שתף קטע נבחר

 

ארבעה שרזו ושומרים מגלים: מה סוד הדיאטה?

רק חמישה אחוזים ממי שעשו דיאטה מצליחים לשמור על המשקל החדש לאורך זמן. ארבעה שרזו לפני הרבה שנים ועדיין לא רואים ג'חנון ממטר משוויצים בגזרה ומגלים ב"זמנים מודרניים" ב"ידיעות אחרונות" איך הם לא משמינים בחזרה

אבי שאמיל - רזה 52 קילו

אבי שאמיל ‭(27)‬ מראשון-לציון, רווק, מעצב פנים ומנהל אולם תצוגה בחברה המשפחתית לדלתות.

 

שומר: 9 שנים

 

הדרך: "תמיד הייתי שמן, ומאוד סבלתי מזה. הייתי סגור, חסר ביטחון, בלי חברים. בסופו של דבר הסבל הזה הוא שהוביל אותי למהפך שעשיתי. אמי רזתה 50 קילו בשומרי משקל ודחפה אותי להצטרף אליה. בזכות המהפך אני היום אדם אחר לגמרי, עם הרבה ביטחון עצמי, הרבה חברים והמון שאיפות".

 

כל הכתבות בנושא דיאטה ב-ynet:

 

‬התפריט: "בבוקר אני אוכל גביע גבינה לבנה 5% שומן עם שתי פרוסות לחם קל ותפוח, בצהריים עוף עם מנת פחמימה, בארבע אני שותה קפה עם שני חטיפי גרנולה ובערב אני אוכל סלט עם טונה או חלבון אחר ושתי פרוסות לחם קל, ולפעמים מתפנק עם מעדן דיאט. כשיש לי אירוע בערב, אני מחליף בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב ושומר פחמימות במשך היום‭."‬

 

חטאים: "בימי שישי אני מרשה לעצמי גלידה וטועם קצת אוכל מטוגן או שתייה מתוקה. הממתק שלי זה חטיפי הגרנולה, ופעם בשבועיים שקית במבה או בייגלה, ואז אני יושב רגל על רגל ונהנה מכל ביס‭."‬

 

כושר: "במהלך השבוע אני עושה הרבה ספורט וצובר נקודות. אני רץ כל יום עשרה קילומטרים על ההליכון ובנוסף עושה ספינינג שלוש פעמים בשבוע ואימוני כוח עם מאמן אישי ארבע פעמים בשבוע‭."‬

 

אויבים: "אני לא מכניס הביתה ממתקים בכלל". 

 

‬הסוד: "התוצאות שוות את המלחמה בחשק לאכול צ'יפס והמבורגר. אומרים שקשה יותר לשמור מאשר לרזות, אבל אני כבר בתוך זה, זה אורח החיים שלי. 'אין דבר העומד בפני הרצון' זו לא קלישאה. הסוד הוא להתמיד בשקילות ולגייס את הסביבה כדי להבטיח אווירה מתאימה".

 

בימי שישי מרשה לעצמו גלידה. אבי שאמיל (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
בימי שישי מרשה לעצמו גלידה. אבי שאמיל(צילום: אביגיל עוזי)

 

כנרת פרי - רזתה 25 קילו

כנרת פרי ‭(45)‬ מתל-אביב, חיה בזוגיות ואם לארבע בנות, מנהלת חברת שיווק ופרסום.

 

שומרת: 15 שנה

 

הדרך: "מיום שאני זוכרת את עצמי אני עושה דיאטות. בעיני עצמי הייתי מאז ומתמיד שמנמונת, אבל היום אני מבינה שרק אני ראיתי את זה ככה. אחרי הלידה השלישית חברה הציעה לי לבוא לקבוצה של מירי בלקין. היא אמרה לי, 'מה אכפת לך, סטנד-אפ, בואי ננסה‭.'‬ ניסיתי, ונשביתי בקסמיה. אין תחליף למסגרת, לחברות שנוצרת בקבוצה.

  

"במהלך השנים האלה חליתי בסרטן צוואר הרחם, התנפחתי מהסטרואידים ואכלתי הרבה כדי למנוע הידבקויות במעיים בזמן ההקרנות. עליתי במשקל ולא יכולתי ללכת לקבוצה בגלל מצבי הרפואי, אבל חזרתי ברגע שיכולתי, והכל ירד".

 

‬התפריט: "אני מתחילה את היום עם יוגורט דיאט ושוקו דיאט, בצהריים אני אוכלת שני תפוחים ובשש אוכלת ארוחת צהריים מאוחרת, שכוללת בשר או פשטידות בלי פחמימות עם הרבה סלט וירקות מבושלים. בלילה אני אוכלת ביצה, טונה או גבינה וסלט".

