שתף קטע נבחר

חרדים נגד חרדים בחריש: "אטיאס פוגע בנו"

שבוע לפני הבחירות החליטו חרדים מצביעי ש"ס, שהתארגנו בקבוצת רכישה לקניית קרקע בחריש, להפגין מול ביתו של שר השיכון אטיאס בירושלים, בטענה ששיקולים פוליטיים מעכבים את פרסום תוצאות המכרז בעיר החרדית. היום אמור להיערך שימוע לעמותה נוספת החשודה בתיאום מחירים

שבוע לבחירות, וש"ס סופגת חבטות מבית: חרדים מצביעי ש"ס הפגינו אמש (ב') מול ביתו של שר השיכון, אריאל אטיאס (ש"ס), ברחוב הקבלן בשכונת הר נוף בירושלים וקראו לפרסום תוצאות המכרזים בעיר החרדית חריש.

 

חריש - כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן :

 

נזכיר כי לפני כחצי שנה הכריז שר השיכון על שיווק של כ-10,000 יחידות דיור (בשלב א' 5,000 יחידות), המותאמות לאוכלוסייה החרדית בחריש. המכרז היה פתוח לכלל הציבור, אך למרות זאת היה מכוון לציבור החרדי, הן מבחינה תכנונית והן מבחינת המחיר. המחיר כוון לעמוד על בין 400-600 אלף שקל לדירה חדשה לאחר קבלת קרקע ללא עלות מהמדינה.

 

המחיר הנמוך והמימון הממשלתי הובילו לביקורת חסרת תקדים נגד השר, שטענה כי הוא פועל לטובת ציבור בוחריו, כאשר מסביב זוגות צעירים חילונים לא עומדים בנטל קניית דירה. אלו הביאו קבוצות חילוניות להתארגן כקבוצת רכישה לקרקע בחריש.

 

בנובמבר האחרון, לאחר שננעלה תיבת ההצעות, בירור עם המציעים הצביע כי הקבוצה החילונית "חריש הירוקה" לא תזכה במכרז. מספר ימים לאחר מכן פנו נציגי "חריש הירוקה" ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה לפסול הצעות של 13 עמותות חרדיות שהתאגדו יחד, בטענה לתיאום בין הקבוצות והשפעה על טוהר המכרז. מאז, ועדת המכרזים במינהל מקרקעי ישראל טרם החליטה בעניין העמותות החרדיות - והתוצאות לא התפרסמו.

 

מפגינים אמש מול ביתו של שר השיכון בירושלים (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מפגינים אמש מול ביתו של שר השיכון בירושלים(צילום: אוהד צויגנברג)

 

"אנחנו לא מוכנים לשתוק"

"שמנו 50 אלף שקל שאין לנו במכרז", אמר ל-ynet אחד המשתתפים בהפגנה, שהתאגד בעמותת "לעובדך באמת", המזוהה עם הזרם החרדי-הספרדי ולא חשודה, לכאורה, בעבירה על טוהר המידות של המכרז.

 

"יש פה בעיה", הוא המשיך לספר. "החבר'ה החילונים בחריש הפסידו ועכשיו הם תקעו צינור לוועד הדיור, אבל יש עוד לפחות 3,000 יחידות שאינן במחלוקת. למה עליהן אין פרסום תוצאות?".

 

נראה כי הטענות נגד שר השיכון אינן מגיעות רק מכיוונו של הציבור החילוני. "אני פשוט לא מצליח להבין את ההתנהלות של שר השיכון. אנחנו כבר לא מוכנים לשתוק. הדירות לא בחינם ובמשך שנים היו שם ניסיונות שיווק כושלים", הוסיף המפגין, "אז למה עכשיו, משיקולים שנראים כפוליטיים, אנחנו מתעכבים?".

 

"לקחנו הלוואות בשביל לשים את המקדמה, וזה גורר אחריו נזקים כלכליים קשים", אמר עוד. לדבריו, הוא מתגורר באלעד והוא בעל תשובה (חוזר בתשובה), כמעט חסר כל. "בעוד שבעדות אשכנז מקובל שההורים עוזרים לרכוש דירה, לנו ציבור בעלי התשובה אין כסף. משפחות עם 10 נפשות גרות בדירות 3 חדרים שעולה 3,000 שקל. דירת חדר וחצי עולה כמעט 2,000 שקל. לבעלי הדירות אין בושה. מה בסך הכל ביקשנו, קורת גג - לא יותר".

 

בשבועות האחרונים, לדבריו, גובר הלחץ הכספי של משתתפי הקבוצה - ואלו פונים באופן יומיומי למינהל מקרקעי ישראל. "כל יום אומרים לנו בקרוב. אנחנו נעזרים גם ברבנים שלנו, אבל גם משם אין תשובה", סיכם.

 

ממשרד השיכון נמסר בתגובה: "המכרז בחריש נמצא בבדיקה משפטית במינהל מקרקעי ישראל ובמשרד המשפטים, ואנו מקווים כי התוצאות יוכרזו מוקדם ככל הניתן בכפוף להחלטה המשפטית, כדי שניתן יהיה להתחיל בבניית העיר".

 

ממינהל מקרקעי ישראל נמסר בתגובה: "היום אמור להיערך שימוע לעמותה נוספת, ובעוד כמה ימים נפרסם את התוצאות בשיתוף עם משרד הבינוי והשיכון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חריש. תוצאות המכרז טרם פורסמו
צילום: Lowshot.com
צילום: אוהד צויגנברג
מפגינים אמש בירושלים. "שמנו כסף שאין לנו במכרז"
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים