שתף קטע נבחר

עדיף רוטב דל שומן לסלט? 6 מיתוסים בדיאטה

ביום שבו אנחנו פוצחים בדיאטה אנחנו משליכים מהבית את החלב הרגיל, את החמאה ואת הממתקים ועוברים לספור בקפדנות קלוריות ממוצרים דלי שומן בלבד. האם זה עוזר לנו לחוש שבעים יותר? האמת שמאחורי התפיסות הנפוצות

כל מי שאי פעם עשה דיאטה מכיר את זה: מיד אנו מחליפים את הרוטב הרגיל בסלט ברוטב דל-שומן, עוברים לחלב רזה ומוסיפים המון פירות לתפריט במקום נשנושים. אבל האם כל אלה באמת עוזרים לנו לרזות?

 

התחלתם דיאטה ? קראו עוד:

 

מחקרים חדשים מפריכים חלק מהמיתוסים הרווחים סביב תזונה למטרת להרזיה, וכדי שלא נוותר על הבריאות שלנו בדרך לצמצום הקלוריות, הנה המידע החיוני:

 

1. עדיף רוטב דל-שומן לסלט

האמת: בחירה ברוטב דל-שומן לתיבול הסלט אינה בריאה כל כך כפי שאולי נראה, קובע מחקר חדש. מדענים גילו כי אכילת ירקות לצד מעט שומן עוזרת לגוף לספוג יותר מהרכיבים התזונתיים החיוניים שבהם.

 

ככל שהגוף סופג יותר רכיבים תזונתיים, כך נחוש פחות רעבים בהמשך היום ונשתוקק פחות לסוכר.

 

אפשר להוסיף לסלט מעט שמן זית, גבינה, אבוקדו או אגוזים ולהפוך אותו לבריא הרבה יותר - וגם לדיאטטי באמת. 

 

2. חלב דל-שומן בריא יותר

האמת: מחקרים מראים שוויטמינים חיוניים כמו A, D, E ו-K, הנמצאים בחלב מלא, נספגים טוב יותר בגופנו כאשר הם נצטרכים לצד שומן. ובכל מקרה, שיעור השומן בחלב רגיל אינו גבוה כל כך, אלא כ-3% בלבד ברוב המוצרים, וזאת לעומת שמנת המכילה כ-50% שומן.

 

לכן, אלא אם כן אתם שותים כמויות אדירות של חלב בכל יום, עדיף לשתות חלב רגיל וליהנות מהוויטמינים השומרים על השיניים ועל העצמות ותורמים לשיפור מערכת החיסון. חלב רגיל אף מסייע לזירוז קצב חילוף החומרים בגוף ולהפחתת הסיכון ללקות במחלות לב.

 

עדיף לשתות חלב רגיל וליהנות מהוויטמינים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עדיף לשתות חלב רגיל וליהנות מהוויטמינים(צילום: shutterstock)

 

3. מרגרינה טובה יותר מחמאה

האמת: במשך שנים קנינו מרגרינה כדי לחוש בטעם כמו-חמאתי בפחות אחוזי שומן, אבל האם המאמץ היה לשווא? מרגרינה היא מוצר מעובד מאוד, ומכילה שומנים שהגוף אינו יכול לפרק באמצעות מערכת העיכול והכבד.

 

סוגי השומן האלו מאוחסנים בתאי השומן בגוף שלנו, ומפריעים ליכולת שלנו להיפטר ממנו.

 

חמאה, לעומת זאת, היא מוצר טבעי שאין בו כמעט חומרים מוספים. בחמאה יש חומצת שומן בשם CLA, אשר בצריכה מעטה מדי יום מפחיתה את הסיכון ללקות במחלות לב.

 

חומצת CLA מסייעת לשמירה על תחושת השובע בזכות שיפור טעמו של המזון בצורה שממרח מעובד אינו מסוגל לעשות.

