ותציע גם מגוון פתרונות לבעיותיהם בכל רשות מקומית.

 

  • היום (ג') מצוין יום הקשיש בישראל

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
65% מבני ה-65 ומעלה דיווחו כי הם מתקשים לכסות את הוצאותיהם החודשיות
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים