שתף קטע נבחר

המדענים: ראיות חדשות לגילוי החלקיק האלוהי

לאחר שניתחו את המידע שהתקבל ב-2012, הודיעו פיזיקאים ממאיץ החלקיקים בשוויץ כי הם קרובים יותר מאי פעם להכרזה על מציאת "החלקיק האלוהי" - בוזון היגס שנחשב אבן הפינה החסרה בעולם הפיזיקה

צעד גדול למדע: הארגון האירופאי למחקר גרעיני (CERN) מדווח כי כעת המדענים בטוחים שגילו את החלקיק התת אטומי הידוע כבוזון היגס וזאת לאחר ניתוח  המידע מהניסויים שנערכו בשנת 2012. החלקיק מכונה ה-"חלקיק האלוהי".

 


 

עוד מדע וטכנולוגיה בפייסבוק של ערוץ המחשבים

 

פיזיקאי ב-CERN בשם ג'ו אינקנדלה הצהיר היום כי "זה ברור שמה שאנו רואים לפנינו הוא בוזון היגס אך יש עוד דרך ארוכה לפני שנגלה איזה סוג של בוזון היגס מדובר". החלקיק התת אטומי נחשב אבן פינה חסרה בעולם הפיזיקה והוא יוכל להסביר מדוע לחומר יש מסה. 

 

הדרך לתגליות

ביולי 2012 החוקרים במאיץ החלקיקים CERN הודיעו כי בידיהם די ראיות לקיומו של בוזון היגס פיזיקאי ואמרו כי  "כל מתבונן סביר מהצד יגיד שזה נראה כמו גילוי". למרות דבריהם מדענים אחרים נשארו ספקנים לגבי כמה אמיתית התגלית. הניסויים  במאיץ ההדרונים ב-CERN החלו בספטמבר 2008. בדצמבר 2011 חוקרים במרכז לחקר חלקיקים הודיעו כי מצאו רמזים - אבל לא הוכחות חותכות - לקיומו של חלקיק בוזון היגס.

 

יותר מ-5.5 מיליארד דולר ו-14 שנות עבודה הושקעו במאיץ ההדרונים הגדול. מדובר במנהרה ארוכה, דרכה ניתן להאיץ אלומות של פרוטונים ולגרום להם להתנגש אלו באלו במהירות השקולה ל-99.9% ממהירות האור. עוצמת ההתנגשות אמורה להביא להתרחשויות הדומות לאלו שהתרחשו ביקום מיד לאחר המפץ הגדול.

 

התקווה היא  שהניסויים שיערכו יענו על מספר בעיות בסיסיות בהבנתנו את אופן היווצרות החומר ויותר מכל מקווים למצוא את בוזון היגס. בוזון היגס הינו חלקיק הנקרא על שם הפיסיקאי פיטר היגס, ששיער את קיומו בשנות ה-60. אם בוזון היגס קיים, ואם הוא מתנהג כמו שהפיסיקאים משערים שהוא מתנהג, אז כל מצבור התיאוריות המכונה "המודל הסטנדרטי" מוכח ותקף ואנחנו יודעים כל מה שיש לדעת על איך נוצר חומר.

 

 לערך המלא באנציקלופדיה.

 

 

 


פורסם לראשונה 14/03/2013 13:47

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תגלית מדעית חשובה
צילום: GettyImages Image Bank
מומלצים