 

חטאים: "בשישי-שבת אני משחררת, מרשה לעצמי קינוח".

 

כושר: "אני עושה ספורט כל החיים. היום זה מתבטא בשחייה חמש פעמים בשבוע והליכה ארוכה פעמיים בשבוע‭."‬

 

אויבים: "בבית שלי יש אויבים, כמו שוקולדים, פיצוחים, עוגיות, גלידות, אבל אני חזקה ולא מתפתה להם‭."‬

 

הסוד: "הכל עניין של החלטה, הכל בראש. יש תקופות של נפילה, אבל קמים מהן. אני לא מתרגשת מקילו-שניים שאני עולה לפעמים. הסוד הוא בהתמדה במסגרת ובסביבה התומכת. אני נשקלת גם בבית, אבל הולכת לקבוצה בשביל המסגרת ששומרת עליי ומחזקת אותי.

 

"היום כל המשפחה בעניין, ואנחנו מקפידים לאכול הרבה ירקות, לשתות רק מים וסודה ולהימנע מפחמימות אחרי חמש אחר הצהריים".

 

עושה ספורט כל החיים. כנרת פרי (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
עושה ספורט כל החיים. כנרת פרי(צילום: אביגיל עוזי)

 

איה רשף - רזתה 40 קילו

איה רשף ‭(62)‬ מתל-אביב, גרושה, אם לשלושה וסבתא לשניים, מורה בפנסיה.

 

שומרת: 20 שנה

 

הדרך: "נולדתי שמנה, ‭4.6‬ קילו, וכל חיי הייתי שמנה. להוריי לא הייתה מודעות לנושא בכלל, הם טיפחו את הזללנות שלי, ואני באמת אוהבת לאכול. עשיתי דיאטות מכל הסוגים, ירדתי ותמיד עליתי חזרה עוד יותר. לפני כ‭20-‬ שנה נתקלתי בשם של מירי בלקין והחלטתי שהיא האחרונה שאני מנסה. וזה עבד‭."‬

 

התפריט: "בבוקר אני אוכלת דייסת קוואקר על בסיס מים ושותה קפה, בצהריים הארוחה כוללת דג או עוף עם ירקות, אחר הצהריים אני אוכלת פרי או חטיף גרנולה ובערב חלבון וירקות".

 

‬חטאים: "רק לעיתים רחוקות מאוד אני מתפרעת על איזה בייגלה, וגם אז – ביס ממישהו‭."‬

 

כושר: "אני עושה לפחות ארבע-חמש פעמים בשבוע הליכה של שעה ובנוסף לוקחת שיעורי סטודיו לעיצוב הגוף ולבניית עצם‭."‬

 

אויבים: "אני לא אדם של מתוקים. הקושי שלי הוא עם לחם ובצקים, ולכן אני מנסה להימנע מהם‭."‬

 

הסוד: "בתקופת הירידה במשקל היה לי מאוד קל, רכבתי על הגל. היום זה קשה, כל סטייה קטנה מהתפריט - ואני עולה במשקל. הידיעה שאין סוף לשמירה על המשקל לא קלה, אבל החלטתי שאמות זקנה רזה, ואני לא מוותרת לעצמי. איבדתי את הזכות לספונטניות באוכל, אבל התגמול מצדיק את הוויתור.

 

"במסעדות אני מתמקדת בדג ובסלט, ובלילות חולמת על בייגלה של 400 קלוריות. הפחד להיראות כמו שנראיתי עוצר את הביס הבא כשאני כבר לוקחת אחד. הסוד הוא ביצירת מסגרת פרטית ושמירה עליה ובהיעזרות במסגרת חיצונית. אין כמו הידיעה שביום שלישי אצטרך לתת דין וחשבון כדי לשמור".

 

מתפרעת על בייגלה. איה רשף (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
מתפרעת על בייגלה. איה רשף(צילום: אביגיל עוזי)

 

יוסי קורן - רזה 50 קילו

יוסי קורן ‭(55)‬ מרעננה, נשוי ואב לשניים, יועץ ארגוני.

