שתף קטע נבחר

האח הגדול של עזריאלי: 50 קומות בהטיה לצד

השקעה של 1.5 מיליארד שקל וארבע שנות ביצוע יביאו לשלושת מגדלי עזריאלי שכן חדש מבית. דוד עזריאלי הניח היום את אבן הפינה למגדל משרדים בן 50 קומות ולקניון נוסף בן שלוש קומות במתחם שרונה בת"א. "זהו הפרויקט הפרטי הגדול ביותר בארץ"

לא מסתפק במועט: באווירה אופטימית, וכשברקע חגיגות יום הולדת ה-90 העגול, הניח היום (א') טייקון הנדל"ן דוד עזריאלי, בעלי קבוצת עזריאלי, את אבן הפינה לפרויקט "מגדל עזריאלי שרונה". הפרויקט נמצא מול שלושת מגדלי עזריאלי, שהפכו לאחד הסמלים של תל-אביב.

 

עוד כתבות בנושא:

 

מדובר בפרויקט גרנדיוזי ומסובך מבחינה ארכיטקטונית, בין היתר, בשל נטייתו הקלה לכיוון מזרח והתרחבותו כלפי מעלה. המגדל, בן ה-50 קומות, מכיל 110 אלף שטחים המיועדים לשימוש משרדי. לשם המחשה, מדובר בשטח השווה לשטח המשרדים הכולל של הבניינים העגול והמשולש בפרויקט שממול.

 

תכנונו של המגדל מאפשר תצפית לים ולנוף האורבני מכל חלקיו. בשלוש הקומות הראשונות של מגדל המשרדים ישכון קניון בוטיק יוקרתי שיכלול 10,000 מ"ר של מסחר. מתחת לקניון ייחפרו שמונה קומות תת קרקעיות שיהיו לחניון עבור 1,600 כלי רכב.

 

הדמיה של המגדל החדש מכיוון דרום (צילום: ישראל הדרי) (צילום: ישראל הדרי)
הדמיה של המגדל החדש מכיוון דרום(צילום: ישראל הדרי)

 

בתוכנית: עוד מיליארד שקל להשקעה

מבחינת המיקום, קומות הקרקע של הקניון יחברו מצד אחד את פארק שרונה ואת מבני הטמפלרים שקמו באמצע המאה ה-19 כמושבה גרמנית, ועברו הליך מסובך של שימור. מצד שני, יגבול המגדל עם בניין קריית הממשלה, דרך מנחם בגין הסואנת ושלושת מגדלי הדגל של הקבוצה.

 

קבוצת עזריאלי רכשה את הקרקע בת ה-10 דונם לפני פחות משנה ב-522 מיליון שקל, והיא צפויה להשקיע כמיליארד שקל נוספים בבניית הפרויקט. "מדובר בפרויקט הפרטי הגדול ביותר שקם במדינת ישראל", אמר ל-ynet שלמה שרף, מנכ"ל קבוצת עזריאלי.

 

עזריאלי, אדריכל במקצועו, סיפר כי מיד עם זכייתו במכרז החל במסע מהיר, עליו הוא מתגאה, להקמה מהירה של הפרויקט. משה צור, אדריכל הפרויקט, הוסיף כי עם הזכייה במכרז, הזמין אותו דוד עזריאלי לקנדה על מנת לעבוד על הרעיון שהיה לו עבור הפרויקט.

 

"אני אופטימי"

עזריאלי משיק את הפרויקט היוקרתי רק שלושה ימים אחרי הפרסומים לפיהם הוא שיאן שכר במשק הישראלי, וזאת בתקופה בה לא נחסכת ביקורת כלפי בעלי ההון בארץ. בשנת 2011 הסתכמה משכורתו של עזריאלי ב-21.2 מיליון שקל.

 

בקבוצת עזריאלי אמרו על כך בתגובה כי "מדובר בחברה פרטית, ובהתחשב בעובדה כי הוא הבעלים של 75% מהחברה וכי הוא תורם 4-5 מיליון שקלים בשנה, מדובר בשכר סביר ביחס לתרומתו". עזריאלי עצמו נשאל הבוקר מה הוא חושב על הרצון להגביל את שכר הבכירים במדינה והשיב כי הוא בעד דבר אחד - תשלום בהתאם לביצועים ותרומה.

 

עוד נשאל עזריאלי על חששו מהגאות בשטחי המשרדים באזור המרכז, ובמיוחד במרכז תל-אביב. "אנו רואים עתיד טוב למדינה. צופים שכל הפרויקטים שלנו יהיו מאוכלסים במלואם", אמר. "בכל שלושת המגדלים ממול אין סנטימטר אחד פנוי. כשהתחלנו לבנות בשנת 1983 במדינה (קניון איילון ברמת גן – א.ש.), המצב היה קשה - כשסיימנו המצב היה טוב. אני אופטימי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
עזריאלי (משמאל) היום בטקס אבן הנחת הפינה
צילום: ישראל הדרי
מומלצים