שתף קטע נבחר

חברות הריהוט קורסות? הישראלים עדיין משפצים

בשבועות האחרונים נסגרו רשתות עיצוב הבית 5 נגרים, קיקה ומטבחי דואיט. סקר חדש מעלה שזה לא ממש מונע מהישראלים לעשות את מה שהם אוהבים: כ-50% מהם משפצים בימים אלה את ביתם או מתכננים לשדרג את הבית בחצי שנה הקרובה

קריסה בענף הריהוט ועיצוב הבית? נראה שזה לא ממש משפיע על הישראלים שרוצים לשדרג את ביתם: על רקע קריסתן של שלוש רשתות ריהוט מובילות בישראל - 5 הנגרים, קיקה ומטבחי דואיט - סקר חדש מעלה כי יותר ממחצית מהישראלים מצויים בימים אלה בעיצומם של שיפוצים בביתם ומתכננים שיפוצים ושדרוגים בקרוב.

 

כתבות נוספות על שיפוצים בערוץ הנדל"ן :

 

על פי הסקר, שנערך עבור מרכז One דיזיין סנטר בראשון לציון על ידי ה"הגל החדש" בקרב 500 מרואיינים בגילאי 18 ומעלה, 24.5% מהמשתתפים בו השיבו בחיוב על השאלה האם בששת החודשים האחרונים הם ביצעו שיפוץ כלשהו בביתם; ו-29.2% דיווחו כי בכוונתם לשפץ את ביתם בששת החודשים הקרובים.

 

מהסקר עולה כי 38% מבעלי ההכנסות הגבוהות מהממוצע יתקשרו עם בעלי מקצוע בחצי השנה הקרובה לצורך שיפוץ ביתם. 35% מבעלי ההכנסות הממוצעות יכנסו גם הם להליך שדרוג דירתם, ורק 21% מבעלי ההכנסות הנמוכות יעשו זאת בששת החודשים הקרובים.

 

עוד מצא הסקר כי עם הגיל בא התיאבון לשיפוץ. 41% מקרב הנשאלים שמתכננים לשפץ את ביתם הם בני 55; ו-42% הם בני 45-54. 32% הם בני 35-44; ורק 23% הם בני 25-34. בגילאים 18-24 יזכו לשדרג את ביתם רק 17%. 

 

נתונים נוספים שעולים מהסקר מצביעים על כך שבאזור הצפון יהיו הכי הרבה שיפוצים בתקופה הקרובה: 38% מהמשפצים הם תושבים אזור חיוג 04. עוד נמצא כי אצל נשואים עם ילדים שיפוץ הדירה יהיה נפוץ יותר בששת החודשים הקרובים.

 

"ענף השיפוצים ימשיך להיות כינור ראשון"

חשוב לציין שלא כולם מעמידים תקציב ללא גבול לשיפור מראה דירתם. סקר קודם של המרכז מצא כי בקרב קבוצות הגילאים 50-30 ו-60-50 קיימים הבדלים מהותיים בשיקולים המנחים אותם לקראת תהליך השיפוץ או הבנייה. כך, לדוגמא, עולה מהסקר שמשפחות צעירות, שזהו השיפוץ הראשון שלהן, מאופיין במוכנות לפשרות וחשש מחוסר שליטה בתקציב ובתהליך עצמו. לעומת זאת, בקבוצת המשפצים הבוגרת ניתן דגש רב לבנייה איכותית ולבחירה של מותגים ייחודיים שיקלעו בדיוק לטעמם.

 

עוד נמצא בסקר כי כשליש (31%) מבין המשפצים את ביתם או מקרב אלה ששיפצו את ביתם בשנתיים האחרונות, נעזרו בבעלי מקצוע כגון מעצב פנים או אדריכל. מעצבים ואדריכלים מדווחים כי מרבית לקוחותיהם שוכרים את שירותיהם במטרה לשפץ ולהשביח נכס קיים, ומספר מועט של לקוחות מגיעים במטרה לעצב דירה חדשה שרכשו.

 

השיפוץ הוא לא רק טיח וצבע. במרכז One מחלקים את השיפוץ לשניים: השיפוץ הקונבנציונלי והלבשת הבית. "חלק בלתי נפרד מהשיפוץ הוא הלבשת הבית (הום סטיילינג). אם יש כסף מחליפים את הכול, אך לפעמים אנשים עוברים דירה עם פינת האוכל הישנה. המטרה היא לחדש כמה שיותר", אומרת שירן גל, מנהלת מרכז One דיזיין סנטר.

 

לדברי ערן סיב, יו"ר ארגון קבלני השיפוצים בישראל, "קודם כל אנחנו בשעת משבר. הסממן הראשון הוא שחברות קורסות. בעתיד נהיה עדים לעוד חברות שיקרסו, אך זה לא מעיד על חוסר ביקוש". עוד אומר סיב כי "הדבר מעיד על מוסר התשלומים שנהיה הרבה יותר גרוע וחברות נופלות מכיוון שלא משלמים להם כספים. בנוסף, ניהול לא נכון ואולי גם גביה לא טובה, או הוצאות שגדולות מהכנסות לאורך זמן, מביאות למצב שכזה".

 

למרות המצב בשוק, סיב סבור כי "ענף השיפוצים ימשיך להיות כינור ראשון. תמיד הוא היה אחד המנועים הגדולים במשק והוא מרכז בתוכו המון תתי ענפים שמתפרנסים מזה. אין לי צל של ספק שבשעת מיתון ואי-ודאות רוצים לשמר את הקיים ולשדרג אותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממשיכים לשפץ במרץ
צילום: Index Open
מומלצים