 

שומר: 9 שנים

 

הדרך: "אני בן לניצולי שואה, והאוכל בבית היה תמיד דבר מאוד משמעותי. זה אומר לאכול בשר פעמיים ביום, לדעת שהמזווה תמיד מלא מצרכים, להתרגל לזה שבוחנים אותי לפי מה שאכלתי וכמה, וכמה שיותר – עדיף. נוסף לזה, בהיותי יועץ ארגוני, הייתי כל הזמן בנתינה, ולכן הייתי חוזר הביתה גמור, מרוקן מאנרגיות, ונהגתי לפתוח את המקרר ולאכול כדי להתמלא.

 

"עם הזמן נהיה קשה לנשום במדרגות, חוויתי רגעי מחנק בלילות, התקשיתי לעמוד על הרגליים בסדנאות שאני מעביר. ניסיתי המון דיאטות, ושום דבר לא עבד. "הטריגר שלי היה בחגיגת בת המצווה של בתי. הבנתי שככה לא אוכל להמשיך.

 

"הגעתי ליאיר קרני, שעבד אז במכון וינגייט. הדבר הראשון שעשיתי היה לקנות שעון דופק, ואז, בלי קבוצה אבל לפי ההנחיות שלו, התחלתי להתאמן ולאכול לפי תפריטים שקיבלתי, והמשקל ירד בצורה מדהימה‭."‬

 

התפריט: "אני מתחיל את הבוקר עם דגני בוקר מלאים ויוגורט, ב‭11-‬ אני אוכל קוטג' ומעדן דיאט, בצהריים חלבונים וירקות ופעםפעמיים בשבוע שילוב של פחמימות וחלבונים, אחר הצהריים שניים-שלושה פירות ובערב סלט, לחם, גבינות וביצים".

 

‬חטאים: "אני לא עושה דיאטה בערבי חג, ובמסעדות אני אוכל מה שבא לי‭."‬

 

כושר: "אני רץ שלוש פעמים בשבוע, עושה בנוסף שיעור ספינינג ומקפיד גם על שלוש שעות של אימוני כוח בשבוע‭."‬

 

אויבים: "יש בהחלט דברים שלא נכנסים ביומיום הביתה, אלא רק כשצפויים אורחים, וגם אז מה שנשאר נזרק או נלקח למחרת לעבודה. אני מדבר על פיצוחים, עוגיות, עוגות, ממתקים, לחמים טובים ופשטידות. אני מעדיף לא להעמיד את עצמי למבחן‭."‬

 

הסוד: "הפחד לחזור למשקל הקודם קיים. כדי לשמור על עצמי מנטלית אני נרשם למירוצים שמאתגרים אותי ומציבים לי יעדים שאני רוצה לכבוש. הסוד הוא לעבוד עם אנשים שיושבים על התפר שבין תזונה וספורט ולהבין שאין 'הגענו‭,'‬ שאתה צריך כל החיים לעבוד מאוד קשה כדי לשמור על מה שהשגת".

 

רגעי מחנק בלילות. יוסי קורן (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
רגעי מחנק בלילות. יוסי קורן(צילום: אביגיל עוזי)

 

‬איך יודעים מי לא ישמין שוב?

דיאטנים מזהים מרזים מצטיינים:

 

מירי בלקין: "מי שמצליחים לשמור על הירידות היפות לאורך שנים הם טיפוסים שיודעים לקום אחרי נפילות. אלה אנשים אופטימיים, כאלה שיודעים לשמוח גם כשירדו רק חצי קילו אפילו אם ציפו ליותר. הם אומרים על המאזניים, 'בשבוע הבא יהיה יותר טוב' ומאמינים בזה".

 

ריבי אייזנברג, מדריכת קבוצות ומנהלת אזור שפלה-דרום בשומרי משקל: "אני מזהה את אלה שיצליחו לשמור בזכות הראש הפתוח שלהם. הם עושים שינויים קטנים בהרגלי החיים, לאט-לאט, ומדברים בחופשיות על החששות.

 

"דווקא אלה שמהרגע הראשון מצהירים שיעשו שינוי של 180 מעלות בחייהם - הם מעוררי חשד שלא יצליחו להתמיד".‬

 

לירון שמעוני, דיאטנית בשירותי בריאות כללית: "אני יודעת שהמשקל החדש יהיה לכל החיים כשהאדם עושה שינוי אמיתי, מתוך הכרה שעליו להקשיב לגוף שלו, למנגנוני הרעב והשובע הטבעיים. במקרה כזה, המטופל אינו זקוק עוד לשומר סף שיגן עליו מפני חזרה להרגליו הישנים ועלייה מחודשת במשקל. הוא יעשה זאת בעצמו". ‬

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
שומרת 15 שנה. כנרת פרי
צילום: אביגיל עוזי
ד"ר רק שאלה
מומלצים