 

4. רק בממתקים יש סוכר

האמת: רבים מאלה הסובלים מעודף משקל יודעים כבר מה אחוז השומן בכל מוצר שהם רוכשים, אבל לא שמים לב לשיעור הסוכר - ושם טמונה הבעיה האמיתית.

 

צריכת הסוכר שלנו עלתה משמעותית בשנים האחרונות, משום שהוא מוסף למזונות יומיומיים כמו יוגורט, רטבי פסטה ואפילו לחם. כשמדובר בדיאטה, הסוכר משמין יותר משומן.

 

צריכת שומנים תורמת לתחושת שובע, למשל באכילת צלחת של פסטה מוקרמת, אך לעומת זאת אם אוכלים ממתקים ושותים משקאות מוגזים עדיין ממשיכים לחפש אוכל "אמיתי" ובסופו של דבר פשוט אוכלים יותר מהנחוץ.

 

סוכר אף מזיק לבריאותנו באופן כללי. מחקר מאוניברסיטת הארוורד מצא כי שתיית משקאות ממותקים מדי יום מעלה את הסיכון ללקות במחלות לב. מחקר נוסף מצא כי תזונה עשירה בסוכר ככלל קשורה במחלות לב. 

 

לא שמים לב לסוכר שבמזון - ומשמינים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא שמים לב לסוכר שבמזון - ומשמינים(צילום: shutterstock)

 

5. ספירת קלוריות עוזרת לרזות

האמת: כשאנחנו מנסים לרזות יש משמעות למספר הקלוריות - הקלוריות שאנו מכניסים לעומת הקלוריות שאנו מוציאים. עם זאת, המציאות קצת יותר מורכבת מהנוסחה הפשוטה הזאת.

 

למשל, כשמדובר בסלמון ובאבוקדו, שני מזונות עתירי שומן (מהסוג הטוב), העניינים נראים מעט אחרת. אבוקדו מכיל 275 קלוריות, ומנת סלמון כ-170 קלוריות (לעומת 90 בלבד בפילה בקלה), אך המאכלים האלו עדיין אינם משמינים, משום שהם מכילים את חומצות השומן החיוניות אומגה 3, שעוזרות לגוף לשרוף את השומן ביעילות רבה יותר.

 

דיאטה דלת-קלוריות אינה בהכרח דיאטה שטובה לבריאותנו. ברבים מהתפריטים דלי הקלוריות חסרים רכיבים תזונתיים הכרחיים ולעומת זאת כוללים מזון מעובד ומשומר.

 

שמירה על תפריט כזה תותיר אותנו עייפים, חסרי ריכוז ומשתוקקים לעוד ועוד סוכר. בסופו של דבר, עליות וירידות חוזרות ונשנות במשקל יפגעו משמעותית בחילוף החומרים שלנו.

 

אז מה עדיף? לאכול מזונות מלאים ולא-מעובדים ככל האפשר, ולנסות לשכוח כמה קלוריות יש בכל ביס. 

 

6. אפשר לאכול פירות בלי הגבלה

האמת: לא מעט מאיתנו חושבים שהפרסומות שמעודדות לאכול "חמישה צבעים ביום" מתייחסות לפירות, אבל האמת היא עדיף לצרוך יותר ירקות מאשר פירות. פירות עשירים בסוכרים, במיוחד פירות טרופיים יותר כמו בננה ומנגו.

 

אז מה עדיף? אם אתם אוהבים מאוד פירות, נסו לבחור בפירות "רזים" יותר כמו אגסים, תפוחים ופירות יער, גם משום שהם מכילים יותר נוגדי חמצון.

 

השתדלו לאכול תמיד את הפירות לצד מעט שומן, למשל אגוזים, משום שהשומן מאט את ספיגת הסוכר בדם. שמירה על רמות סוכר יציבות תמנע מכם לחוש עייפות והשתוקקות לעוד מזונות מתוקים.

  



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ככל שהגוף סופג יותר רכיבים תזונתיים, כך נחוש פחות רעבים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים