שתף קטע נבחר

פיצה עבה ואיטלקית: מתכון ביתי

אוהבים רק פיצה דקה? אז דלגו על הכתבה הזו. במיוחד עבור חובבי הפיצה המסיבית, העלינו מתכון עבה-עבה (אבל אוורירי!) שמגיע הישר ממילאנו ועמוס בשמן זית, מוצרלה, רוטב עגבניות טריות וכן - גם בבצק

מי שביקר בחבלי איטליה הדרומיים לרומא (או את אחת מפיצריות הגורמה שנפתחו בארץ, מכיר בוודאי את הנפוליטנה, פיצה דקיקה ופריכה, וכלל הנראה גם הייצוא הקולינרי המפורסם ביותר שמקורו בארץ המגף.

 

עוד בערוץ האוכל:

אהרונוביץ' מדווח מהשטח: פסטיבל נקניקיות ובירה בפראג

 

במלחמה התרבותית המתמדת בין שני החצאים של איטליה, הצפון העשיר והמבוסס לא נשאר אדיש גם בנגזרת הפיצה.

 

בדומה לשאר המאכלים העשירים מאזור לומבארדיה, גם את מקומה של הפיצה הדקיקה מחליפה במילאנו, בירת המחוז, פיצה עבה באופן יוצא דופן, שמככבת בפיצריות מסורתיות ברחבי העיר.

 

לא מתביישים עם המוצרלה. פיצה מילאנזית עבה (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
לא מתביישים עם המוצרלה. פיצה מילאנזית עבה(צילום: בן יוסטר)

 

הפיצה, אוורירית ועמוסת שמן זית ומוצרלה (ואגב – גם בלי כל תוספת מלמעלה), נאפית בתבנית ברזל בתנור בשני שלבים: ראשון עם רוטב העגבניות ושני עם שפע של גבינת המוצרלה. התוצאה – בומבה מפנקת של כל טוב.

 

לרגל הגעתה של הפיצה המילאנזית והעבה ארצה (חפשו אותה החל מהיום בטראנצ'ו, שם אופים אותה בתנור עצים מיוחד ומסיבי), העלינו לפניכם מתכון מיוחד לפיצה העבה והעסיסית. נסו ולא תתאכזבו.

 

האם תנור הלבנים עושה את כל ההבדל? נסו בבית ותדעו (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
האם תנור הלבנים עושה את כל ההבדל? נסו בבית ותדעו(צילום: בן יוסטר)

 

פיצה עבה בסגנון מילאנו (מילאנזית)

גרסה ביתית לפיצה של מילאנו באדיבות השף אוג'יניו גלביאטי, שותף בפיצרייה "טראנצ'ו". אל תתבלבלו מהכמויות: הפיצה העבה מצריכה כמות גדולה מאד של קמח

 

המרכיבים לפיצה בתבנית בקוטר 40 ס"מ:

 

לבצק:

1 ק"ג קמח (רצוי איטלקי)

30 גרם מלח גס

50 גרם שמרים

1/4 כוס שמן זית

1/2 ליטר מים

 

לרוטב:

עגבניות קלופות וקצוצות דק ככל האפשר

3 שיני שום כתושות

1 חופן עלי בזיליקום – לא חובה

מלח ופלפל גס

 

לטופינג:

250 גרם מוצרלה באפלו, פרוסה דק

 

הגודל כן משנה. פיצה מילאנזית (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
הגודל כן משנה. פיצה מילאנזית(צילום: בן יוסטר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה קמח, מלח שמרים ושמן עד לקבלת מסה הומוגנית. לשים ומוסיפים בהדרגה את המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  2. מעבירים למשטח מקומח ויוצרים מהבצק כדור. מחזירים לקערה משהים לתפיחה במשך שעה.
  3. מרדדים את הבצק ומעבירים למגש פיצה או תבנית אפייה משומנת קלות. נותנים לבצק לנוח עוד כ- 20 דקות.
  4. מערבבים בקערה את העגבניות יחד עם השום והבזיליקום. יוצקים על הבצק עד לכ- 2 ס"מ מהקצה.
  5. אופים את הבצק עם הרוטב בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 20 דקות עד שמשחים.
  6. מפזרים מעל הפיצה את פרוסות המוצרלה ואופים 10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה והבצק פריך ושחום בתחתיתו. מגישים מייד.

 

את הפיצה המילאנזית והעבה של שף גלביאטי ניתן לטעום בפיצרייה "טראנצ'ו". קרליבך 25, תל אביב 

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בן יוסטר
פיצה עשירה מעיר עשירה. פיצה עבה בסגנון מילאנו
צילום: בן יוסטר
מומלצים