שתף קטע נבחר

סנדוויץ' פלא: 4 כריכים משודרגים

איך מכינים בבית כריכים מלאים בכל טוב, בדיוק כמו בבית הקפה? ערוץ האוכל מציג: 4 סנדוויצ'ים מושקעים ועמוסים בכל טוב, מפריטטה ועד ריקוטה וטונה בשמן זית, שיגרמו לסובבים אתכם לקנא ויסייעו לכם את לחסוך את התור וההוצאה של ארוחת הצהריים

סנדוויץ׳ פריטטה

"מתכון לא שגרתי של חביתה אפויה, שהגו רוני קדר ומזלי דוש, השפיות של המטבח כאן ובעלים משותפים", מספרת דגנית הלוי, מבעלי "לחמנינה". "המתכון עושה שימוש בתנור, שהוא הלב של המקום והתוצאה היא סנדוויץ' ללא הטעם והמרכיבים המטוגנים, גרסה יחסית בריאותית ויצירתית לסנדוויץ' חביתה". רשמנו לפנינו.

 

עוד בערוץ האוכל:

משקיף שום: מורטן בוחן את מסעדות ישראל

 

יחסית בריאותי. סנדוויץ' פריטטה (צילום: לחמנינה) (צילום: לחמנינה)
יחסית בריאותי. סנדוויץ' פריטטה(צילום: לחמנינה)

 

המרכיבים:

 

לפריטטה:

4 ביצים טרופות

4 כפיות שמנת מתוקה

1 כפית מלח

קורט פלפל שחור

1.5 כפות גבינת פרמזן מגורדת

חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה

4 עלי בזיליקום קצוצים

4 עגבניות מיובשות , קצוצות גס

2 פרוסות בצל מאודה, קצוצות גס

 

לסנדוויץ':

8 פרוסות לחם קסטן או לחם שאור

ממרח פסטו

גבינת שמנת

1 עגבניה, פרוסה ל-8 פרוסות גסות

עלי פטרוזיליה

עלי חסה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפריטטה: מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים לתבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה ומשוחה במעט שמן זית.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 12-15 דקות. מצננים מעט ופורסים ל-4 רבעים.
  3. מכינים את הסנדוויצ'ים: מורחים על 4 מהפרוסות גבינת שמנת ועל 4 נוספות פסטו. מניחים את רבע הפריטטה על הפרוסה המרוחה בשמנת ומוסיפים מעל פטרוזיליה, חסה ופרוסות עגבניה. סוגרים בפרוסת הלחם המרוחה בפסטה ומהדקים מעט.

 

סנדוויץ׳ קממבר

מתכון מתוק-מלוח של רוני קדר ומזלי דוש מ-"לחמנינה".

 

המרכיבים ל-4 סנדוויצ'ים:

8 פרוסות לחם אגוזי מלך

ריבת עגבניות שרי

פלפל שחור גרוס גס

160 גרם גבינת קממבר (בלחמנינה ממליצים על זו של משק יעקובס), פרוסה ל-4 פרוסות

1 צנון גדול, פרוס דק ומושרה במיץ מחצי לימון ומעט מלח

נבטים

עלי רוקט

4 כפות רוטב ויניגרט

4 כפות שקדים קלויים

 

משתדכת מצוין עם ריבה. גבינת קממבר (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
משתדכת מצוין עם ריבה. גבינת קממבר(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

אופן ההכנה:

  1. מורחים שכבה דקה של ריבה ופלפל שחור על צד אחד של הלחם ומניחים פרוסת קמבבר על הפרוסה השניה.
  2. מעל גבינת הקממבר מסדרים את פרוסות הצנונית, הנבטים ועלי רוקט ויוצקים מעט רוטב ויניגרט. מפזרים מעל שקדים קלויים וסוגרים את הסנדוויץ'.

 

סנדוויץ' טוניסאי מושלם

מתכון של רפי כהן

 

המרכיבים ל-6 לחמניות בינוניות (מומלץ להשתמש בפריקסה):

אריסה טוניסאית, פלפלצ'ומה או סחקה מרוקאית

טונה משומרת (מוכנה לבד או קנויה. אם משתמשים בקנויה, מומלץ לבחור בטונה ששומרה בשמן זית)

6 ביצים קשות, קלופות

לימון כבוש, קצוץ מעט ללא הגרעינים

3-4 תפוחי אדמה שבושלו במי מלח (עם הקליפה), קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

זיתים שחורים מגולענים (רצוי טאסוס)

פלפל שחור גרוס

 

צ'ופרים פוטנציאליים:

אנשובי כבוש במלח

סרדינים כבושים או משומרים

"אדאם-חוט" (בוטארדו) פרוס דק

מלפפון חמוץ

פלפלים כבושים, חריפים או מתוקים

פרוסות עגבניות עם מלח

צלפים

סלט מאשוויה

 


טוניס בכריך. הסנדוויץ' הטוניסאי של רפי כהן (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הלחמנייה לאורכה.
  2. מורחים פלפלצ'ומה ולימון כבוש לאורך הלחמנייה ומוסיפים טונה בנדיבות. מסדרים פרוסות ביצה קשה, פרוסות תפוח אדמה, מפזרים מעט פלפל שחור טחון על תפוחי האדמה והביצה, מוסיפים זיתים שחורים וסוחטים מעט מיץ לימון.

 

  • רוצים עוד מתכונים מעולים של השף רפי כהן? לחצו כאן

     

    כריך צפתית-חצילים

    מהמתכונים האהובים של ארומה, שקל לשחזר גם בבית.

     

    המרכיבים לכריך:

    2 כפות ממרח טפנד זיתים

    3 פרוסות חצילים קלויים או מטוגנים

    50 גרם פרוסות גבינת צפתית 5%

    2 פרוסות עגבנייה

    2 פרוסות דקות בצל סגול

    עלי אורוגולה

     

     

    אופן ההכנה:

    1. מורחים שכבה דקה של טפנד זיתים ומעליו מניחים את פרוסות החציל.
    2. מניחים מעליהם את פרוסות הגבינה, העגבניה, עלי אורוגולה והבצל.
    3. סוגרים לכריך.

     

    כריך צפתית חצילים (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    כריך צפתית חצילים(צילום: דודי מוסקוביץ)

     

    לחמניות חמאה ועוד: מתכוני סנדוויצ'ים כיפיים

     


     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: לחמנינה
    הכל בזכות התנור. כריך הפריטטה של לחמנינה
    צילום: לחמנינה
    מומלצים